Uitvaart Melissant

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Wil jij een gemoedelijke uitvaartondernemer uit Melissant die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Melissant verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Melissant – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Melissant gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Melissant
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 116 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Melissant aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Melissant, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Hellevoetsluis, Middelharnis en Nieuwe Tonge bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Melissant

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Melissant is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Melissant vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Melissant

Het afhandelen van een heengaan is iedere keer zwaarwegend. Denk aan de schrik bij een onverhoeds overlijden en het daaruit voortkomende leed. Maar een overlijden houdt ook een moeilijke tijd in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Allereerst de administratieve mededeling bij de gemeente. Daarna moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Melissant. Hierna moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft vastgelegd, dan is het makkelijker om beslissingen te maken. Als dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Melissant.

Geheid zul je in deze drukke tijd een aantal zaken missen. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Melissant

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Melissant te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Melissant contacteren

Indien een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Melissant. Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak attractief gemaakt en opgebaard wanneer dit gewild is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het afscheid. In eigen woning opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je afstellen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Melissant. Zo is het onder andere mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Daardoor is het een optie om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Melissant er voor je als het aankomt op de verzorging van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Foto’s aanleveren is raadzaam. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra bijstaan met de behandeling voor het afscheid. Tevens kunt je in uitvaartcentrum Melissant samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de dierbare, dan is dit het ogenblik ervoor. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de uitvaart af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Melissant. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Melissant

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Melissant

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel helder wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel bovendien opgevold. De keuze kan daarnaast overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de teraardebestelling zelf? Weet dat ongeacht de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de dienst daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Melissant gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de plechtigheid naar een kerkhof getransporteerd worden. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een begraafplaats en soms moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gangbaar om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dat is simpelweg niet noodzakelijk. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er ook voor dat je de tarieven van een begrafenis of crematie in Melissant in het oog houdt. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit ontstaat voornamelijk door de storting van grafrechten aan de gemeente en de bijomende tariefstelling voor een grafsteen of gedenkteken op het graf. Uiteraard is de voorkeur van de gestorvene doorgaans bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Melissant

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Melissant

Nadenken over een uitvaart kan een vervelend gevoel geven, vooral als je aan de prijzen denkt. Helaas is dit echt nodig, want een uitvaartdienst kan behoorlijk in de papieren lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Verder is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Het vervoer van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een aankondiging voor melding van overlijden

Een doorsnee uitvaart kost momenteel circa € 7.000,-. Hier zitten wel allerlei mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Melissant zo duur maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Dan zullen de tarieven hoger zijn. De prijzen zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een algemeen graf zal minder duur zijn dan een privaat graf.

Vaak zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Melissant en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Melissant inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Melissant inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Melissant

Een uitvaartverzekering in Melissant vergelijken is een van de beste beslissingen die je zelfstandig kunt maken. Door een uitvaartverzekering in Melissant zal je er namelijk niet helemaal afzonderlijk voor staan als het neerkomt op de onkosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen vergoeden de meest voorkomende kosten die komen kijken bij een uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet verplicht om zo’n uitvaartverzekering af te sluiten. Wel is het aan te raden, het maakt het je immers echt een stuk makkelijker in tijden van de uitvaart.

Wat je aan premie kwijt bent voor je uitvaartverzekering in Melissant is afhankelijk van meerdere zaken. Dit is dan ook de aanleiding dat de premie voor elk persoon zal afwijken. Een jonger iemand betaalt over het algemeen lagere premie dan een individu op latere leeftijd. Dit is logisch, de verzekeraar loopt anders een te groot risico. Gelijktijdig zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt hebben en van jouw gezondheid. Een aanbieder is niet verplicht om je te aanvaarden voor een uitvaartverzekering. Als een uitvaartverzekeraar in Melissant je een te omvangrijk gevaar vindt, kunnen ze je afwijzen. Nagenoeg altijd zul je dan wel jouw medische verslag moeten overleggen als je een verzekering wilt afsluiten. Je kunt er overigens daarnaast voor kiezen om zelf een geldbedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker weten dat de uitvaart bekostigd kan worden. Als dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw naasten aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Melissant

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Melissant verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Melissant

Het is een goed idee om een uitvaartondernemer in Melissant in te schakelen voor het regelen van een uitvaart in Melissant. Even vluchtig opnieuw stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is slim. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaart uit handen te nemen. Zij zorgen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaart waarin alles soepel loopt.

De meeste plechtigheden en de vlekkeloze planning wordt georganiseerd door hen. Voordat je ervoor kiest om onmiddellijk in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Melissant is het steevast verstandig om moeiteloos via onze site een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even kort in contact komen en heb je direct een helder beeld door wie jij het liefste de allerlaatste dag van jouw geliefde laat regelen. Bovendien is het goed om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer daarnaast in staat om bijkomende diensten te verrichten, zoals het kopen van bloemstukken? Of is deze uitvaartondernemer in Melissant ook in staat om mogelijk live muziek te organiseren als de overledene dit heeft gewenst? Dit zijn allemaal vragen die je wellicht kunt stellen bij het zoeken. We wensen jou sterkte in deze heftige periode, en helpen jou liever met het vinden van de juiste uitvaartverzorger zodat alles net even iets eenvoudiger voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Melissant

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Melissant

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Melissant. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Melissantse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Melissant. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Melissant bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Melissant die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Melissant

Snel in contact met de correcte persoon

18 mei 2024

Voor het werkelijke overlijden van mijn tante zochten wij al contact met meerdere uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de wensen al besproken worden. Dit was erg uniek en denkbaar door dat we snel diverse uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank je wel voor het mogelijk maken ervan.

- Daniëlle de Graaf

Warme helpende hand

15 mei 2024

Toen mijn mama overleed was ik erg verdrietig en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl rap in contact komen met de geschikte mensen. Ze was zo nuttig en begripvol.
Ze was heel warm en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Oprecht heel vriendelijk.

- Patrick van Dijk

Bedankt!

9 mei 2024

We hadden binnen een paar uur de eerste offertes in huis. Zelf hebben we praktisch niks alleen hoeven doen.
Enorm dankjewel!

- Thijs de Vries

Oprechte interesse

28 april 2024

Toen mijn moeder overleed was ik erg verdrietig en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een lieve uitvaartverzorgster die mij kon helpen. Ze was zo vriendelijk en begripvol.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Oprecht heel lief.

- Vincent de Vos

De ultieme groet was perfect

21 april 2024

Ik heb eigenlijk niet de passende woorden om te beschrijven hoe goed het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden gauw de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie laatste groet mogen houden aan onze lieve grootvader.

- Marco van den Bosch

Het afscheid was geweldig geregeld

13 april 2024

De woorden ontbreken om te beschrijven hoe prachtig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden gauw de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie ultieme groet mogen geven aan onze fijne grootpapa.

- Adrianus Jacobs

Zeer mooie dienst gehad!

9 april 2024

Het is exact gegaan zoals papa het graag had gewild. Echt bizar mooi (en met relatief lage kosten) hoe we dit vertrek hebben mogen vormgeven. Niets was vreemd of te veel voor het afscheid, alle opties die we wilden konden ook. Daarna is er ook nog even gepolst hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Cindy Dekker

Verwachtingen zijn overtroffen

2 april 2024

Omdat onze familie het niet volkomen eens was werden er op het laatste tijdstip dingen gewijzigd. De uitvaartverzorgster was enorm meegaand dus dit was gauw georganiseerd.

- Maria Koning

Warme helpende hand

25 maart 2024

Toen mijn moeder overleed was ik erg droevig en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl vlot in contact komen met de juiste mensen. Ik heb zoveel bijstand gehad van de begeleidster.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Enorm gewaardeerd.

- Elisabeth Martens

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Melissant

Hart Uitvaart

Rialaan 5
3233 BS Oostvoorne
Nederland

0181 853 538
https://www.hartuitvaart.nl/

Afscheidshuis de Omarming

Emil Sandströmweg 2a
4301 NW Zierikzee
Nederland

0111 745 111
http://www.uitvaartsd.nl/

Uitvaartverzorging Jannie Hulsbergen.

Achterstraat 13
4681 AG Nieuw-Vossemeer
Nederland

0164 246 664
http://uitvaartverzorgingnaarwens.nl/