Uitvaart Vries

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan een professional voor de uitvaart in Vries?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Vries verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het fijnste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Vries – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Vries gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Vries vinden

Uitvaart Vries
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 133 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Vries aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Vries, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Tijnaarlo, Taarlo en Rhee bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Vries

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Vries kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Vries vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Vries kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Vries

Een overlijden is iedere keer een schokkende situatie. Denk aan de schrik bij een onvoorzien heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Het is daarnaast een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Als eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Vries. Daarna moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

  • De kist
  • De (graf)steen of de urn
  • Rouwboeket
  • Rouwkaarten
  • Rouwvervoer
  • Wel of niet opbaren
  • De koffietafel
  • Hoe wordt de dienst ingevuld

Indien er vooraf helderheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds vaker mogelijk om bij een uitvaart in Vries unieke aanpassingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke tijd veel zaken over het hoofd zien. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog aan denken? Vindt meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Vries

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Vries te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Vries contacteren

Als iemand overlijdt die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Vries Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit wenselijk is door de nabestaanden. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook een optie om iemand in eigen woning op te baren, dit kan doorgaans worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Vries. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de opties. Hierdoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Vries er voor je als het aankomt op de verzorging van de overledene. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een illustratie aanleveren. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de teraardebestelling kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Vries met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Ook kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het vertrek behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de begrafenis af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Vries. Soms is het denkbaar om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Vries

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Vries

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel helder wat de wens van de overledene was en deze wens wordt in de regel alsmede opgevold. Daarnaast kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de teraardebestelling zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Vries gehouden kan worden.

Ingeval men kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene daarna naar een begraafplaats worden getransporteerd. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een begraafplaats en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het normaal om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat is overigens niet gedwongen. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Wel is het belangrijk om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Vries in het oog te houden. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit heeft in het bijzonder te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra prijzen voor een steen of monument op de rustplaats. Uiteraard is de voorkeur van de gestorvene immer leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Vries

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Vries

De prijzen voor een uitvaart in Vries kunnen mogelijk flink stijgen als je aanzienlijke behoeften hebt. Het is lastig om een inschatting te geven zo lang niet elk persoon hetzelfde wilt afnemen. Indien je een uitvaartverzorger inschakelt kun je denken aan ongeveer 1.500,- euro, dat is grofweg gedekt door een uitvaartverzekering. Dit is beslist wenselijk, door deze ondersteuning zul je namelijk niet langer alles zelf te hoeven doen. In de tijd van rouw is het aangenaam om dit soort dingen niet zelfstandig te hoeven regelen. De methode van afscheid nemen kun je zelfstandig inrichten afhankelijk van je wensen. Indien je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je in ieder geval €500 lichter. De tariefstelling voor het verplaatsen van je geliefde is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Meestal kun je op de website van de betreffende aanbieder wel zien wat de kosten zijn die gepaard gaan met het vervoer.

Bijkomende extra kosten zijn afhankelijk van de voorkeuren bij een uitvaart in Vries. Denk aan bijvoorbeeld bloemen of kaarten. Verder zal je moeten denken aan de tariefstellingen die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Bij een teraardebestelling heb je verder te maken met extra kosten voor een (graf)kist, een bepaald graf en een grafsteen. Bij een crematie zijn de tariefstelling over het algemeen minder hoog maar hier dien je ook te denken aan een (as)urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Nieuwsgierig naar de gemiddelde uitgaven die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Vries en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Vries inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Vries inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Vries

Wij advisreren iedereen in Vries aan om een uitvaartverzekering te regelen. Je weet dan immers dat je familie niet voor onverwachte flinke prijzen van de uitvaart komen te staan. Meestal zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn geïntegreerd en waardoor je verzekerd bent van een goed geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een geldbedrag op waarvan de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering geeft iets uitgebreider vrijheid, aangezien je uitgebreidere keuzes hebt. Dit is een buitengewoon praktische uitvaartverzekering als je aanvullende wensen hebt.

Er zijn daarnaast nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Vries aanzienlijk omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het meeste aansluit bij jouw voorkeuren.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Vries

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Vries verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Vries

Direct na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Vries De rouw overheerst nadat een mens overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Als dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de familie. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de laatste verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum organiseren. Later zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het invullen van de uitvaart en alle voorkeuren hieromtrent doorspreken.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de nabestaanden. Vergelijk daarom meerdere uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Vries zal er een indrukwekkende dag plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Vries

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Vries

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Vries. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Vriesse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Vries. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Vries bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Vries die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Vries

Een eigen afscheid

30 mei 2024

Aangezien we na de aanvraag razendsnel contact met een uitvaartbegeleider hadden was er ruimte voor alle zelfbedachte ideeën. Er waren allerlei wensen en daarom werd afscheid net zoals vader dat wilde. Ook vielen de prijzen ons alles mee dus erg blijgestemd met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Femke van Veen

Bijzondere mensen

19 mei 2024

Enkel heel bijzondere mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Wat een prettige belevenis hebben we gehad, zo eigen dat was echt heel gewild in deze zware tijd.

- Anita Kuiper

Uitvaartdienst schitterend zoals gewild

16 mei 2024

Precies zoals mijn pappa het wilde! Echt bizar mooi (en met relatief lage prijzen) hoe we dit afscheid hebben mogen vormgeven. Niets was vreemd of teveel voor de uitvaart, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Zelfs later was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Melanie van de Berg

Eerbiedige uitvaartdienst

5 mei 2024

We hebben onze broer een waardige en fijne uitvaart kunnen geven. Het enige minpuntje was de koffie, deze was niet zo aangenaam maar de rest was super geregeld.

- Hendrik Driessen

Het afscheid was top georganiseerd

27 april 2024

Ik heb eigenlijk niet de juiste woorden om te beschrijven hoe passend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al direct contact met deze mensen en het was vanaf begin af aan prima. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van opa echt werden gehoord. Daardoor hebben we een geweldig uitvaart voor onze lieve opa kunnen organiseren.

- Remco Vink

Speciale mensen

22 april 2024

Alleen heel speciale mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets prive’s en het dan uitvoeren zoals wij wilde hebben… in 1 woord fantastisch!

- Wendy Willems

Eervol afscheid begeleid

15 april 2024

Vlug en respectvol geregeld. Erg blij met hoe dit gegaan is.

- David van de Veen

Uitvaartbegeleider was erg lief

11 april 2024

Vooraf komt het leed en de dreun en dan weet je dat er van alles geregeld moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek gauw mensen inschakelen daarvoor. Enorm dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was heel bijzonder. Niks geen nuchter gedoe, gewoon heel persoonlijk en niets was raar.Petje af.

- Sander Peeters

Afscheid schitterend zoals gehoopt

4 april 2024

Precies zoals mijn vader het wilde! Ongelofelijk hoe persoonlijk en relatief betaalbaar deze uitvaart georganiseerd is. Het was ontzettend mooi met alle ‘aparte’ voorkeuren die we hadden en dit kon ook stuk voor stuk. Zelfs na de plechtigheid was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Jolanda van de Pol

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Vries

Uitvaartzorg BijZonder

Berkenlaan 20
9482 RL Tynaarlo
Nederland

0592 853 435
http://www.uitvaartzorg-bijzonder.nl/

Van Bergen Uitvaartassistentie

Industrieweg 20
9482 TT Tynaarlo
Nederland

0592 544 066
http://www.vanbergenuitvaart.nl/

Westera Uitvaartverzorging

Oude Rijksweg 7
9481 BD Vries
Nederland

0592 543 082
http://www.westera.nl/