Uitvaart Gaastmeer

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Wil jij een professionele uitvaartondernemer uit Gaastmeer die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Gaastmeer verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het beste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Gaastmeer – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2021 en verder.

Uitvaartondernemer Gaastmeer gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Gaastmeer

Uitvaart Gaastmeer
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 61 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Gaastmeer aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Gaastmeer, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Woudsend, Westhem en Dedgum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Gaastmeer

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Gaastmeer kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Gaastmeer vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Gaastmeer kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Gaastmeer

Een overlijden is altijd een heftige gebeurtenis. Er is uiteraard het verdriet en wellicht de shock bij een onverwachts overlijden. Maar een overlijden houdt ook een moeilijke tijd in, waarin in een korte tijd de uitvaart georganiseerd moet worden. Er moet van alles besloten worden bij een teraardebestelling. Allereerst de administratieve bekendmaking bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Gaastmeer gebracht worden. In de dagen meteen na het overlijden dienen er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de selectie van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • De executie van de wilsbeschikking

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft vastgelegd, dan is het gemakkelijker om keuzes te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Gaastmeer.

Geheid zul je in deze indrukwekkende periode veel zaken vergeten. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Gaastmeer

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Gaastmeer te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Gaastmeer contacteren

Wanneer een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Gaastmeer. Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Op deze plek vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak attractief gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afspreken met jouw betreffende uitvaartondernemer in Gaastmeer. Zo is het onder andere mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Hierdoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Gaastmeer er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra helpen met de behandeling voor het afscheid. Tegelijkertijd kunt je in uitvaartcentrum Gaastmeer bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Tevens kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de teraardebestelling af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Gaastmeer kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematiecentrum. Soms is het mogelijk om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Gaastmeer

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Gaastmeer

Bij een overlijden is een significante optie waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel duidelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel ook gevolgd. De keuzemogelijkheid kan daarnaast overgelaten zijn aan de naaste familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Gaastmeer zal bekend zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Weet dat los van de selectie van een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de plechtigheid daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Gaastmeer gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de dienst naar een kerkhof getransporteerd worden. Enige uitvaartcentra zijn gelegen direct behalve een kerkhof. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wanneer er voor een crematie wordt gekozen, is het gebruikelijk om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar ook gecremeerd kan worden. Dat hoeft overigens niet. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het raadzaam om de prijzen van een begrafenis en crematie Gaastmeer in het oog te houden. In de regel is een begrafenis prijziger dan een crematie. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende tariefstelling voor een grafsteen of monument op de gedenkplaats. Natuurlijk is de wens van de gestorvene immer leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Gaastmeer

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Gaastmeer

Nadenken over een uitvaart kan een vervelend gevoel geven, zeker als je aan de tarieven denkt. Jammer genoeg is dit toch echt noodzakelijk, want een uitvaart kan behoorlijk in de papieren lopen. Je gaat hoe dan ook sommige kosten maken, denk hierbij aan een kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de geliefde en de kosten van een uitvaartverzorger. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaart
 • Rouwvervoer
 • Mogelijk in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een aankondiging voor kennisgeving van overlijden

Een doorsnee uitvaartdienst kost tegenwoordig ongeveer € 7.000,-. Daar zitten wel veel opties inbegrepen. De tariefstelling voor het afscheid kun je afhankelijk van de wensen zelf bepalen. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de tarieven hoger zijn. De tarieven zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een algemeen graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Gaastmeer en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Gaastmeer inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Gaastmeer inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Gaastmeer

Het is voor iedereen uit Gaastmeer slim om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zowel jij als je achtergeblevenen hebben dan de garantie dat zij niet voor hoge prijzen komen te staan. Kort genomen zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vaststaand dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen services zijn opgenomen. Hier ben je dan verzekerd van een verstandig georganiseerde uitvaartdienst.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze variant is volmaakt indien je unieke voorkeuren buiten een dienstenpakket hebt.

Er zijn eveneens nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Gaastmeer enorm groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering absoluut aan te raden. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuze die het meeste aansluit bij jouw voorkeuren.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Gaastmeer

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Gaastmeer verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Gaastmeer

Meteen na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Gaastmeer De rouw overheerst nadat iemand overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je over het algemeen geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Intussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de finale verzorging en transport naar een rouwcentrum organiseren. Dan kunnen jullie samen doorspreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de familie. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Gaastmeer zorgen voor een prachtige allerlaatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Gaastmeer

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Gaastmeer

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Gaastmeer. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Gaastmeerse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Gaastmeer. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Gaastmeer bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Gaastmeer die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Gaastmeer

Uitvaartbegeleider was erg vriendelijk

11 november 2021

Na de schok van het ineens sterven van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en hoofdzakelijk verbaasd met hoe vriendelijk en op maat deze begeleiding voor ons was. Persoonlijk contact en alles was bespreekbaar.Petje af.

- Gerrit de Haan

Het vertrek van grootvader was erg mooi!

6 november 2021

Omdat dit de allereerste keer was dat we een overlijden in de kring hadden was het enorm spannend. Gelukkig hadden we zorgzame hulp, wat zo beslissend is voor een goede en waardige begrafenis!

- Kelly Boer

Persoonlijke uitvaartdienst

26 oktober 2021

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke behoeften in het afscheid opnemen. Er waren veel behoeften en daarom werd afscheid exact zoals pap dat wilde. Ook vielen de tarieven ons alles mee dus erg gelukkig met de prijsopgave van uitvaartplek achteraf!

- Claudia van de Veen

Uitvaartverzorger erg lief

19 oktober 2021

Na de shock van het plotseling heengaan van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Enorm erkentelijk dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was erg bijzonder. Persoonlijk contact en alles was mogelijk.Petje af.

- Jacob de Jonge

Betrokken en hulpvaardig

12 oktober 2021

Deze uitvaart is memorabel, de uitvaartverzorger was flink ervaren. Hij was erg hulpvaardig en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Paulus Willemsen

Op maat hulp was fantastisch!

8 oktober 2021

Dag en nacht bereikbaar was enorm prettig. De favoriete lekkernij van grootmoeder stond tijdens de uitvaart (tijdens de koffie) centraal. Oprecht schitterend geregeld.

- Chantal Jonker

Enorm tevreden door fijne hulp

20 september 2021

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij uitermate geholpen bij de uitvaart van mijn lieve partner. Ik hoefde niets alleen te doen. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact vinden met deze mensen. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag gelukt.

- Robertus van Dijk

Een uitkomst bij rouw

13 september 2021

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Chapeau voor de snelle en persoonlijke begeleiding.

- Joyce Visser

Op maat hulp was super!

7 september 2021

Ieder tijdstip van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was heel erg aangenaam. De lievelings lekkernij van oma stond tijdens de uitvaartdienst (tijdens de koffie) centraal. Echt schitterend georganiseerd.

- Manon van der Heijden

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Gaastmeer

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/

Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 428 700
http://www.crematoriumsneek.nl/