Uitvaart Lekkum

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Heb jij behoefte aan hulp voor de uitvaart in Lekkum?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Lekkum verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het fijnste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Lekkum – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Lekkum gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Lekkum
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 73 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Lekkum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Lekkum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Snakkerburen, Goutum en Teerns bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Lekkum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Lekkum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Lekkum vindt die het beste met je voor heeft. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Lekkum kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Lekkum

Een teraardebestelling regelt zichzelf niet en hier komt aardig wat bij kijken. Omdat elke fase van fundamenteel belang is adviseren wij je aan om hulp te vragen bij het afstemmen van de teraardebestelling. Je kunt dit niet alleen vragen aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Dit is de partij die je zal assisteren bij het regelen van de verschillende dingen. Welke fasen doorloop je gedurende dit proces? De eerste stap is om melding te doen bij de gemeente. Als je een teraardebestelling in Lekkum wilt organiseren, dien je allereerst deze stap te zetten voordat je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in gang kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de volgende stappen ondernemen voor het organiseren. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het heengaan. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gewoon om louter de directe kring te informeren.

Vervolgens is het tijd voor de concrete invulling van de uitvaart. Hiermee bedoelen we dus het afstemmen van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een begraafplaats of strooigebied. Raadpleeg altijd het testament om te ontdekken hoe de overledene wil dat de ceremonie ingericht wordt. Als er geen wilsbeschikking beschikbaar is zul je je als naverwanten moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de uitvaart is het van belang om de resterende zaken te organiseren. Over het algemeen is dit de fase waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste facturen worden voldaan. Tot slot is er dan nog de afhandeling van de (potentiële) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Lekkum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Lekkum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Lekkum contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Lekkum Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak attractief gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het afscheid. Het is ook een optie om iemand thuis op te baren, dit kan doorgaans worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Lekkum. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Daardoor is het een optie om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Lekkum er voor je als het neerkomt op de verzorging van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Afbeeldingen aanleveren is aan te raden. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Daarnaast kunt je in uitvaartcentrum Lekkum samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Ook kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om tezamen een kopje koffie te nuttigen en om het samen af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Lekkum. Soms is het een optie om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Lekkum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Lekkum

Bij een overlijden is een significante optie waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel duidelijk wat de wens van de overledene was en deze wens wordt in de regel daarnaast opgevold. De voorkeur kan ook overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is het effect op de teraardebestelling zelf? Besef dat los van de keuze een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de dienst daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Lekkum gehouden kan worden.

Indien iemand kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene na afloop naar een begraafplaats worden overgebracht. Sommige uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk naast een begraafplaats. Anders moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Indien er voor een crematie wordt gekozen, is het gewoon om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar daarnaast gecremeerd kan worden. Dat is logischerwijs niet gedwongen. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Wel is het van belang om de prijzen van een begrafenis en crematie Lekkum in het oog te houden. Doorgaans is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende tarieven voor een steen of gedenkteken op de rustplaats. logischerwijs is de voorkeur van de overledene altijd leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Lekkum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Lekkum

Het lijkt misschien wat bitter om na een heengaan te moeten stilstaan bij de kosten van een uitvaart in Lekkum. Het is toch echt noodzaak gezien het regelen van een overlijden aanzienlijk duur kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een kist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de behoeften komen er nog extra kosten bij, zoals:

  • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
  • Rouwvervoer
  • Eventuele dragers
  • Bloemen
  • Rouwkaarten
  • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen doorgaans op tot tenminste 7.000,- euro. Een veelheid aangelegenheden zitten hier normaal bij in. De kosten voor de uitvaart kun je afhankelijk van de behoeften zelf afwegen. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de tarieven aanzienlijker zijn. De tarieven zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een generaal graf is namelijk minder duur dan een privaat graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Lekkum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Lekkum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Lekkum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Lekkum

Een uitvaartverzekering in Lekkum is de belangrijkste selectie van je uitvaart. Indien je in Lekkum een verzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een fors stuk van de uitgaven zijn afgedekt. De meeste uitvaartverzekeringen keren een vast bedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een vaststaand bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet vereist. Wel is het wenselijk, het maakt het je immers echt een stuk zorgelozer rondom de uitvaart.

Wat je aan premie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Lekkum is afhankelijk van een aantal zaken. Daarom verschilt de premie ook per verzekerd bedrag, per persoon en per verzekeraar. Zo valt een verzekeringspremie lager uit wanneer je hem op een vroegere leeftijd afsluit. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar neemt anders teveel risico. Ook is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt vergelijken en van je persoonlijke welzijn. Een verzekeraar is niet gedwongen om je te aanvaarden voor een verzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Lekkum je een te fors risico vindt, mogen ze je weigeren. Het aanvragen van een uitvaartverzekering gaat dan ook meestal gepaard met het meesturen van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Je kunt er logischerwijs daarnaast voor kiezen om zelf een bedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen je nabestaanden straks geld tekort bij het bekostigen van jouw uitvaartdienst. Bij een tekort zal de gemeente wellicht jouw naasten benaderen om de overige kosten te betalen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Lekkum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Lekkum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Lekkum

Direct na het overlijden van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Lekkum Na een overlijden zul je niet in de sfeer zijn om direct al zaken te organiseren. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je vaak geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

Om veel zaken uit je handen te nemen in een periode van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen rondom een uitvaartdienst. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en vervoer naar een rouwcentrum regelen. Daarna kunnen jullie gezamenlijk doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de familie. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Lekkum zorgen voor een fijne laatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Lekkum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Lekkum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Lekkum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Lekkumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Lekkum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Lekkum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Lekkum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Lekkum

Betrouwbaar

25 juli 2022

Huiselijk en alleen met familie was de wens. Binnen een paar uur hadden we contact met onze begrafenis ondernemer en konden we vlot de teraardebestelling regelen. Dank jullie wel.

- Marleen van der Horst

Hele mooie dienst gehad!

19 juli 2022

Precies zoals mijn pappa het wilde! Echt bijzonder mooi (en met relatief beperkte kosten) hoe we dit vertrek hebben kunnen vormgeven. Niets was vreemd of te veel voor het afscheid, alle opties die we wilden konden ook. Achteraf is er ook nog even gebeld hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Annemieke Schouten

De allerlaatste groet was perfect

11 juli 2022

De woorden ontbreken om te vertellen hoe fijn de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al meteen contact met deze mensen en het was vanaf begin af aan prima. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie allerlaatste groet mogen houden aan onze fijne grootpapa.

- Nicole Smit

Boven verwachting meegaand

6 juli 2022

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was erg meegaand dus dit was snel georganiseerd.

- Simon Brouwer

Bijzonder handige begeleiding

29 juni 2022

Mensen die werken in de uitvaartzorg zijn uniek. Wat een lieve belevenis hebben wij gehad, zo persoonlijk dat was echt heel gewenst in deze moeilijke tijd.

- Nancy van den Broek

Geheel de zorg uit handen

19 juni 2022

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van het makkelijk aan kunnen vragen van de offertes (en voor onszelf nog even en vergelijking op de verzekering gedaan naderhand) tot de werkelijke uitvaart. Het verliep soepel en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Geweldig geregeld.

- Margaretha Evers

Uitvaart prachtig zoals verlangd

16 juni 2022

Het is precies gegaan zoals pappa het graag had gewild. Ongelofelijk hoe op maat en relatief betaalbaar deze uitvaart geregeld is. Het was buitengewoon mooi met alle ‘gekke’ voorkeuren die we hadden en dit kon ook allemaal. Daarna is er ook nog even gepolst hoe het met ons was en of alles naar wens was geweest.

- Natascha de Vos

Dankbaar voor warme begeleiding

7 juni 2022

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij uitermate geholpen bij de uitvaart van mijn lieve man. Ik stond er niet alleen meer voor. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact vinden met deze mensen. De volgende dag was dat geregeld.

- Maaike Schipper

Algeheel ontzorgt

4 juni 2022

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even vergelijken tot het werkelijke afscheid, alles was overeengekomen. Vlot en simpel kwamen wij in contact met de juiste uitvaartcentra. Fantastisch geregeld.

- Ingrid van der Meer

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Lekkum

Vereniging “Jelsumerhof”

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 212 7843
http://jelsumerhof.nl/

Noorderhof Uitvaartcentrum

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 216 2021
https://noorderhofuitvaartcentrum.nl/

comes uitvaartzorg

Speenkruid 46
8935 JW Leeuwarden
Nederland

06 11644774
https://www.comesuitvaartzorg.nl/