Uitvaart De Waal

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan een professional voor de uitvaart in De Waal?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart De Waal verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit De Waal – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer De Waal gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart De Waal
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 122 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart De Waal aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in De Waal, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit De Koog, Den Hoorn Texel en Den Burg bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart De Waal

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in De Waal kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in De Waal. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen De Waal

Er komt veel inspanning kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Aangezien elke fase van cruciaal belang is adviseren wij je aan om hulp te vragen bij het organiseren van de teraardebestelling. Vaak willen familieleden of bekenden je hiermee ondersteunen, maar je kunt dit eveneens aan een uitvaartondernemer over laten. Zij helpen je met het organiseren van alles wat er relevant is op deze dag. Welke stappen doorloop je gedurende dit proces? De eerste stap is om aangifte te doen bij de gemeente. Wanneer je een uitvaart in De Waal wilt organiseren, dien je eerst deze stap te zetten voordat je verder kunt. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Zonder dit verlof kun je niet de volgende stappen zetten voor het regelen. Uiteraard zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het heengaan. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak gebruikelijk om slechts de directe kring op de hoogte te stellen.

Vervolgens is het ogenblik aangebroken om de teraardebestelling persoonlijk te gaan organiseren. Daarmee bedoelen we natuurlijk het afstemmen van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een begraafplaats of strooigebied. Het is altijd slim om in het testament te kijken van de overledene, hier is veelal wat in vastgelegd over de laatste wensen. Indien er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de begrafenis is het verstandig om de resterende zaken te organiseren. Over het algemeen is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste rekeningen worden betaald. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in De Waal

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit De Waal te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in De Waal contacteren

Als iemand overlijdt die je dierbaar is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in De Waal Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden geliefden voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afspreken met jouw betreffende uitvaartondernemer in De Waal. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de opties. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Indien je verzorging wenst van je geliefde is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in De Waal. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleding. Plaatjes aanleveren is wenselijk. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de teraardebestelling kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in De Waal met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de dierbare, dan is dit het ogenblik ervoor. Daarna bestaat er vaak de gelegenheid om samen een kopje koffie te nuttigen en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in De Waal kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematiecentrum. Af en toe kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit De Waal

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie De Waal

Het is van belang dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Bij voorkeur wil je deze lastige keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is over het algemeen genomen minder duur dan een begrafenis. Belangrijkste aanleiding hiervoor is dat er bij een begrafenis in De Waal een rustplaats georganiseerd moet worden. De tariefstelling hiervoor kunnen hard oplopen. De tarieven voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus goed aan om dit eerst even degelijk uit te zoeken alvorens je besluit om een keuze te maken. Je bent behalve de tariefstelling voor de rustplaats zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een steen. Ook hier kunnen de tarieven oplopen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Crematies in De Waal zijn aanzienlijk minder duur. Het prijzigste aan het cremeren is de urn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit doorgaans een optie tegen een vergoeding. Het is eveneens geoorloofd om zelfstandig de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in De Waal wilt is het van belang om de prijzen altijd goed te vergelijken. Er bestaan flink wat prijsverschillen onder partijen. Door dit te signaleren zal je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis De Waal

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in De Waal

Nadenken over een uitvaartdienst kan een hinderlijk gevoel geven, voornamelijk als je aan de kosten denkt. Het is echt noodzaak gezien het regelen van een overlijden behoorlijk prijzig kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de behoeften komen er nog aanvullende kosten bij, zoals:

  • De plaats van opbaren voor de uitvaart
  • Rouwvervoer
  • Eventuele dragers
  • Bloemen
  • Overlijdenskaarten
  • Een advertentie voor aangifte van overlijden

De kosten na overlijden lopen doorgaans op tot tenminste 7.000,- euro. Hier zitten wel veel opties inbegrepen. De kosten voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf inschatten. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tarieven hoger dan indien je louter voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een generaal graf zal goedkoper zijn dan een particulier graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio De Waal en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart De Waal inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart De Waal inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering De Waal

Wij advisreren iedereen in De Waal aan om een uitvaartverzekering te regelen. Je weet dan zeker dat je familie niet voor onverwachte flinke kosten van de uitvaart komen te staan. Kort door de bocht kun je kiezen uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn opgenomen en waarmee je gegarandeerd bent van een goed geregelde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitbetaald krijgt waarvoor een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze variant is volmaakt indien je unieke voorkeuren losstaand van een dienstenpakket hebt.

Er zijn daarnaast nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering De Waal enorm groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo betaal je niet teveel voor de keuze die het beste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken De Waal

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in De Waal verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer De Waal

Het is raadzaam om onmiddellijk na het overlijden een uitvaartondernemer in De Waal te bellen. Na een overlijden zul je niet in de stemming zijn om meteen al dingen te regelen. Wanneer dit de allereerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een heengaan georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de melding regelt alsmede het rouwvervoer van de overledene richting een uitvaartcentrum. Vervolgens kunnen jullie tezamen bespreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme hulp bij een overlijden. Vergelijk vandaar diverse uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer De Waal zal er een fijne dag plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in De Waal

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

De Waal

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio De Waal. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De De Waalse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in De Waal. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in De Waal bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit De Waal die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in De Waal

Tot in de puntjes georganiseerd

22 juli 2024

Haast onzichtbare hulp op de dag van de uitvaart gehad. Vooraf veel gesprekken gehad en daarom was de crematie erg prettig georganiseerd. Ook hadden we gauw contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Johan Willems

Welgemeende betrokkenheid

14 juli 2024

Toen mijn mama overleed was ik erg rouwig en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een fijne uitvaartverzorgster die mij kon helpen. Ik heb zoveel steun gehad van de begeleidster.
Ze was heel warm en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Enorm gewaardeerd.

- Robertus Verbeek

Het afscheid van grootvader was enorm fijn!

12 juli 2024

Het was het allereerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Gelukkig hadden we zorgzame hulp, wat zo belangrijk is voor een fijne en waardige begrafenis!

- Sharon Verbeek

Bedankt!

1 juli 2024

We hadden binnen een paar uur de eerste offertes binnen. Daarom hoefde we zelf amper iets te organiseren.
Onwijs dankbaar!

- Sander Post

Een persoonlijk uitvaart georganiseerd

28 juni 2024

Soms in het leven kom je mensen tegen die oprecht met je betrokken zijn. We zijn een positieve ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat misschien klinkt.

- Leonie Gerritsen

De allerlaatste groet was perfect

20 juni 2024

Ik heb eigenlijk niet de juiste woorden om te beschrijven hoe passend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze mensen en het was vanaf begin af aan prima. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van grootpapa echt werden gehoord. Hierdoor hebben we een prachtig uitvaart voor onze beste opa kunnen regelen.

- Charlotte Jonker

Volledig ontzorgt

13 juni 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van het ongecompliceerd aan kunnen vragen van de offertes (en voor onszelf nog even en vergelijk op de verzekering voltooid naderhand) tot de echte uitvaart. Het verliep gesmeerd en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Geweldig geregeld.

- Sanne van de Velde

Dank jullie wel!

2 juni 2024

Vlot waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Zelf hebben we vrijwel niks zelfstandig hoeven doen.
Onwijs dankbaar!

- Anna de Boer

Een integere uitvaartdienst

27 mei 2024

We wilden het het liefste klein en privé houden en dat is gelukt. Binnen een paar uur hadden we contact met onze begrafenis ondernemer en konden we vlot de teraardebestelling regelen. Dank jullie wel.

- Ilona Hendriks

Uitgelichte uitvaartondernemers uit De Waal

RK Begraafplaats St. Jozef

Jan Verfailleweg
1783 BB Den Helder
Nederland

0223 613 857
https://uitvaartdekkerdenhelder.nl/locaties/r-k-begraafplaats-sint-jozef

Caelum uitvaarten en financiële nazorg

Middelzand 2312
1788 CE Julianadorp
Nederland

06 51073545
https://caelum-uitvaarten-en-financiele-nazorg.business.site/

Afscheidshuis ‘de Vlindertuin’ Uitvaartzorg

Parkstraat 1-1a
1787 AB Julianadorp
IJsselmeerstraat 2

0223 861 078
http://www.afscheidshuisdevlindertuin.nl/