Uitvaart Britsum

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Behoefte aan een professionele uitvaartondernemer uit Britsum die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Britsum verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Britsum – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Britsum gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Britsum

Uitvaart Britsum
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 90 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Britsum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Britsum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Cornjum, Jelsum en Lekkum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Britsum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Britsum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Britsum vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Britsum

Er komt veel werk kijken bij het organiseren van een uitvaart. Omdat je onjuistheden wilt voorkomen is het te adviseren om dit door een ander te laten organiseren. Je kunt dit bijvoorbeeld verzoeken aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Dit is de partij die je zal helpen bij het organiseren van de verschillende dingen. Welke fasen doorloop je gedurende dit proces? Alles begint bij het melden van heengaan bij de gemeente. Als je een begrafenis in Britsum wilt organiseren, zul je eerst deze stap te zetten alvorens je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Dit verlof is noodzakelijk om de daaropvolgende stap te mogen zetten. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het heengaan. Dit kan discreet binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijk door iedereen in te lichten die de overledene kent.

Dan is het ogenblik aangebroken om de begrafenis persoonlijk te gaan organiseren. Hier bedoelen we dus op de uitvaartdiensten en op het regelen van een rustplaats of asurn. Het is altijd verstandig om in het testament te kijken van de overledene, hier is veelal wat in vastgelegd over de laatste voorkeuren. Als er geen testament aanwezig is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Doorgaans kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het moment voor de concrete afronding. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de administratie van de overledene of aan de geldelijke zaken. Tot slot is er dan nog de afwikkeling van de (eventuele) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Britsum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Britsum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Britsum contacteren

Als iemand overlijdt die je geliefd is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Britsum Lang niet iedereen weet wat de functie is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak attractief gemaakt en opgebaard wanneer dit wenselijk is door de nabestaanden. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook een optie om iemand in eigen woning op te baren, dit kan meestal worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Britsum. Zo is het onder andere mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Daardoor is het een optie om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Britsum er voor je als het aankomt op de verzorging van de overledene. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra bijstaan met de verzorging voor het afscheid. Tevens kunt je in uitvaartcentrum Britsum samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de dierbare, dan is dit het ogenblik hiervoor. Na afloop bestaat er vaak de gelegenheid om gemeenschappelijk een kopje koffie te nuttigen en om het gezamenlijk af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Britsum. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Britsum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Britsum

Bij een heengaan is een belangrijke keus waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel duidelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze wens wordt in de regel daarnaast gevolgd. De keuze kan daarnaast overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is het effect op de teraardebestelling op zichzelf? Besef dat ongeacht de selectie van een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de uitvaartdienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Britsum gehouden kan worden.

Wanneer iemand kiest voor een begrafenis, zal de overledene daarna naar een kerkhof worden getransporteerd. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een begraafplaats en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gangbaar om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te regelen. Dat is logischerwijs niet gedwongen. Je mag daarnaast van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het belangrijk om de prijzen van een begrafenis en crematie Britsum in de gaten te houden. Normaal gesproken is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit komt vooral door de storting van grafrechten aan de gemeente en de bijomende prijzen voor een grafsteen of gedenkteken op het graf. Vanzelfsprekend is de wens van de overledene doorgaans bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Britsum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Britsum

Piekeren over een uitvaart kan een naar gevoel geven, zeker als je aan de kosten denkt. Jammer genoeg is dit echt nodig, want een uitvaart kan aanzienlijk in de papieren lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Het vervoer van de overledene
  • Mogelijk in te huren dragers van de (graf)kist
  • Bloemstukken
  • Overlijdenskaarten
  • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaart kost momenteel bij benadering € 7.000,-. Een veelheid aangelegenheden zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Britsum zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Een koffietafel als voorbeeld, is meestal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de kosten hoger zijn. De tariefstellingen zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een generaal graf zal beter geprijsd zijn dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Britsum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Britsum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Britsum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Britsum

Het is voor iedereen uit Britsum raadzaam om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan zeker dat je familie niet voor onverwachte hoge prijzen van de uitvaart komen te staan. Doorgaans kun je kiezen tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vaststaand dienstenpakket waarin de door jou gekozen diensten zijn opgenomen. Hierbij ben je dan gegarandeerd van een degelijk geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een bedrag op waarmee de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering geeft iets uitgebreider vrijheid, omdat je uitgebreidere keuzemogelijkheden hebt. Dit is een buitengewoon handige uitvaartverzekering als je persoonlijke wensen hebt.

Er zijn ook nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Britsum best groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw positie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Britsum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Britsum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Britsum

Het is een verstandig besluit om een uitvaartondernemer in Britsum in te huren voor het organiseren van een uitvaart in Britsum. We hebben het al even eerder benoemd in dit artikel, maar is het belangrijk om hier wat meer bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaart uit handen te nemen. Zij zorgen gelijk voor een fantastisch persoonlijke uitvaart waarin alles soepel loopt.

De meeste plechtigheden en de vlekkeloze planning wordt geregeld door hen. Indien je ervoor kiest om rechtstreeks in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Britsum is het iedere keer slim om moeiteloos via onze internetpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even snel in contact komen en heb je al snel een helder beeld door wie jij het liefste de allerlaatste dag van jouw dierbare laat verzorgen. Verder is het een goed plan om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er uitgevoerd kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer ook in staat om persoonlijke werkzaamheden te verrichten, zoals het aanschaffen van bloemen? Of is deze uitvaartondernemer in Britsum ook in de gelegenheid om misschien live muziek te regelen als de gestorvene dit heeft gewild? Deze persoonlijke behoeften kun je meenemen in je zoektocht naar de juiste uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze moeilijke periode, en helpen jou het liefste met het vinden van de juiste partij zodat alles net even iets eenvoudiger voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Britsum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Britsum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Britsum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Britsumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Britsum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Britsum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Britsum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Britsum

Ontzettend blij door attente hulp

18 mei 2023

Ik heb hele lieve ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn echtgenoot moest organiseren. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Ik hoefde uitsluitend de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon helpen. De opvolgende dag was het geregeld.

- Sylvia Kramer

Een integere uitvaart

13 mei 2023

We wilden het graag klein en privé houden en dat is gelukt. Binnen een paar uur hadden we contact met onze begrafenis ondernemer en konden we snel de teraardebestelling regelen. Bedankt.

- Raymond Gerritsen

Een fijne uitvaartdienst

30 april 2023

We hebben een uitermate geschikte begeleider kunnen vinden. Enkel de nazorg kon mogelijk wat netter.

- Cornelis Smits

Oprechte betrokkenheid

27 april 2023

Het heengaan van mijn mama had een stevige invloed op mij, diepe rouw en dus niet in staat zaken te organiseren. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een lieve uitvaartverzorgster die mij kon helpen. Ze was zo meegaand en begripvol.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Echt heel sympathiek.

- Adrianus van Doorn

Liefdevolle mensen voor de uitvaartdienst

18 april 2023

Liefdevolle mensen die alles pijlsnel en degelijk regelen gevonden.

- Nicolaas Wolters

Een intieme begrafenis

12 april 2023

Onze persoon van de uitvaart begeleiding was snel bij ons en hielp ons met alles. De teksten werden ook herschreven met zijn hulp en ook meedenken over alles was goed.

- Susanne van Dam

Enorme hulp gehad

7 april 2023

Wij konden eerst goed voelen wie wij fijn vonden. Al vlug waren we met iemand in gesprek die ons zelf benaderde en zaken uit handen wilde nemen. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het sterven van mijn zusje) was geregeld.

- Hanneke Verhoeven

Het vertrek was adembenemend

24 maart 2023

Snel en keurig georganiseerd. Naderhand nog gevraagd of ik nog vragen had.

- Guido van der Heijden

Een fijne uitvaartdienst

15 maart 2023

Er is geen andere uitvaartverzorger te vinden die meer hulpverlenend is dan de onze. We hebben alleen na de plechtigheid niets meer mogen horen, spijtig.

- Pascal van der Meulen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Britsum

Vereniging “Jelsumerhof”

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 212 7843
http://jelsumerhof.nl/

Noorderhof Uitvaartcentrum

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 216 2021
https://noorderhofuitvaartcentrum.nl/

Afscheidshuis Leeuwarden

Harlingerstraatweg 130
8915 CP Leeuwarden
Nederland

058 202 3080
https://afscheidshuisleeuwarden.nl/