Uitvaart Almen

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een fijne uitvaartondernemer uit Almen die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Almen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Almen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Almen gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Almen
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 125 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Almen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Almen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Eefde, Joppe en Kring Van Dorth bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Almen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Almen kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Almen vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Almen kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Almen

Een heengaan is altijd een schokkende aangelegenheid. Denk aan de schrik bij een onvoorzien heengaan en het daaruit voortkomende leed. Het is ook een periode waarin er zeer veel op je afkomt. Er moet van alles georganiseerd worden bij een uitvaart. Als eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Almen. Hierna moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • De uitvoering van het testament

Wanneer er van tevoren duidelijkheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer ruimte voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Almen.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke periode een aantal zaken over het hoofd zien. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer vitaal? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Almen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Almen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Almen contacteren

Bij een uitvaart in Almen kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentrums die verspreid in de stad beschikbaar zijn. Een uitvaartcentrum behelst een belangrijke rol bij zowel alle werkzaamheden voorafgaand aan de teraardebestelling als de teraardebestelling zelf. In alle uitvaartcentra in Almen zijn er fatsoenlijke faciliteiten om de overledene bekwaam en met eer te bewaren tot de datum van de begrafenis. Ook is hier alles voorhanden om de overledene de finale verzorging te kunnen geven.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Almen zijn de plekken waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Natuurlijk mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt vantevoren een moment voor condoleances plannen voor alle personen die de overledene kenden. Verder kun je het exclusief houden voor enkel genodigden of naverwanten.

In zowat alle uitvaartcentra in Almen kun je gebruik maken van een speciale ruimte voor het uitleiden. De dienst is het meest persoonlijke deel van de teraardebestelling en mag je als nabestaanden zelf invullen. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In veel uitvaartcentrum Almen zijn er ook opties voor video- of foto presentaties tijdens de dienst.

Op het moment dat het afscheid is geweest kun je daarna dikwijls nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt meestal kiezen voor iets standaards zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreide mogelijkheden. Vergelijk daarom de andere uitvaartcentra in Almen met elkaar en maak een weloverwogen keuze voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Almen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Almen

Een van de eerste keuzes die achtergeblevenen moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel begrijpelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt normaal daarnaast opgevold. Bovendien kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Almen zal begrijpelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor invloed op de uitvaart zelf? Weet dat los van de keuze een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de uitvaartdienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Almen gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de dienst naar een kerkhof getransporteerd worden. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een begraafplaats en af en toe moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gangbaar om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat is vanzelfsprekend niet gedwongen. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Wel is het belangrijk om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Almen in het oog te houden. In de regel is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit ontstaat voornamelijk door de storting van grafrechten aan de gemeente en de aanvullende tariefstelling voor een (graf)steen of gedenkteken op de rustplaats. Natuurlijk is de voorkeur van de gestorvene meestal leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Almen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Almen

Nadenken over een uitvaart kan een naar gevoel geven, met name als je aan de prijzen denkt. Jammer genoeg is dit echt noodzakelijk, want een uitvaart kan enorm in de papieren lopen. Je gaat hoe dan ook meerdere kosten maken, denk daarbij aan een (graf)kist of een urn. Ook de verzorging van de dierbare en de tarieven van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de behoeften komen hier nog aanvullende kosten bij, zoals:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Rouwvervoer
 • Mogelijk in te huren dragers van de kist
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaart kost momenteel bij benadering € 7.000,-. Hier zitten weliswaar een aantal opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Almen zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Een koffietafel als voorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de uitgaven aanzienlijker zijn. De tarieven zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een generaal graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Almen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Almen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Almen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Almen

Het is voor iedereen in Almen verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan immers dat je nabestaanden niet voor onverwachte enorme tarieven van de uitvaart komen te staan. Kort door de bocht kun je kiezen tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een onvoorwaardelijk dienstenpakket waarin de door jou gekozen diensten zijn geïntegreerd. Hierbij ben je dan verzekerd van een verstandig georganiseerde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze variant is ideaal als je bijzondere voorkeuren losstaand van een dienstenpakket hebt.

Tenslotte is er ook nog een variant waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Almen dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijking vereist. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het allermeeste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Almen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Almen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Almen

Het is verstandig om direct na het overlijden een uitvaartondernemer in Almen te bellen. De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken regelen. Indien dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

Om veel zaken uit je handen te nemen in een tijd van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle zaken bij een uitvaart. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt als ook het transport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Aansluitend zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle wensen hieromtrent bespreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme hulp bij een overlijden. Vergelijk daarom verschillende uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Almen zal er een indrukwekkende uitvaartdienst plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Almen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Almen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Almen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Almense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Almen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Almen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Almen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Almen

Prachtige uitvaart

1 maart 2024

Het was zo aantrekkelijk! De verslagenheid was enorm na het overlijden van oma maar de uitvaartdienst had niet beter georganiseerd kunnen worden. Het tempo van de offerte heeft hier ook aan bijgedragen, daardoor was er veel tijd om de uitvaartdienst te organiseren.

- Pascal Prins

Een intieme teraardebestelling

18 februari 2024

Onze persoon van de uitvaart begeleiding was razendsnel bij ons en hielp ons met alles. Zelfs het ondersteunen met de persoonlijke teksten was niet te veel en de handreiking was zeer gewaardeerd.

- Klaas Vink

Uitvaartbegeleider was erg lief

10 februari 2024

Na de schrik van het abrupt sterven van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Enorm dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de interesse en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was erg bijzonder. Persoonlijk contact en alles was bespreekbaar.Niks anders dan respect hiervoor.

- Caroline Bos

Lage tariefstelling en vredig

9 februari 2024

Lage tarieven en een vreedzaam afscheid was wat we wensten. Aangezien onze inkomsten beperkt is was dit uitmuntend.

- Erik de Jong

Tot in de puntjes georganiseerd

27 januari 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw aanwezig. Regelmatig werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie vlot en tot in detail georganiseerd werd. Verder hadden we gauw contact met de uitvaartcentra na de aanvraag.

- Sylvia Veenstra

Prachtige uitvaart

15 januari 2024

De uitvaart was erg imponerend. De troosteloosheid was enorm na het sterven van grootmoeder maar de uitvaart had niet prettiger geregeld kunnen worden. De snelheid van de offerte heeft hier echt aan bijgedragen, daardoor was er flink wat ruimte om de uitvaartdienst te regelen.

- Adriana Maas

Het vertrek van grootvader was zo fijn!

13 januari 2024

Omdat dit de eerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het enorm spannend. Gelukkig hadden we fijne hulp, wat zo beslissend is voor een fijne en passende uitvaart!

- Bas van Beek

Zeer mooie plechtigheid gehad!

4 januari 2024

Exact zoals mijn papa het wilde! Ongelofelijk hoe op maat en relatief goedkoop deze uitvaart geregeld is. Niets was apart of teveel voor de uitvaart, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Ook achteraf was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Arjan Scholten

Lage tarieven en sereen

26 december 2023

Een evenzeer betaalbare als eervolle uitvaart was meer dan we verwacht hadden. Omdat ons inkomen beperkt is was dit uitstekend.

- Joyce de Graaf

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Almen

Loteringen Uitvaart

Albert Cuypstraat 30
7204 BS Zutphen
Nederland

06 38468567
http://www.loteringenuitvaart.nl/

Pauline Rischen Persoonlijke Uitvaartbegeleiding

Graaf Ottosingel 119
7201 BB Zutphen
Nederland

06 24374437
http://www.rischen.nl/

Professionals
/uitvaart