Uitvaart Eelde

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een gemoedelijke uitvaartondernemer in Eelde die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Eelde verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het belangrijkste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Eelde – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Eelde gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Eelde
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 119 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Eelde aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Eelde, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit De Punt, Winde en Bunne bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Eelde

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Eelde kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Eelde vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Eelde

Bij het heengaan van een naaste spelen er verschillende gevoelens. Er is uiteraard het verdriet en misschien de shock bij een onverwacht overlijden. Het is ook een tijd waarin er enorm veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Allereerst de administratieve aangifte bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Eelde vervoerd worden. In de dagen direct na het overlijden dienen er diverse keuzes gemaakt worden, zoals de keus van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Wanneer er vooraf duidelijkheid is over de voorkeuren van de overledene, geeft dit een hoop richting. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer aandacht voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Eelde.

Zeker zul je in deze indrukwekkende periode enkele dingen vergeten. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog bij stil staan? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Eelde

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Eelde te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Eelde contacteren

Voor een begrafenis in Eelde heb je de opties uit diverse verschillende uitvaartcentra die door de hele plaats vindbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een flinke impact op alle dingen voor en na de uitvaart. In elk uitvaartcentrum in Eelde zijn indrukwekkende opties om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Ook is daar alles in gereedheid om je geliefde proper te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Eelde zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Vanzelfsprekend mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt vantevoren een moment voor condoleances organiseren voor alle mensen die de geliefde kenden. Verder kun je het privé houden voor alleen genodigden of naverwanten.

De meeste uitvaartcentra in Eelde hebben een zaaltje waar de dienst georganiseerd kan worden. De plechtigheid is het meest intieme deel van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf indelen. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Diverse uitvaartcentra in Eelde kun je tevens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Op het moment dat het afscheid is genomen kun je later dikwijls nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit kan een simpele koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verschillende uitvaartcentra in Eelde en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Eelde

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Eelde

De keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie is een bepalende en zeer intieme keuze van personen. Eigenlijk wil je deze moeilijke keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is gemiddeld genomen beter geprijsd dan een begrafenis. Dit heeft merendeels te maken met het feit dat voor een begrafenis in Eelde een grafkuil gehuurd moet worden. De kosten daarvoor kunnen hard oplopen. De tariefstellingen voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus goed aan om dit eerst even goed uit te vogelen voor je besluit om een keuze te maken. Je bent naast de tarieven voor het graf zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een steen. Ook hier kunnen de kosten stijgen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Een crematie in Eelde brengt lagere kosten met zich mee. Het prijzigste aan het cremeren is de asurn. Tegen een kostenvergoeding kun je iemand zijn as eveneens uit laten strooien. Je kunt er uiteraard tevens voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Eelde wilt is het van belang om de kosten altijd goed te vergelijken. Onderling zitten er namelijk grote afwijkingen tussen de aanbieders. Door dit te inspecteren zal je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Eelde

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Eelde

Nadenken over een uitvaart kan een hinderlijk gevoel geven, voornamelijk als je aan de tariefstelling denkt. Het is echt noodzaak gezien het regelen van een heengaan aanzienlijk kostbaar kan zijn. Je gaat hoe dan ook meerdere kosten maken, denk hierbij aan een (graf)kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de geliefde en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de wensen komen hier nog diverse kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het transport van de gestorvene
 • Mogelijk in te huren dragers van de kist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen doorgaans op tot tenminste 7.000,- euro. Hierin zitten wel flink wat mogelijkheden inbegrepen. De prijzen voor het afscheid kun je afhankelijk van de wensen zelf vaststellen. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het laatste, dan zijn de tariefstelling hoger dan indien je alleen voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een alledaags graf zal goedkoper zijn dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Eelde en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Eelde inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Eelde inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Eelde

Een uitvaartverzekering in Eelde is de voornaamste selectie van je uitvaart. Wanneer je in Eelde een verzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een flink stuk van de kosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen compenseren de logische kosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Bij deze optie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Wel is het wenselijk, het maakt het je namelijk echt een stuk eenvoudiger in tijden van de uitvaart.

Wat je aan verzekeringspremie betaalt voor je uitvaartverzekering in Eelde is afhankelijk van een aantal zaken. Dat is dan zeker de reden dat de premie voor elk persoon zal variëren. Zo valt een premie minder hoog uit als je deze op een jongere leeftijd afsluit. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar loopt anders een te groot risico. Tevens is de premie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt hebben en van je persoonlijke gezondheid. Het is zo dat een verzekering in Eelde afgewezen kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Het afsluiten van een verzekering gaat dan ook meestal gepaard met het meesturen van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het opsturen van een medisch dossier. Je kunt er overigens bovendien voor kiezen om zelf geld apart te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker weten dat de uitvaart bekostigd kan worden. Bij een tekort zal de gemeente soms jouw naasten aanspreken om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Eelde

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Eelde verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Eelde

Het is slim om een uitvaartverzorger in Eelde in te huren voor een afscheidsceremonie in Eelde. Even kort weer stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is wijs. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Zij zorgen gelijk voor een schitterend persoonlijke uitvaart waarin alles gesmeerd loopt.

Denk onder meerdere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan het organiseren van de uitvaart zelf. Vergelijken van uitvaartondernemers is goed aangezien het een zeer persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze internetpagina simpel en vlug doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het finale afscheid is heel erg belangrijk en op deze wijze heb je direct een impressie van de professionals die dit voor jou kunnen doen. Doorgaans is het slim om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Behoren bloemstukken en kaarten bijvoorbeeld ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of is deze uitvaartondernemer in Eelde ook in staat om misschien live muziek te organiseren als de overledene dit heeft verlangd? Deze persoonlijke wensen kun je meenemen in je zoektocht naar de beste uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze zware tijd, en helpen jou graag met het vinden van de juiste partij zodat alles net even iets makkelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Eelde

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Eelde

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Eelde. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Eeldese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Eelde. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Eelde bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Eelde die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Eelde

Respectvol en sober afscheid

16 juni 2024

Respectvol afscheid kunnen nemen van mijn broer. Het enige punt van kritiek was de koffie, deze was niet zo lekker maar de rest was super georganiseerd.

- Ronald van de Veen

Warmhartig bijgestaan

8 juni 2024

Ons mamma stond zelf heel mooi in het leven dus de attente opvang was ontzettend fijn. Niks was te vreemd en het was enorm persoonlijk.

- Jan Boer

Passende uitvaart geregeld

6 juni 2024

Vlug en loffelijk geregeld. Erg content met hoe dit verlopen is.

- Jelle Hofman

Bedankt!

31 mei 2024

Vlug waren we in contact met diverse uitvaartcentra. Dus hoefde we zelf amper iets te organiseren.
Mega dankjewel!

- Koen Dijkstra

Erkentelijk voor een persoonlijk afscheid

20 mei 2024

Het uitvaart centrum van onze keuze was snel en erg lief. De teksten werden ook herschreven met zijn hulp en ook meedenken over alles was klasse.

- Sandra van Loon

Een uitkomst bij verdriet

16 mei 2024

Onverwachts hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo fatsoenlijk kon helpen Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Sabrina van de Brink

Een uitkomst bij verdriet

10 mei 2024

Onverwacht hebben wij via uitvaartplek.nl de geschikte persoon gevonden die ons zo goed kon helpen Buitengewoon prettig en een dikke pluim voor de vlotte reacties.

- Suzanne Smit

Een steun in deze heftige tijd

28 april 2024

Onverwacht hebben wij via uitvaartplek.nl de geschikte persoon gevonden die ons zo fijn kon helpen Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Judith Willemsen

Afscheid schitterend zoals verlangd

24 april 2024

Het is precies gegaan zoals vader het graag had gewild. Ongelofelijk hoe persoonlijk en relatief betaalbaar deze begrafenis geregeld is. Het was ontzettend mooi met alle ‘gekke’ voorkeuren die we hadden en dit kon ook allemaal. Zelfs achteraf was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Manon Jonker

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Eelde

Uitvaartverzorging Koster

Zuiderweg 191
9744 AD Groningen
Nederland

050 309 5674
http://begrafenis-crematieverzorging.nl/

Uitvaartzorg BijZonder

Berkenlaan 20
9482 RL Tynaarlo
Nederland

0592 853 435
http://www.uitvaartzorg-bijzonder.nl/

Van Bergen Uitvaartassistentie

Industrieweg 20
9482 TT Tynaarlo
Nederland

0592 544 066
http://www.vanbergenuitvaart.nl/