Uitvaart De Punt

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Zoek jij een professional voor de uitvaart in De Punt?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart De Punt verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het mooiste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit De Punt – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer De Punt gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart De Punt
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 118 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart De Punt aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in De Punt, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Paterswolde, Vries en Tijnaarlo bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart De Punt

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in De Punt kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in De Punt vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen De Punt

Het regelen van een heengaan is altijd intens. Denk aan de schok bij een onvoorzien heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een heengaan houdt ook een zware tijd in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart georganiseerd moet worden. Er moet veel georganiseerd worden bij een begrafenis. Allereerst de administratieve kennisgeving bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in De Punt overgebracht worden. Daarna moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het makkelijker om beslissingen te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een begrafenis in De Punt unieke wijzigingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische tijd veel dingen over het hoofd zien. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer beslissend? Vindt meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in De Punt

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit De Punt te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in De Punt contacteren

Voor een uitvaart in De Punt heb je de keuze uit diverse soorten uitvaartcentra die door de hele stad zijn gevestigd. Het uitvaartcentra heeft een flinke impact op alle zaken voor en na de uitvaart. In ieder uitvaartcentra in De Punt zijn er goede faciliteiten om de overledene vakkundig en met trots te behouden tot de dag van de begrafenis. Daarnaast is daar alles in paraatheid om je dierbare passend te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in De Punt zijn de ruimtes waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Natuurlijk kun je de geliefde ook in huis opbaren. Indien je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de begrafenis een condoleance te regelen voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor alleen intimi.

De meeste uitvaartcentra in De Punt hebben een aula waar de dienst georganiseerd kan worden. De dienst is het meest intieme deel van de uitvaart en mag je als nabestaanden zelf indelen. De keuzemogelijkheid voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In menig uitvaartcentrum De Punt zijn er ook opties voor video- of foto presentaties tijdens de plechtigheid.

Na de teraardebestelling zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt meestal kiezen voor iets algemeens zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er overvloedige opties. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verschillende uitvaartcentra in De Punt en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit De Punt

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis De Punt

Het is van belang dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hier wil je jouw nabestaanden liever niet mee belasten. Een crematie is gemiddeld genomen minder duur dan een begrafenis. Voornaamste aanleiding hiertoe is dat er bij een begrafenis in De Punt een rustplaats georganiseerd moet worden. De tarieven kunnen stevig oplopen hiervoor. De prijzen voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente verschillen. Het is dan echt om eerst wat onderzoek te plegen. Je bent behalve de prijzen voor de rustplaats zelf ook geld kwijt aan een kist en een steen. Ook hierbij kunnen de prijzen oplopen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Crematies in De Punt zijn aanmerkelijk goedkoper. Bij een crematie gaan de meeste tarieven in de asurn zitten. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as eveneens uit laten strooien. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om het persoonlijk te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in De Punt, is het immer wijs om de tariefstelling tegen elkaar af te wegen. Er bestaan behoorlijk wat prijsverschillen onder partijen. Je kunt zo al snel fiks besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis De Punt

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in De Punt

Nadenken over een uitvaartdienst kan een naar gevoel geven, met name als je aan de kosten denkt. Het is toch echt noodzakelijk gezien het regelen van een heengaan enorm kostbaar kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een grafkist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de wensen komen er nog extra kosten bij, zoals:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Rouwvervoer
 • Mogelijk in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een advertentie voor mededeling van overlijden

Een doorsnee uitvaart kost tegenwoordig rond de € 7.000,-. Hier zitten weliswaar veel opties inbegrepen. De tariefstelling voor het afscheid kun je afhankelijk van de behoeften zelf bepalen. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Dan zullen de tarieven aanzienlijker zijn. De kosten zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een algemeen graf is namelijk goedkoper dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio De Punt en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart De Punt inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart De Punt inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering De Punt

Een uitvaartverzekering in De Punt is de voornaamste selectie van je uitvaart. Indien je in De Punt een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een fors gedeelte van de kosten zijn afgedekt. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de algemene kosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet gedwongen om een dergelijke verzekering af te sluiten. Wel is het aan te raden, het maakt het je wel echt een stuk eenvoudiger ten tijde van de uitvaart.

Hoeveel je aan verzekeringspremie moet betalen voor je uitvaartverzekering in De Punt is afhankelijk van een aantal zaken. Daardoor wisselt de premie ook per verzekerd bedrag, per individu en per aanbieder. Zo valt een verzekeringspremie lager uit wanneer je hem op een vroegere leeftijd aangaat. Dit is logisch, de verzekeraar neemt anders een te groot risico. Eveneens zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt afnemen en van jouw welzijn. Een aanbieder is niet gedwongen om je te accepteren voor een verzekering. Als een uitvaartverzekeraar in De Punt je een te fors risico vindt, mogen ze je weigeren. Het regelen van een verzekering gaat dan ook regelmatig samen met het opsturen van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Je kunt er logischerwijs bovendien voor kiezen om zelf een bedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker zijn dat de uitvaart bekostigd kan worden. Wanneer dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken De Punt

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in De Punt verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer De Punt

Vlak na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in De Punt De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Indien dit de allereerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de finale verzorging en vervoer naar een rouwcentrum organiseren. Vervolgens kunnen jullie tezamen doorspreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de familie. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in De Punt zorgen voor een gedenkwaardige allerlaatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in De Punt

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

De Punt

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio De Punt. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De De Puntse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in De Punt. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in De Punt bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit De Punt die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in De Punt

Fantastische uitvaart

19 mei 2024

Het was zo fijn! Ondanks het verdriet na het overlijden van oma hadden we geen fijner afscheid georganiseerd kunnen krijgen. Zeer fijn hoe vlug we de offertes binnen hadden.

- Sabine van de Velde

Tot in de puntjes georganiseerd

12 mei 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw present. Vooraf veel gesprekken gehad en hierdoor was de crematie buitengewoon prettig georganiseerd. Vlot contact ook.

- Raymond de Wit

Persoonlijke uitvaart

9 mei 2024

Omdat we na de aanvraag snel contact met een uitvaartbegeleider hadden was er plaats voor alle persoonlijke ideeën. Er waren allerlei wensen en daarom werd afscheid precies zoals vader dat wilde. Ook vielen de kosten ons alles mee dus erg gelukkig met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Elizabeth van Loon

Respectvol en eenvoudig vertrek

27 april 2024

We hebben onze broer een waardige en mooie teraardebestelling kunnen geven. Het enige minpuntje was de koffie, deze was niet erg aangenaam maar de rest was super georganiseerd.

- Maurice de Graaf

Persoonlijke hulp en toeverlaat

22 april 2024

Dit gaan we niet gauw vergeten daar de man van het crematie centrum was super. Deze was zeer nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Robertus de Lange

Persoonlijke steun en toeverlaat

18 april 2024

Deze uitvaart is memorabel, de uitvaartverzorger was flink doorgewinterd. Deze was erg nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Roy Mol

Prachtig afscheid

7 april 2024

Het was zo smaakvol! Ondanks de rouw na het heengaan van grootmoeder hadden we geen waardiger afscheid geregeld kunnen krijgen. Erg fijn hoe vlug we de offertes binnen hadden.

- Johannes van den Bosch

Echt betrokken bij de uitvaart

1 april 2024

Personen die echt meedenken zijn uitzonderlijk. We zijn een positieve ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat misschien klinkt.

- Irene Verbeek

Perfect geregeld

28 maart 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw voorhanden. Vooraf veel gesprekken gehad en daarom was de crematie ontzettend soepel georganiseerd. Tevens hadden we vlot contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Thomas van de Wal

Uitgelichte uitvaartondernemers uit De Punt

Uitvaartverzorging Dick Koster

Vosbergerlaan 26
9761 AL Eelde
Nederland

050 309 5674
http://www.begrafenis-crematieverzorging.nl/

Uitvaartzorg BijZonder

Berkenlaan 20
9482 RL Tynaarlo
Nederland

0592 853 435
http://www.uitvaartzorg-bijzonder.nl/

Van Bergen Uitvaartassistentie

Industrieweg 20
9482 TT Tynaarlo
Nederland

0592 544 066
http://www.vanbergenuitvaart.nl/