Uitvaart Purmerend

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Behoefte aan een fijne uitvaartondernemer uit Purmerend die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Purmerend verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Purmerend – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Purmerend gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Purmerend
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 85 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Purmerend aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Purmerend, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Hobrede, Purmer en Purmerland bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Purmerend

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Purmerend is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Purmerend vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Purmerend kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Purmerend

Het regelen van een overlijden is immer intens. Denk aan de schrik bij een onvoorzien overlijden en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een heengaan houdt ook een drukke periode in, waarin in een kort tijdsbestek de teraardebestelling geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Allereerst de administratieve mededeling bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Purmerend. In de dagen meteen na het overlijden dienen er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • De uitvoering van het testament

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om beslissingen te maken. Indien dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer aandacht voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Purmerend.

Ongetwijfeld zul je in deze indrukwekkende periode meerdere zaken missen. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer relevant? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Purmerend

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Purmerend te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Purmerend contacteren

Bij een teraardebestelling in Purmerend kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentrums die verdeeld over de stad aanwezig zijn. Het uitvaartcentra heeft een indrukwekkende impact op alle aangelegenheden voor en na de begrafenis. In iedere uitvaartcentrum in Purmerend zijn indrukwekkende opties om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de uitvaart is. Eveneens is hier alles present om de overledene de laatste verzorging te kunnen geven.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Purmerend zijn de ruimtes waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Vanzelfsprekend mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de uitvaart een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor uitsluitend intimi.

In nagenoeg alle uitvaartcentra in Purmerend kun je gebruik maken van een ingerichte ruimte voor het uitleiden. Als dierbaren van de overledene kun je het uitleiden erg sluitend maken. Er is de mogelijkheid voor zelfstandig gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is mogelijkheid voor alle verschillende geloofsovertuigingen. In veel uitvaartcentrum Purmerend zijn er ook opties voor video- of foto voorstellingen tijdens de dienst.

Na de dag zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit kan een simpele koffietafel zijn, maar ook overvloedig. Vergelijk daarom de andere uitvaartcentra in Purmerend met elkaar en maak een bewuste selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Purmerend

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Purmerend

Het is noodzakelijk dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hier wil je jouw achtergeblevenen het liefste niet mee opzadelen. Een crematie is over het algemeen genomen minder prijzig dan een begrafenis. Belangrijkste aanleiding hiertoe is dat er bij een begrafenis in Purmerend een grafkuil geregeld moet worden. De tarieven hiervoor kunnen hard oplopen. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen tariefstelling voor een begrafenis. Het is dan wel om eerst wat onderzoek te doen. Je bent behalve de kosten voor het graf zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een grafsteen. Ook hier kunnen de prijzen stijgen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Crematies in Purmerend zijn aanmerkelijk beter geprijsd. Bij een crematie gaan de allermeeste prijzen in de urn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit doorgaans een optie tegen een compensatie. Het is eveneens een optie om zelf de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Purmerend wilt is het van belang om de prijzen altijd goed te vergelijken. Over en weer zitten er namelijk behoorlijke afwijkingen tussen de aanbieders. Door dit te inspecteren zul je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Purmerend

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Purmerend

Het lijkt misschien wat bitter om na een overlijden na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Purmerend. Helaas is dit wel nodig, want een uitvaart kan best in de kosten lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een kist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Verder is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het vervoer van de gestorvene
 • Eventueel in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor melding van overlijden

Een gemiddelde uitvaartdienst kost hedendaags bij benadering € 7.000,-. Daar zitten weliswaar flink wat opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Purmerend zo kostbaar maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is meestal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het laatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan indien je alleen voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een algemeen graf zal beter geprijsd zijn dan een privaat graf.

Doorgaans zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Purmerend en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Purmerend inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Purmerend inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Purmerend

Een uitvaartverzekering in Purmerend is de voornaamste keuze van je uitvaart. Wanneer je in Purmerend een verzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een groot gedeelte van de kosten zijn afgedekt. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de algemene kosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Bij deze optie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Maar, aangezien het omstandigheden zoveel eenvoudiger maakt bij een uitvaart regelen, is het absoluut aan te raden.

De premie van de uitvaartverzekering in Purmerend zal voortdurend afhankelijk zijn van een aantal factoren. Daarom verschilt de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per mens en per aanbieder. Een jonger individu betaalt doorgaans lagere verzekeringspremie dan een mens op latere leeftijd. Dit is begrijpelijk, de verzekeraar loopt anders een te groot risico. Tevens is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt vergelijken en van je persoonlijke welzijn. Een aanbieder is niet geforceerd om je te accepteren voor een verzekering. Als een uitvaartverzekeraar in Purmerend je een te fors gevaar vindt, kunnen ze je afwijzen. Het afsluiten van een verzekering gaat dan ook vaak gepaard met het aanleveren van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het meesturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf liever doen dan kun je uiteraard ook gewoon een bedrag apart zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker zijn dat de uitvaart bekostigd kan worden. Bij een gebrek zal de gemeente soms jouw naasten aansprakelijk stellen om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Purmerend

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Purmerend verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Purmerend

Het is een verstandig idee om een uitvaartondernemer in Purmerend in te schakelen voor het regelen van een uitvaartdienst in Purmerend. We hebben het al even beknopt benoemd in dit artikel, maar is het handig om hier wat dieper bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaart uit handen te nemen. Zij regelen gelijk voor een fantastisch persoonlijke uitvaartdienst waarin alles gesmeerd verloopt.

Alle plechtigheden en de vlekkeloze planning wordt geregeld door hen. Wanneer je ervoor kiest om meteen in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Purmerend is het steevast slim om even via onze pagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het laatste afscheid is heel erg belangrijk en op deze manier heb je direct een impressie van de mensen die dit voor jou kunnen doen. Ook is het een goed idee om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er verricht kunnen worden.

Behoren bloemstukken en kaarten onder andere ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Dit zijn allemaal vragen die je misschien kunt stellen tijdens je zoektocht. In deze periode van verdriet wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange zware zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Purmerend

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Purmerend

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Purmerend. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Purmerendse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Purmerend. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Purmerend bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Purmerend die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Purmerend

Zeer meevoelend

13 januari 2023

We waren helemaal wanhopig toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Gelukkig kwamen we dankzij uitvaartplek.nl gauw in aanraking met een hele fijne begeleidster. We hadden enorm vlug contact en ze heeft ons enorm fijn geholpen met het regelen.

- Karin Dekker

Verwachtingen zijn overtroffen

6 januari 2023

De veranderingen in inrichting van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was enorm meegaand dus dit was snel georganiseerd.

- Cindy de Groot

Enorm betrokken

25 december 2022

Na het overlijden wisten we even niet wat we echt moesten doen. Door uitvaartplek.nl kwamen we enorm snel in contact met een persoon die ons verder kon helpen. We hadden heel gauw contact en ze heeft ons geweldig fijn geholpen met het organiseren.

- Hendrikus van der Meer

Het vertrek was fijn

23 december 2022

Gauw en vlekkeloos alles in orde gemaakt na de offerteaanvraag. Naderhand nog gebeld of ik nog vragen had.

- Martijn Jansen

Prachtige uitvaart

11 december 2022

Het was zo aantrekkelijk! De verslagenheid was aanzienlijk na het overlijden van oma maar de uitvaartdienst had niet waardiger geregeld kunnen worden. Enorm fijn hoe razendsnel we de offertes binnen hadden.

- Mark van de Velde

Een respectvol afscheid

8 december 2022

We hebben een uitermate passende ondersteuner kunnen vinden. We hebben alleen na de plechtigheid niks meer mogen horen, helaas.

- Matthijs van Doorn

Geweldig geholpen

2 december 2022

Wij konden eerst goed kijken wie wij fijn vonden. We vonden iemand die ons erg steunde en die dingen vlug voor ons regelde. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het overlijden van mijn zus) was geregeld.

- Marjolein van Vliet

Dankbaar voor warme begeleiding

23 november 2022

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij heel erg geholpen bij de uitvaart van mijn lieve partner. Ik hoefde niks afzonderlijk te doen. Alles werd voor mij geregeld na het contact vinden met deze mensen. De volgende dag was dat geregeld.

- Jacqueline van Vliet

Uitvaartbegeleider was heel vriendelijk

6 november 2022

Na de schok van het plotseling overlijden van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te helpen. Enorm erkentelijk dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was zeer speciaal. Niks geen koel gedoe, gewoon heel eigen en niets was raar.Niks anders dan respect hiervoor.

- Cornelis Bakker

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Purmerend

Gaia Uitvaartbegeleiding

Lauwersmeer 70
1447 LL Purmerend
Nederland

06 83986565
http://www.gaia-uitvaart.nl/

crematorium Purmerend

Purmerweg 92a
1441 RC Purmerend
Nederland

0299 425 834
http://www.pc.nl/

Het Uitvaarthuis Purmerend Beemster (PC Uitvaart)

Doctor J.M. Den Uyllaan 14-16
1442 VS Purmerend
Nederland

0299 425 834
http://www.pb.nl/