Uitvaart De Meern

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Behoefte aan een fijne uitvaartondernemer in De Meern die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart De Meern verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het fijnste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit De Meern – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer De Meern gezocht?

Vraag ondersteuning aan in De Meern

Uitvaart De Meern
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 87 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart De Meern aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in De Meern, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Nieuwegein, Vleuten en Haarzuilens bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart De Meern

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in De Meern kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit De Meern vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen De Meern

Er komt veel werk kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Aangezien je ongemakken wilt voorkomen is het aan te raden om dit door een ander te laten regelen. Je kunt dit niet alleen verzoeken aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te contacteren. Zij ondersteunen je met het inregelen van alles wat er belangrijk is op deze dag. Wat zijn nu feitelijk de stappen die genomen moeten worden? Alles begint bij het melden van heengaan bij de gemeente. Indien je een begrafenis in De Meern wilt organiseren, moet je eerst deze stap te zetten alvorens je verder kunt. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is verplicht om de daaropvolgende stap te mogen zetten. De logische vervolgstap is om het overlijden kenbaar te maken aan anderen. Je kunt ervoor opteren om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gangbaar om louter de directe kring te informeren.

Daarna is het tijd voor de concrete invulling van de uitvaart. Hier bedoelen we dus op de uitvaartdiensten en op het regelen van een graf of askruik. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te ontdekken hoe de overledene wil dat de ceremonie ingericht wordt. Indien er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Doorgaans kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de begrafenis is het van belang om de resterende zaken te organiseren. Normaal gesproken is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste rekeningen worden betaald. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in De Meern

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit De Meern te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in De Meern contacteren

Voor een uitvaart in De Meern heb je de keuze uit allerlei soorten uitvaartcentra die door de hele stad zijn gevestigd. Een uitvaartcentrum behelst een belangrijke rol bij zowel alle activiteiten voorafgaand aan de teraardebestelling als de dag zelf. In elk uitvaartcentrum in De Meern zijn prachtige mogelijkheden om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de teraardebestelling is. Daarnaast is daar alles in paraatheid om je dierbare netjes te laten verzorgen.

De belangrijkste functie van een uitvaartcentrum De Meern zijn de plekken waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Vanzelfsprekend kun je de overledene ook thuis opbaren. Als je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt voorafgaand een ogenblik voor condoleances plannen voor alle mensen die de overledene kenden. Ook kun je het besloten houden voor uitsluitend genodigden of familie.

De meeste uitvaartcentra in De Meern hebben een aula waar de dienst gehouden kan worden. De dienst is het meest persoonlijke stuk van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf invullen. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Diverse uitvaartcentra in De Meern kun je bovendien media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de dag zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit mag een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook overvloedig. Vergelijk daarom de diverse uitvaartcentra in De Meern met elkaar en maak een afgewogen keuze voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit De Meern

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis De Meern

Bij een overlijden is een significante optie waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel helder wat de wens van de overledene was en deze wens wordt normaal alsmede gevolgd. Daarnaast kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is het effect op de teraardebestelling op zichzelf? Feit is dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in De Meern gehouden kan worden.

Wanneer iemand kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene daarna naar een begraafplaats worden getransporteerd. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een kerkhof en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wanneer er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin ook gecremeerd kan worden. Dat hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Wel is het van belang om de tarieven van een begrafenis en crematie De Meern in de gaten te houden. Meestal is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende tarieven voor een steen of monument op de gedenkplaats. overigens is de wil van de overledene over het algemeen bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & De Meern

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in De Meern

Bij persoonlijke voorkeuren bij een uitvaart in De Meern kan dit erg in de papieren lopen. We kunnen nauwelijks een tarief noemen aangezien een uitvaart zeer persoonlijk is. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te vliegen kost dat over het algemeen €1.500,-. Dit wordt (in de meest voorkomende situaties) totaal afgedekt door de uitvaartverzekering. Door een uitvaartondernemer te regelen hoef je zelf aan weinig dingen meer te denken. In de tijd van rouw is het aangenaam om dit soort dingen niet zelf te hoeven organiseren. De tarieven voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je graag wilt. Wanneer je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je in ieder geval €500 lichter. De tarieven voor het transport variëren per uitvaartcentrum. Normaliter kun je van tevoren de doorsnee prijzen van de diverse uitvaartcentra zien op de pagina van het vervoerbedrijf.

Natuurlijk kunnen er aanvullende kosten ontstaan bij een uitvaart in De Meern. Hierbij kan iemand denken aan mogelijke bloemstukken of aan kaarten. Afhankelijk van de aanvullende kosten van een teraardebestelling of een crematie lopen de uitgaven op. Bij een teraardebestelling heb je ook te maken met extra uitgaven voor een kist, een bepaald graf en een grafsteen. Bij een crematie zijn de prijzen over het algemeen minder hoog maar hier dien je ook te denken aan een (as)urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer weten over de gemiddelde aangelegenheden en kosten bij een overlijden? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio De Meern en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart De Meern inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart De Meern inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering De Meern

Een uitvaartverzekering in De Meern is de voornaamste selectie van je uitvaart. Met het hebben van een uitvaartverzekering in De Meern zul je er tenslotte niet helemaal alleen voor staan als het neerkomt op de onkosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen keren een vast geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Het is overigens niet verplicht om zo’n verzekering af te sluiten. Wel is het aan te raden, het maakt het je namelijk echt een stuk eenvoudiger ten tijde van de uitvaart.

De premie van de uitvaartverzekering in De Meern zal steevast afhankelijk zijn van bepalende factoren. Dat is dan zeker de oorzaak dat de verzekeringspremie voor elk persoon zal uiteenlopen. Een jonger iemand betaalt over het algemeen lagere verzekeringspremie dan een persoon op oudere leeftijd. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar loopt anders teveel risico. Gelijktijdig zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt vastleggen en van jouw gezondheid. Een aanbieder is niet geforceerd om je te accepteren voor een verzekering. Als een uitvaartverzekeraar in De Meern je een te omvangrijk gevaar vindt, zullen ze je afwijzen. Nagenoeg altijd zul je dan ook jouw medische dossier moeten overleggen voordat je een verzekering wilt afsluiten. Je kunt er logischerwijs ook voor kiezen om zelf een bedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen de achtergeblevenen straks geld tekort bij het financieren van jouw uitvaartdienst. Indien dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken De Meern

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in De Meern verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer De Meern

Het is verstandig om direct na het heengaan een uitvaartondernemer in De Meern te bellen. Na een overlijden zul je niet in de gemoedstoestand zijn om meteen al dingen te organiseren. Indien je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je doorgaans geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een heengaan geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de aangifte regelt als ook het transport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Later kunnen jullie tezamen bespreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk dus een aantal uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer De Meern zal er een fijne uitvaart plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in De Meern

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

De Meern

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio De Meern. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De De Meernse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in De Meern. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in De Meern bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit De Meern die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in De Meern

Uitvaart begeleiding was super

18 februari 2023

Dag en nacht bereikbaarheid was zeer aangenaam. De favoriete lekkernij van grootmoeder stond gedurende de uitvaartdienst (tijdens de koffie) centraal. Echt formidabel georganiseerd.

- Joris Molenaar

Uitvaart begeleiding was geweldig

7 februari 2023

Ongeacht het ogenblik van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was erg prettig. Kopje koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebak van grootmoeder. Schitterend.

- Thomas Timmermans

Formidabel afscheid

1 februari 2023

Het was zo fijn! De verslagenheid was groot na het sterven van grootmoeder maar de uitvaart had niet beter geregeld kunnen worden. De snelheid van de offerte heeft hier oprecht aan bijgedragen, daardoor was er flink wat tijd om de uitvaartdienst te organiseren.

- Marcel Dekker

Passende uitvaart geregeld

28 januari 2023

Vlug en loffelijk geregeld. Heel blij.

- Bart van der Meer

Ontzettend tevreden door fijne hulp

21 januari 2023

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij zeer geholpen bij de uitvaart van mijn lieve partner. Ik stond er niet alleen meer voor. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact vinden met deze mensen. Gelukkig was dit binnen 1 dag gelukt.

- Christian van de Velden

Een uitkomst bij rouw

10 januari 2023

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel steun kon bieden. Chapeau voor de snelle en persoonlijke begeleiding.

- Charlotte van de Ven

Tot in de puntjes geregeld

5 januari 2023

Bijna onzichtbare begeleiding op de dag van de uitvaart gehad. Vooraf veel gesprekken gehad en hierdoor was de crematie ontzettend prettig geregeld. Vlot contact ook.

- Adrianus Koster

Een eigen afscheid

25 december 2022

Na het snelle eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke wensen in het afscheid opnemen. Aangezien dit er redelijk wat waren was het een heel persoonlijke uitvaart zoals onze vader dat het liefste wilde. De prijs was keurig dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Björn de Haan

Liefdevol bijgestaan

22 december 2022

Het schitterende leven van onze mamma is formidabel omgezet in haar afscheid en de warme opvang was aangrijpend. Alles was bespreekbaar en speciaal afgestemd op wat wij wilden.

- Ellen Schipper

Uitgelichte uitvaartondernemers uit De Meern

Uitvaartverzorging Leidsche Rijn

Hogeweide 6
3541 BC Utrecht
Nederland

030 666 7577
http://www.uitvaartverzorgingleidscherijn.nl/

Barbara Uitvaartverzorging Vleuten

Nieuwe Vaart 5
3451 AH Utrecht
Nederland

030 296 6666
http://barbarauitvaart.nl/

Vermey Uitvaartzorg

Kralingseboslaan 10
3454 HP Utrecht
Nederland

030 223 2022
http://www.vermeyuitvaartzorg.nl/