Uitvaart Lemiers

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Behoefte aan een professionele uitvaartondernemer uit Lemiers die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Lemiers verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het fijnste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Lemiers – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Lemiers gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Lemiers vinden

Uitvaart Lemiers
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 117 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Lemiers aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Lemiers, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Vaals, Vijlen en Bocholtz bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Lemiers

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Lemiers is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Lemiers vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Lemiers

Bij het heengaan van een naaste spelen er verscheidene emoties. Er is natuurlijk het verdriet en wellicht de shock bij een plotsklaps heengaan. Maar een overlijden houdt ook een zware tijd in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart geregeld moet worden. Er moet veel besloten worden bij een begrafenis. Ten eerste de administratieve aangifte bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Lemiers gebracht worden. Hierna moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • De executie van het testament

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft vastgelegd, dan is het gemakkelijker om beslissingen te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Lemiers.

Geheid zul je in deze hectische tijd een aantal zaken missen. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Lemiers

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Lemiers te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Lemiers contacteren

Voor een begrafenis in Lemiers heb je de opties uit allerlei verschillende uitvaartcentra die door de hele plaats zitten. Het uitvaartcentra heeft een behoorlijke impact op alle zaken voor en na de begrafenis. In iedere uitvaartcentrum in Lemiers zijn prachtige mogelijkheden om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Bovendien is daar alles in gereedheid om je geliefde netjes te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Lemiers zijn de ruimtes waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard kun je de geliefde ook thuis opbaren. Wanneer je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt hier een tijdstip kiezen om voorafgaande aan de teraardebestelling een condoleance te initiëren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook besloten houden voor enkel familieleden.

De meeste uitvaartcentra in Lemiers hebben een zaaltje waar de uitvaart gehouden kan worden. De dienst is het meest persoonlijke onderdeel van de uitvaart en mag je als nabestaanden zelf invullen. Er is de ruimte voor zelf geselecteerde muziek, al dan niet live, sprekers en er is ruimte voor alle verschillende geloven. In veel uitvaartcentrum Lemiers zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto presentaties gedurende de uitvaartdienst.

Zodra het afscheid is genomen kun je daarna veelal nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit mag een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook veelomvattend. Vergelijk daarom de verschillende uitvaartcentra in Lemiers met elkaar en maak een bewuste selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Lemiers

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Lemiers

De keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie is een significante en zeer intieme keuze van mensen. Hiermee wil je jouw achtergeblevenen het liefste niet mee opzadelen. Een crematie is gemiddeld genomen goedkoper dan een begrafenis. Voornaamste reden hiervoor is dat er bij een begrafenis in Lemiers een rustplaats geregeld moet worden. De tarieven kunnen flink stijgen hiervoor. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen kosten voor een begrafenis. Je doet er dus goed aan om dit eerst even goed te onderzoeken voor je besluit om een keuze te maken. Je bent naast de kosten voor de rustplaats zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een grafsteen. Ook hier kunnen de tariefstelling oplopen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Een crematie in Lemiers brengt mindere tarieven met zich mee. Bij een crematie gaan de meeste tarieven in de asurn zitten. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as eveneens uit laten strooien. Je kunt er uiteraard tevens voor kiezen om het eigenhandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Lemiers wilt is het van waarde om de tariefstelling altijd goed te vergelijken. Over en weer zitten er namelijk stevige verschillen tussen de aanbieders. Je kunt dus al snel stevig besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Lemiers

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Lemiers

Het voelt mogelijk wat zuur om na een heengaan na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Lemiers. Helaas is dit toch echt nodig, want een uitvaart kan aanzienlijk in de papieren lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de laatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de voorkeuren komen hier nog extra kosten bij, zoals:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Het transport van de gestorvene
 • Mogelijk in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen doorgaans op tot tenminste 7.000,- euro. Een veelheid dingen zitten hier gebruikelijk bij in. De tariefstelling voor het afscheid kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf afwegen. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de uitgaven hoger zijn. De tariefstellingen zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een algemeen graf zal goedkoper zijn dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Lemiers en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Lemiers inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Lemiers inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Lemiers

Een uitvaartverzekering in Lemiers regelen is een van de voornaamste beslissingen die je zelfstandig kunt maken. Indien je in Lemiers een verzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een groot gedeelte van de kosten zijn afgedekt. De meeste uitvaartverzekeringen keren een vast geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een afgesproken bedrag bij elkaar. Het is trouwens niet gedwongen om een dergelijke uitvaartverzekering af te sluiten. Wel is het wenselijk, het maakt het je namelijk echt een stuk zorgelozer in tijden van de uitvaart.

De premie van de uitvaartverzekering in Lemiers zal steevast afhankelijk zijn van een aantal factoren. Dit is dan zeker de reden dat de premie voor elk persoon zal variëren. Zo valt een premie minder hoog uit als je deze op een vroegere leeftijd aangaat. Dit is begrijpelijk, de verzekeraar loopt anders teveel risico. Verder zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt afsluiten en van jouw gezondheid. Een aanbieder is niet geforceerd om je te accepteren voor een uitvaartverzekering. Wanneer een uitvaartverzekeraar in Lemiers je een te omvangrijk gevaar vindt, mogen ze je afslaan. Het regelen van een verzekering gaat dan ook vaak gepaard met het opsturen van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het opsturen van een medisch dossier. Je kunt er natuurlijk daarnaast voor kiezen om zelf een geldbedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen je nabestaanden later geld tekort bij het bekostigen van jouw uitvaart. Als dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Lemiers

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Lemiers verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Lemiers

Het is goed om meteen na het overlijden een uitvaartondernemer in Lemiers te bellen. De rouw overheerst nadat een individu overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Als dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

Om veel zaken uit je handen te nemen in een periode van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle zaken rondom een uitvaartdienst. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de finale verzorging en transport naar een rouwcentrum organiseren. Vervolgens kunnen jullie samen bespreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk dus meerdere uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Lemiers zal er een indrukwekkende uitvaartdienst plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Lemiers

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Lemiers

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Lemiers. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Lemiersse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Lemiers. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Lemiers bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Lemiers die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Lemiers

Enorm meelevend

8 juni 2024

We waren absoluut wanhopig toen wij geconfronteerd werden met een overlijden. Door uitvaartplek.nl kwamen we enorm vlug in aanraking met een persoon die ons verder kon helpen. We hadden heel snel contact en ze heeft ons geweldig fijn geholpen met het regelen.

- Maartje Groen

Eervol afscheid begeleid

3 juni 2024

Vlug en waardig geregeld. Heel blij.

- Brenda Hoekstra

Eervol afscheid begeleid

25 mei 2024

Vlug en eervol gedaan. Erg content met hoe dit verlopen is.

- Raymond Veenstra

De uitvaart van opa was eerbiedig

23 mei 2024

Dit was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Gelukkig hadden we fijne ondersteuning, wat zo doorslaggevend is voor een fijne en passende uitvaartdienst!

- Ramona Gerritsen

Een waardig vertrek

12 mei 2024

We hebben een buitengewoon geschikte ondersteuner kunnen vinden. Enkel de nazorg kon mogelijk wat beter.

- Barbara van der Meer

Persoonlijke begeleiding afscheid

7 mei 2024

De uitvaart is vlot, zorgeloos en persoonlijk begeleid.

- Tom Sanders

Tot in de puntjes geregeld

29 april 2024

Bijna onzichtbare begeleiding op de dag van de uitvaart gehad. Met regelmaat werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie vlot en tot in de puntjes georganiseerd werd. Verder hadden we vlot contact met de uitvaartcentra na de aanvraag.

- Edwin van der Meer

Bijzondere mensen

20 april 2024

Enkel heel bijzondere mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Wat een lieve ervaring hebben wij gehad, zo eigen dat was echt heel wenselijk in deze moeilijke tijd.

- Margaretha van Doorn

Waardige uitvaart geregeld

16 april 2024

Vlug en eervol gedaan. Erg content met hoe dit gegaan is.

- Raymond van de Berg

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Lemiers

Uitvaartvereniging Voerendaal

Kerkplein 43
6367 EN Voerendaal
Nederland

045 575 0709
http://www.uvzvoerendaal.nl/

Rouwservice Nederland B.V.

Lindelaufer Gewande 40
6367 AZ Voerendaal
Nederland

045 574 8520
http://www.rouwservice-nederland.nl/

Gemeentelijke begraafplaats Hambos

Nullanderbergsweg
6466 XZ Kerkrade
Nederland

14 045
https://www.kerkrade.nl/wonen-en-leven/begraafplaatsen_3181/