Uitvaart Herkingen

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Behoefte aan een fijne uitvaartondernemer uit Herkingen die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Herkingen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Herkingen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Herkingen gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Herkingen
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 110 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Herkingen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Herkingen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Middelharnis, Nieuwe Tonge en Sommelsdijk bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Herkingen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Herkingen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Herkingen vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Herkingen

Een overlijden is immer een ingrijpende gebeurtenis. Er is vanzelfsprekend het leed en misschien de schok bij een onverwachts overlijden. Het is bovendien een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Ten eerste de administratieve aangifte bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Herkingen gebracht worden. In de dagen direct na het heengaan moeten er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de keus van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft vastgelegd, dan is het gemakkelijker om beslissingen te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer aandacht voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Herkingen.

Geheid zul je in deze hectische periode een aantal dingen over het hoofd zien. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Vindt meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Herkingen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Herkingen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Herkingen contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Herkingen Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit gewild is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. In eigen woning opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je overeenkomen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Herkingen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Daardoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Herkingen er voor je als het aankomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Foto’s aanleveren is wenselijk. Ook kun je bij meerdere uitvaartcentra assisteren met de behandeling voor het vertrek. Voor de begrafenis kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Herkingen met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de dierbare, dan is dit het ogenblik ervoor. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de begrafenis af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Herkingen kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematiecentrum. Tenslotte kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Herkingen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Herkingen

Een van de eerste keuzes die achtergeblevenen moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. Meestal heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De keuze kan bovendien overgelaten zijn aan de directe familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Herkingen zal bekend zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in zo goed als alle uitvaartcentra in Herkingen gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de dienst naar een kerkhof gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een begraafplaats en soms moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te regelen. Dit hoeft overigens niet. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er daarnaast voor dat je de prijzen van een begrafenis of crematie in Herkingen in de gaten hebt. In de regel is een begrafenis prijziger dan een crematie. Dit ontstaat voornamelijk door de storting van grafrechten aan de gemeente en de aanvullende prijzen voor een steen of gedenkteken op de gedenkplaats. Logischerwijs is de voorkeur van de gestorvene steevast leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Herkingen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Herkingen

Het voelt misschien wat wrang om na een overlijden na te denken over de prijzen van een uitvaart in Herkingen. Het is echt noodzakelijk gezien het regelen van een overlijden behoorlijk prijzig kan zijn. Je gaat überhaupt diverse kosten maken, denk hier aan een grafkist of een (as)urn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Het vervoer van de gestorvene
 • Mogelijk in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor melding van overlijden

Een doorsnee uitvaart kost tegenwoordig ongeveer € 7.000,-. Hierin zitten wel een aantal mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Herkingen zo kostbaar maken als je zelf wilt. Een koffietafel bijvoorbeeld, is gebruikelijk met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de tarieven hoger zijn. De kosten zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een generaal graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Herkingen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Herkingen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Herkingen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Herkingen

Het is voor iedereen in Herkingen raadzaam om een uitvaartverzekering af te sluiten. Evenzeer jij als je achtergeblevenen hebben dan de zekerheid dat zij niet voor flinke tarieven komen te staan. Kort genomen zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn geïntegreerd en waardoor je verzekerd bent van een goed geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een kapitaal op waarvan de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering biedt iets uitgebreider vrijheid, aangezien je uitgebreidere keuzemogelijkheden hebt. Dit is een uiterst handige uitvaartverzekering als je aanvullende wensen hebt.

Er zijn bovendien nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Herkingen behoorlijk omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering absoluut aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw stijl past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Herkingen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Herkingen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Herkingen

Het is slim om een uitvaartverzorger in Herkingen in de arm te nemen voor een afscheidsdienst in Herkingen. We hebben het al even vluchtig vermeld in dit artikel, maar is het belangrijk om hier wat dieper bij stil te staan. Het regelen van het afscheidsceremonie is een hoop werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dit is dan doorgaans direct de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de juiste manier zal worden georganiseerd.

De meeste formaliteiten en de vlekkeloze planning wordt georganiseerd door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is handig daar het een enorm persoonlijke dag is. Je kunt dit via onze website makkelijk en vlug doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het laatste afscheid is erg belangrijk en op deze wijze heb je vlug een indruk van de personen die dit voor jou kunnen doen. Ook is het een verstandig idee om altijd even te kijken naar de diensten die er verricht kunnen worden.

Behoren bloemstukken en kaarten onder andere ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Dit zijn allemaal vragen die je wellicht kunt stellen tijdens je zoektocht. We wensen jou sterkte in deze kritieke tijd, en helpen jou graag met het vinden van de juiste partij zodat alles net even iets simpeler voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Herkingen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Herkingen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Herkingen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Herkingense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Herkingen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Herkingen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Herkingen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Herkingen

Boven verwachting soepel

14 april 2024

Omdat onze familie het niet helemaal eens was werden er op het laatste tijdstip zaken gewijzigd. De uitvaartverzorgster was erg meegaand dus dit was gauw besloten .

- Maartje de Bruin

Boven verwachting flexibel

6 april 2024

Omdat onze familie het niet volstrekt eens was werden er op het laatste tijdstip dingen gewijzigd. Dit was geen probleem dus heel soepel deze mensen die ontdekt hebben.

- Sanne de Groot

Op verzoek haast onmiddellijk een waardige begeleider

1 april 2024

Voor het werkelijke overlijden van mijn tante zochten wij al contact met verschillende uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de zorgen al besproken worden. Dit was erg onvergelijkelijk en denkbaar door dat we snel een aantal uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mede mogelijk maken daarvan.

- Charlotte van Loon

Betrouwbaar

29 maart 2024

Huiselijk en alleen met familie was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Merci.

- Daniëlle van Beek

Een steun in deze heftige tijd

22 maart 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel steun kon bieden. Zeer fijn en een terechte pluim voor de rappe reacties.

- Bianca Bos

Een warme uitvaart

14 maart 2024

Er is geen andere uitvaartverzorger te bedenken die meer hulpverlenend is dan de onze. We hebben alleen na de plechtigheid niks meer mogen horen, jammer.

- Alexander Visser

Een bijzonder afscheid

3 maart 2024

Na het snelle eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke behoeften in het afscheid opnemen. Aangezien dit er nogal wat waren was het een zeer persoonlijke uitvaart zoals onze papa dat graag wilde. Ook vielen de prijzen ons alles mee dus erg blij met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Ilse de Groot

Liefdevolle mensen voor de uitvaartdienst

25 februari 2024

Liefdevolle mensen die alles pijlsnel en betrouwbaar organiseren gevonden.

- Jessica van de Brink

Wel betrokken bij de uitvaartdienst

19 februari 2024

Personen die echt meedenken zijn uitzonderlijk. Nimmer verwacht dat we dit bij de uitvaartdienst zo goed georganiseerd konden krijgen.

- Mirjam Dijkstra

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Herkingen

Amissio Begrafenisonderneming

Prins Bernhardstraat 2
4691 GC Tholen
Nederland

06 41826826
http://www.amissio.nl/

Abeo Uitvaartzorg

4691 KV Tholen
Nederland

06 39839896
http://www.abeo-uitvaartzorg.nl/

Afscheidshuis de Omarming

Emil Sandströmweg 2a
4301 NW Zierikzee
Nederland

0111 745 111
http://www.uitvaartsd.nl/