Uitvaart Teerns

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag draaglijker voor je. Heb jij behoefte aan een professional voor de uitvaart in Teerns?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Teerns verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Teerns – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Teerns gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Teerns
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 73 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Teerns aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Teerns, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Goutum, Hempens en Swichum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Teerns

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Teerns is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Teerns vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Teerns

Het regelen van een heengaan is altijd heftig. Er is natuurlijk het verdriet en mogelijkerwijs de schok bij een onverwacht heengaan. Het is tevens een periode waarin er enorm veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Ten eerste de administratieve melding bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Teerns overgebracht worden. In de dagen direct na het heengaan moeten er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de voorkeur van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Wanneer er van tevoren duidelijkheid is over de wensen van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een uitvaart in Teerns unieke wijzigingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke tijd enkele dingen missen. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Vindt aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Teerns

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Teerns te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Teerns contacteren

Als een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Teerns. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Op deze plaats vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook mogelijk om iemand thuis op te baren, dit kan doorgaans worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Teerns. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Daardoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Teerns er voor je als het aankomt op de verzorging van de overledene. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Plaatjes aanleveren is aan te raden. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de begrafenis kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Teerns met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Bovendien kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de uitvaart af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Teerns kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Soms is het denkbaar om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Teerns

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Teerns

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel helder wat de wens van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel daarnaast opgevold. Daarnaast kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is het effect op de uitvaart zelf? Weet dat ongeacht de selectie van een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de dienst daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Teerns gehouden kan worden.

Indien iemand kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene na afloop naar een begraafplaats worden overgebracht. Enkele uitvaartcentra zijn gelegen meteen naast een begraafplaats. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gewoon om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Wel is het belangrijk om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Teerns in het oog te houden. Normaliter is een begrafenis prijziger dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende tarieven voor een steen of gedenkteken op de gedenkplaats. Uiteraard is de wil van de overledene steevast leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Teerns

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Teerns

Nadenken over een uitvaartdienst kan een hinderlijk gevoel geven, voornamelijk als je aan de tariefstelling denkt. Het is ook noodzakelijk gezien het organiseren van een heengaan best prijzig kan zijn. Je gaat hoe dan ook een aantal kosten maken, denk hier aan een grafkist of een urn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Tevens is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Rouwvervoer
 • Mogelijk in te huren dragers van de kist
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaartdienst kost tegenwoordig bij benadering € 7.000,-. Een veelheid zaken zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Teerns zo kostbaar maken als je zelf wilt. Een koffietafel als voorbeeld, is normaal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de uitgaven aanzienlijker zijn. De kosten zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een regulier graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Teerns en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Teerns inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Teerns inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Teerns

Een uitvaartverzekering in Teerns uitzoeken is een van de voornaamste keuzes die je maar kunt maken. Als je in Teerns een verzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een flink onderdeel van de uitvaartkosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen vergoeden de meest voorkomende onkosten die komen kijken bij een uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een vaststaand bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Wel is het aan te raden, het maakt het je namelijk echt een stuk makkelijker ten tijde van de uitvaart.

Hoeveel je aan premie kwijt bent voor je uitvaartverzekering in Teerns is afhankelijk van een aantal zaken. Dit is dan eveneens de oorzaak dat de verzekeringspremie voor elk persoon zal verschillen. Een jonger mens betaalt doorgaans minder premie dan een mens op oudere leeftijd. Verklaarbaar, want een ouder individu overlijdt normaliter gezien eerder dan een jonger persoon. Tevens zal de premie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt afsluiten en van jouw welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Teerns niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Het regelen van een uitvaartverzekering gaat dan ook meestal samen met het aanleveren van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het meesturen van een medisch dossier. Je kunt er simpelweg ook voor kiezen om zelf geld apart te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker zijn dat de uitvaart bekostigd kan worden. Bij een gebrek zal de gemeente eventueel jouw naasten aanspreken om de overige kosten te betalen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Teerns

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Teerns verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Teerns

Meteen na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Teerns Na een heengaan zul je niet in de sfeer zijn om direct al zaken te organiseren. Wanneer dit de allereerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Intussen zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de finale verzorging en transport naar een rouwcentrum organiseren. Later kunnen jullie tezamen bespreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Teerns zorgen voor een prachtige finale groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Teerns

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Teerns

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Teerns. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Teernsse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Teerns. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Teerns bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Teerns die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Teerns

Op verzoek praktisch direct een waardige begeleider

23 juli 2022

Voor het echte overlijden van mijn tante zochten wij al contact met diverse uitvaartcentra. Hierdoor waren we in staat de mogelijkheden en wensen reeds door te nemen. Dit was erg bijzonder en denkbaar door dat we snel diverse uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mede mogelijk maken daarvan.

- Tamara Kuijpers

Fantastische uitvaart

13 juli 2022

De uitvaartdienst was erg indrukwekkend. Ondanks het verdriet na het heengaan van grootmoeder hadden we geen beter afscheid georganiseerd kunnen krijgen. Buitengewoon fijn hoe razendsnel we de offertes binnen hadden.

- Arjan Jonker

Magnifiek afscheid

3 juli 2022

Het was zo fijn! De verslagenheid was groot na het sterven van oma maar de uitvaart had niet waardiger geregeld kunnen worden. Het tempo van de offerte heeft hier ook aan bijgedragen, daardoor was er veel ruimte om de uitvaartdienst te regelen.

- Miranda Visser

De uitvaart was schitterend

26 juni 2022

Rap en perfect alles geregeld na de aanvraag. Ook nog na de uitvaartdienst even gebeld of we nog vragen hadden.

- Gerardus Willems

Het vertrek van grootvader was enorm fijn!

21 juni 2022

Het was het allereerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Gelukkig hadden we meelevende hulp, wat zo beslissend is voor een fijne en passende uitvaart!

- Kelly Willemsen

Op maat begeleiding was geweldig!

12 juni 2022

Dag en nacht bereikbaar was heel erg prettig. Kopje koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebakje van oma. Mooi.

- Barbara van de Ven

Merci!

11 juni 2022

Vlug waren we in contact met diverse uitvaartcentra. Daarom hoefde we zelf amper iets te bepalen.
Onwijs dankbaar!

- Janneke Scholten

Eerbiedige uitvaart

29 mei 2022

We hebben mijn broer een eerbiedige en mooie uitvaart kunnen geven. Het enige minpuntje was de koffie, deze was niet zo lekker maar de rest was geweldig geregeld.

- Paul de Groot

Eerbiedige uitvaart

28 mei 2022

We hebben mijn broer een eerbiedige en indrukwekkende uitvaart kunnen geven. De koffie was iets minder smakelijk maar verder alles goed geweest.

- Thomas Dijkstra

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Teerns

Anne de Jong Uitvaartzorg

Buorren 23
9012 DK Raerd
Nederland

0566 602 922
http://www.dejonguitvaartzorg.nl/

Vereniging “Jelsumerhof”

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 212 7843
http://jelsumerhof.nl/

Noorderhof Uitvaartcentrum

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 216 2021
https://noorderhofuitvaartcentrum.nl/