Uitvaart Jelsum

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Ben jij opzoek naar een top uitvaartondernemer uit Jelsum die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Jelsum verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Jelsum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Jelsum gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Jelsum
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 118 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Jelsum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Jelsum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Britsum, Cornjum en Lekkum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Jelsum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Jelsum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Jelsum vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Jelsum kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Jelsum

Er komt veel inspanning kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Omdat iedere stap van cruciaal belang is raden wij je aan om ondersteuning te vragen bij het organiseren van de teraardebestelling. Vaak willen familieleden of vrienden je hiermee ondersteunen, maar je kunt dit daarnaast aan een uitvaartondernemer over laten. Zij helpen je met het regelen van alles wat er fundamenteel is op deze dag. Wat zijn nu feitelijk de stappen die gezet moeten worden? Alles start bij het melden van overlijden bij de gemeente. Bij een begrafenis organiseren in Jelsum is dit altijd de belangrijkste stap die genomen moet worden. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Zonder dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen zetten voor het organiseren. De normale vervolgstap is om het heengaan kenbaar te maken aan anderen. Je kunt ervoor opteren om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gebruikelijk om louter de directe kring te verwittigen.

Dan is het ogenblik daar om de begrafenis zelfstandig te gaan organiseren. Hiermee bedoelen we natuurlijk het afstemmen van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een begraafplaats of strooigebied. Raadpleeg altijd het testament om te achterhalen hoe de overledene wil dat de ceremonie ingericht wordt. Wanneer er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Doorgaans kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de teraardebestelling is het verstandig om de resterende zaken te organiseren. Hier kan je onder andere denken aan de boekhouding van de overledene of aan de geldelijke zaken. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Jelsum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Jelsum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Jelsum contacteren

Voor een teraardebestelling in Jelsum heb je de opties uit allerlei verschillende uitvaartcentra die door de hele stad zitten. Een uitvaartcentrum speelt een bepalende rol bij zowel alle werkzaamheden vantevoren aan de uitvaart als de begrafenis zelf. In alle uitvaartcentra in Jelsum zijn er belangrijke faciliteiten om de overledene professioneel en met trots te behouden tot de datum van de teraardebestelling. Tevens is daar alles in gereedheid om je dierbare proper te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Jelsum zijn de plekken waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Vanzelfsprekend kun je de overledene ook in huis opbaren. Wanneer je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt hier een ogenblik kiezen om voorafgaande aan de teraardebestelling een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook exclusief houden voor enkel familieleden.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Jelsum hebben een gehoorzaal waar de dienst georganiseerd kan worden. De plechtigheid is het meest persoonlijke onderdeel van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf invullen. Er is de mogelijkheid voor eigenhandig geselecteerde muziek, al dan niet live, sprekers en er is mogelijkheid voor alle verschillende geloofsovertuigingen. Allerlei uitvaartcentra in Jelsum kun je bovendien media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Wanneer het afscheid is geweest kun je vervolgens doorgaans nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt veelal kiezen voor iets algemeens zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreide opties. Vergelijk daarom de andere uitvaartcentra in Jelsum met elkaar en maak een bewuste keus voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Jelsum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Jelsum

Het is raadzaam dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hiermee wil je jouw achtergeblevenen liever niet mee opzadelen. Over het algemeen is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met het feit dat voor een begrafenis in Jelsum een grafkuil gehuurd moet worden. De prijzen hiervoor kunnen hard oplopen. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen kosten voor een begrafenis. Je doet er dus wijs aan om dit eerst even goed uit te zoeken alvorens je besluit om een keuze te maken. Je bent behalve de prijzen voor de rustplaats zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een steen. Ook hierbij kunnen de prijzen stijgen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Een crematie in Jelsum brengt lagere prijzen met zich mee. Het duurste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit veelal mogelijk tegen een vergoeding. Je kunt er logischerwijs ook voor kiezen om het persoonlijk te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Jelsum, is het altijd verstandig om de tarieven tegen elkaar af te wegen. Er bestaan behoorlijk wat prijsverschillen tussen partijen. Door dit te signaleren zul je in staat zijn om veel geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Jelsum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Jelsum

Piekeren over een uitvaartdienst kan een hinderlijk gevoel geven, vooral als je aan de tariefstelling denkt. Het is tevens noodzakelijk gezien het organiseren van een heengaan best duur kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de wensen komen er nog aanvullende kosten bij, zoals:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Rouwvervoer
  • Eventuele dragers
  • Bloemstukken
  • Overlijdenskaarten
  • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaart kost momenteel ongeveer € 7.000,-. Een aantal dingen zitten hier gebruikelijk bij in. De tariefstelling voor het afscheid kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf inschatten. Een koffietafel onder andere, is gebruikelijk met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de prijzen aanzienlijker dan wanneer je enkel voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een generaal graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Jelsum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Jelsum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Jelsum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Jelsum

Een uitvaartverzekering in Jelsum vergelijken is een van de beste keuzes die je maar kunt maken. Indien je in Jelsum een verzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een groot gedeelte van de uitvaartkosten zijn gedekt. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de meest voorkomende onkosten die komen kijken bij een uitvaart. Bij deze optie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Maar, aangezien het dingen zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart regelen, is het absoluut raadzaam.

Wat je aan premie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Jelsum is afhankelijk van meerdere zaken. Dat is dan ook de oorzaak dat de premie voor elk persoon zal variëren. Een jonger mens betaalt meestal lagere verzekeringspremie dan een persoon op oudere leeftijd. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar neemt anders een te groot risico. Ook is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt vergelijken en van je persoonlijke welzijn. Een aanbieder is niet gedwongen om je te aanvaarden voor een verzekering. Wanneer een uitvaartverzekeraar in Jelsum je een te fors risico vindt, kunnen ze je afwijzen. Het regelen van een uitvaartverzekering gaat dan ook vaak samen met het aanleveren van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het opsturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je natuurlijk ook gewoon een geldbedrag opzij zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen de achtergeblevenen straks een bedrag tekort bij het financieren van jouw uitvaartdienst. Als dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Jelsum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Jelsum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Jelsum

Het is verstandig om een uitvaartverzorger in Jelsum in te huren voor een afscheidsceremonie in Jelsum. We hebben het al even eerder vermeld in dit artikel, echter is het handig om hier wat dieper bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Dat is dan tevens gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de juiste manier zal worden georganiseerd.

Denk onder andere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan de organisatie van de dag op zichzelf. Vergelijken van uitvaartondernemers is handig aangezien het een zeer persoonlijke dag is. Je kunt dit via onze internetpagina eenvoudig en gauw doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even vluchtig in contact komen en heb je al snel een fatsoenlijk idee door wie jij graag de finale dag van jouw dierbare laat regelen. Ook is het een slim idee om altijd even te kijken naar de diensten die er uitgevoerd kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer tevens in staat om additionele diensten te verrichten, zoals het aankopen van bloemstukken? Of is deze uitvaartondernemer in Jelsum ook in staat om eventueel live muziek te organiseren als de overledene dit heeft verlangd? Dit zijn allemaal vragen die je mogelijk kunt stellen tijdens je zoektocht. In deze tijd van verdriet wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange moeizame zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Jelsum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Jelsum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Jelsum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Jelsumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Jelsum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Jelsum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Jelsum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Jelsum

Uitvaartdienst begeleiding was super

24 februari 2024

Dag en nacht bereikbaarheid was enorm fijn. Kop koffie kon aangevuld worden met het lievelingsgebak van oma. Echt geweldig geregeld.

- Wilhelmus Peeters

Algeheel ontzorgt

18 februari 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van het ongecompliceerd aan kunnen vragen van de offertes (en voor onszelf nog even en vergelijking op de verzekering voltooid naderhand) tot de werkelijke uitvaart. Snel en gemakkelijk kwamen wij in contact met de juiste uitvaartcentra. Super geregeld.

- Evelien van Wijk

Direct in contact met de juiste persoon

16 februari 2024

Vlak voor het sterven kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaartdienst van onze tante. Aan het sterfbed konden de behoeften al besproken worden. Dit was erg bijzonder en denkbaar door dat we snel verschillende uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mede mogelijk maken ervan.

- Robert van Loon

Prachtig afscheid

6 februari 2024

De uitvaart was erg indrukwekkend. Ondanks de rouw na het overlijden van oma hadden we geen fijner afscheid geregeld kunnen krijgen. Het tempo van de offerte heeft hier echt aan bijgedragen, hierdoor was er flink wat ruimte om de uitvaartdienst te regelen.

- Rutger Hofman

Persoonlijke begeleiding afscheid

21 januari 2024

Attente mensen die alles snel en betrouwbaar regelen ontdekt.

- Dennis van Leeuwen

Het afscheid was uitstekend georganiseerd

18 januari 2024

De woorden ontbreken om te beschrijven hoe fijn de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al meteen contact met deze mensen en het was vanaf begin af aan perfect. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van opa echt werden gehoord. Hierdoor hebben we een geweldig afscheid voor onze lieve opa kunnen organiseren.

- Maartje Timmermans

Heel fijn opgevangen

8 januari 2024

Ons moeder stond zelf heel kleurrijk in het leven dus de attente opvang was enorm fijn. Niks was te eigenaardig en het was enorm persoonlijk.

- Jessica Bosman

Liefdevol opgevangen

4 januari 2024

Het schitterende bestaan van onze moeder is formidabel omgezet in haar afscheid en de liefdevolle opvang was ontroerend. Alles was een optie en speciaal afgestemd op wat wij wilden.

- Anita van Veen

Op verzoek zowat direct een waardige begeleider

24 december 2023

Voor het werkelijke overlijden van mijn tante zochten wij al contact met verschillende uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de voorkeuren al besproken worden. Dit was erg uniek en mogelijk door dat we snel diverse uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken ervan!

- Petrus de Bruijn

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Jelsum

Vereniging “Jelsumerhof”

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 212 7843
http://jelsumerhof.nl/

Noorderhof Uitvaartcentrum

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 216 2021
https://noorderhofuitvaartcentrum.nl/

Afscheidshuis Leeuwarden

Harlingerstraatweg 130
8915 CP Leeuwarden
Nederland

058 202 3080
https://afscheidshuisleeuwarden.nl/