Uitvaart Westhem

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een fijne uitvaartondernemer uit Westhem die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Westhem verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het beste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Westhem – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2021 en verder.

Uitvaartondernemer Westhem gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Westhem

Uitvaart Westhem
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 47 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Westhem aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Westhem, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Idzega, Sandfirden en Blauwhuis bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Westhem

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Westhem kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Westhem vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Westhem

Het afhandelen van een overlijden is immer zwaarwegend. Denk aan de schok bij een onvoorzien overlijden en het daaruit voortkomende leed. Maar een heengaan houdt ook een zware periode in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Allereerst moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Westhem overgebracht worden. In de dagen ogenblikkelijk na het heengaan dienen er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de selectie van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • De executie van de wilsbeschikking

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft vastgelegd, dan is het gemakkelijker om beslissingen te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een begrafenis in Westhem unieke aanpassingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Zeker zul je in deze drukke tijd een aantal dingen over het hoofd zien. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer vitaal? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Westhem

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Westhem te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Westhem contacteren

Wanneer een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Westhem. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook mogelijk om iemand in eigen woning op te baren, dit kan doorgaans worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Westhem. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Hierdoor is het een optie om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Westhem er voor je als het aankomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de teraardebestelling kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Westhem met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Eveneens kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het vertrek behoren de welbekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de begrafenis af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Westhem kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Soms is het denkbaar om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Westhem

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Westhem

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een significante en buitengewoon persoonlijke keuze van mensen. Hier wil je jouw achtergeblevenen het liefste niet mee belasten. Over het algemeen is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met het feit dat voor een begrafenis in Westhem een rustplaats gehuurd moet worden. De tariefstellingen kunnen stevig oplopen hiervoor. De prijzen voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente verschillen. Het is dan wel aan te raden om eerst wat onderzoek te doen. Je bent behalve de kosten voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een grafsteen. Ook hierbij kunnen de prijzen stijgen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Crematies in Westhem zijn aanmerkelijk beter geprijsd. Bij een crematie gaan de allermeeste tarieven in de urn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit vaak denkbaar tegen een compensatie. Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om het persoonlijk te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Westhem, is het immer verstandig om de prijzen tegen elkaar af te wegen. Er bestaan flink wat prijsverschillen onder partijen. Door dit te inspecteren zul je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Westhem

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Westhem

Nadenken over een uitvaartdienst kan een hinderlijk gevoel geven, vooral als je aan de tariefstelling denkt. Het is wel noodzaak gezien het regelen van een heengaan aanzienlijk kostbaar kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een grafkist, de laatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Verder is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Het transport van de gestorvene
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaart kost momenteel circa € 7.000,-. Een aantal aangelegenheden zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Westhem zo duur maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is normaal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tarieven hoger dan wanneer je enkel voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een regulier graf is namelijk minder duur dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Westhem en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Westhem inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Westhem inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Westhem

Een uitvaartverzekering in Westhem is de voornaamste selectie rondom je uitvaart. Indien je in Westhem een verzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een fors onderdeel van de uitvaartkosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen betalen een vaststaand geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Wel is het aan te raden, het maakt het je namelijk echt een stuk makkelijker ten tijde van de uitvaart.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Westhem zal steevast afhankelijk zijn van meerdere factoren. Dat is dan eveneens de oorzaak dat de premie voor elk persoon zal verschillen. Een jonger persoon betaalt doorgaans lagere premie dan een individu op latere leeftijd. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar neemt anders teveel risico. Tevens is de premie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt vergelijken en van je persoonlijke gezondheid. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Westhem niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te gevaarlijk geval vindt. Vrijwel iedere keer zul je dan wel jouw medische verslag moeten inleveren voordat je een verzekering wilt afsluiten. Je kunt er natuurlijk bovendien voor kiezen om zelf een geldbedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker zijn dat de uitvaart betaald kan worden. Bij een gebrek zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken om de overige kosten te betalen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Westhem

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Westhem verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Westhem

Het is een verstandig besluit om een uitvaartondernemer in Westhem in te schakelen voor het regelen van een uitvaartdienst in Westhem. We hebben het al even kort benoemd in dit artikel, echter is het verstandig om hier wat langer bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaart uit handen te nemen. Zij zorgen gelijk voor een fantastisch persoonlijke uitvaartdienst waarin alles gesmeerd verloopt.

De meeste plechtigheden en de vlekkeloze planning wordt geregeld door hen. Indien je ervoor kiest om onmiddellijk in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Westhem is het iedere keer verstandig om even via onze webpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even snel in contact komen en heb je direct een goed beeld door wie jij bij voorkeur de allerlaatste dag van jouw geliefde laat verzorgen. Daarnaast is het een slim plan om altijd even te kijken naar de diensten die er uitgevoerd kunnen worden.

Behoren bloemen en rouwkaarten bijvoorbeeld ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Dit zijn allemaal vragen die je mogelijk kunt stellen tijdens je zoektocht. We wensen jou sterkte in deze heftige tijd, en helpen jou bij voorkeur met het vinden van de juiste uitvaartverzorger zodat alles net even iets dragelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Westhem

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Westhem

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Westhem. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Westhemse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Westhem. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Westhem bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Westhem die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Westhem

Persoonlijke begeleiding afscheid

13 juli 2021

Lieve mensen die alles vlug en betrouwbaar regelen gevonden.

- Marieke Schipper

Welgemeende interesse

9 juli 2021

Het heengaan van mijn moeder had een behoorlijke impact op mij, diepe rouw en dus niet in staat zaakjes te organiseren. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een fijne uitvaartverzorgster die mij kon helpen. Ik heb zoveel steun gehad van de begeleidster.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Oprecht heel lief.

- Marc van de Ven

Fijne mensen voor de uitvaartdienst

27 juni 2021

Fijne mensen die alles snel en betrouwbaar organiseren gevonden.

- Steven Koning

Goedkoop en eervol

23 juni 2021

Een zowel betaalbare als eervolle uitvaart was meer dan we verwacht hadden. We hebben niet zo veel geld dus was noodzakelijk.

- Renate Prins

Een waardig afscheid

14 juni 2021

Er is geen enkele uitvaartverzorger te vinden die meer betrokken is dan die van ons. We hebben alleen na de plechtigheid niks meer mogen horen, jammer.

- Marianne Kuijpers

Een integere uitvaart

7 juni 2021

Vertrouwelijk en alleen met familie was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Bedankt.

- Karin van de Pol

Verwachtingen zijn overtroffen

3 juni 2021

Omdat onze familie het niet volkomen eens was werden er op het laatste ogenblik zaken gewijzigd. Dit was geen probleem dus heel flexibel deze mensen die gevonden hebben.

- Mark Mulder

Erg medelevend

27 mei 2021

Na het heengaan wisten we even niet wat we exact moesten doen. Gelukkig kwamen we dankzij uitvaartplek.nl vlug in verbinding met een hele fijne begeleidster. Ze nam direct contact met ons op en heeft ons geweldig prettig geholpen.

- Ellen Postma

Snel in contact met de juiste personen

19 mei 2021

Vlak voor het heengaan kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaartdienst van onze tante. Daardoor waren we in staat de mogelijkheden en voorkeuren reeds door te spreken. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende ervaring door deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlot in contact stonden. Dank je wel voor het mogelijk maken daarvan.

- Koen Evers

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Westhem

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 428 700
http://www.crematoriumsneek.nl/

Faber Uitvaartzorg

Walperterwei 39
8731 CD Wommels
Nederland

0515 331 726
http://www.faberuitvaartzorg.nl/