Uitvaart Harfsen

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Wil jij een top uitvaartondernemer uit Harfsen die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Harfsen verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het fijnste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Harfsen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Harfsen gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Harfsen

Uitvaart Harfsen
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 124 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Harfsen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Harfsen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Eefde, Gorssel en Epse bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Harfsen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Harfsen kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Harfsen vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Harfsen

Bij het heengaan van een geliefde spelen er diverse gevoelens. Er is natuurlijk het verdriet en wellicht de schrik bij een plotsklaps overlijden. Het is bovendien een tijd waarin er zeer veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Ten eerste de administratieve bekendmaking bij de gemeente. Daarna moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Harfsen. In de dagen direct na het heengaan dienen er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om beslissingen te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een teraardebestelling in Harfsen unieke wijzigingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke periode een aantal zaken over het hoofd zien. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Vindt aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Harfsen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Harfsen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Harfsen contacteren

Indien een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Harfsen. Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Op deze plek vindt het finale afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak mooi gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het vertrek. Het is ook een optie om iemand thuis op te baren, dit kan vaak worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Harfsen. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Hierdoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Wanneer je verzorging wenst van je dierbare is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in Harfsen. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleding. Foto’s aanleveren is raadzaam. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de teraardebestelling kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Harfsen met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Eveneens kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de uitvaart af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Harfsen. Soms is het mogelijk om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Harfsen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Harfsen

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel helder wat de wens van de overledene was en deze wens wordt normaal daarnaast gevolgd. Ook kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is het effect op de teraardebestelling zelf? Weet dat los van de keuze een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de dienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Harfsen gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de uitvaartdienst naar een begraafplaats gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een kerkhof en soms moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wanneer er voor een crematie wordt gekozen, is het normaal om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar eveneens gecremeerd kan worden. Dat hoeft trouwens niet. Je mag daarnaast van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er ook voor dat je de tariefstelling van een begrafenis of crematie in Harfsen in het oog houdt. Doorgaans is een begrafenis prijziger dan een crematie. Dit heeft in het bijzonder te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende tarieven voor een grafsteen of gedenkteken op de rustplaats. Natuurlijk is de voorkeur van de gestorvene meestal leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Harfsen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Harfsen

Het voelt mogelijkerwijs wat naar om na een heengaan te moeten stilstaan bij de prijzen van een uitvaart in Harfsen. Het is wel noodzaak gezien het organiseren van een overlijden best duur kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een grafkist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de behoeften komen er nog aanvullende kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het transport van de gestorvene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaartdienst kost hedendaags ongeveer € 7.000,-. Een veelheid dingen zitten hier gebruikelijk bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Harfsen zo kostbaar maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is standaard met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de tarieven hoger zijn. De tarieven zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een generaal graf zal beter geprijsd zijn dan een particulier graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Harfsen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Harfsen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Harfsen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Harfsen

Een uitvaartverzekering in Harfsen afsluiten is een van de slimste beslissingen die je zelf kunt maken. Door middel van een uitvaartverzekering in Harfsen zul je er immers niet helemaal afzonderlijk voor staan als het betrekking heeft op de onkosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen betalen een vastgesteld geldbedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Bij genoemde versie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Het is trouwens niet verplicht om een dergelijke uitvaartverzekering af te sluiten. Wel is het te adviseren, het maakt het je wel echt een stuk zorgelozer ten tijde van de uitvaart.

De premie van de uitvaartverzekering in Harfsen zal voortdurend afhankelijk zijn van een aantal factoren. Daarom varieert de premie ook per verzekerd bedrag, per mens en per aanbieder. Zo valt een verzekeringspremie lager uit wanneer je hem op een jongere leeftijd aangaat. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar neemt anders te veel risico. Gelijktijdig zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt vastleggen en van jouw gezondheid. Het is zo dat een verzekering in Harfsen niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Het aanvragen van een verzekering gaat dan ook veelal gepaard met het aanleveren van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Mocht je het zelf willen doen dan kun je uiteraard ook gewoonweg een bedrag apart zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker zijn dat de uitvaart bekostigd kan worden. Wanneer dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw familie aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Harfsen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Harfsen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Harfsen

Het is slim om een uitvaartverzorger in Harfsen in te huren voor een afscheid in Harfsen. Even beknopt andermaal stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is verstandig. Het organiseren van het afscheid is een hoop werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij regelen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaart waarin alles soepel loopt.

Denk onder meerdere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan de organisatie van de uitvaartdienst zelf. Indien je ervoor kiest om onmiddellijk in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Harfsen is het steevast verstandig om even via onze internetpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het allerlaatste afscheid is heel erg belangrijk en op deze manier heb je meteen een indruk van de mensen die dit voor jou kunnen doen. Ook is het handig om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer tevens in staat om bijkomende diensten te verrichten, zoals het kopen van bloemstukken? Of is deze uitvaartondernemer in Harfsen ook in staat om mogelijk live muziek te regelen als de gestorvene dit heeft gewild? Deze persoonlijke wensen kun je meenemen in je zoektocht naar de beste uitvaartondernemer. In deze periode van verdriet wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange moeizame zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Harfsen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Harfsen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Harfsen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Harfsense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Harfsen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Harfsen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Harfsen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Harfsen

Verwachtingen zijn overtroffen

28 februari 2024

Omdat onze familie het niet helemaal eens was werden er op het laatste moment zaken gewijzigd. De uitvaartverzorgster was enorm meegaand dus dit was vlug besloten .

- Mirjam Brouwer

De uitvaartdienst van opa was eerbiedig

17 februari 2024

Aangezien dit de eerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het best spannend. Gelukkig hadden we fijne begeleiding, wat zo beslissend is voor een goede en waardige uitvaart!

- Petra Dijkstra

Dank jullie wel!

12 februari 2024

Snel waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Dus hoefde we zelf nauwelijks iets te bepalen.
Enorm bedankt!

- Paul Vos

Snel en moeiteloos uit handen genomen uitvaart

6 februari 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was enorm betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Doordat het ook snel geregeld was en niet in een koude ambiance vonden wij het prettig dat het uit handen werd genomen.

- Wendy van den Broek

Algeheel ontzorgt

21 januari 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van het simpel aan mogen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijking op de verzekering voltooid achteraf) tot de werkelijke uitvaart. Snel en gemakkelijk kwamen wij in contact met de juiste uitvaartcentra. Buitengewoon tevreden.

- Vanessa de Haan

Het afscheid was top georganiseerd

14 januari 2024

Ik heb werkelijk niet de passende woorden om te beschrijven hoe overeenstemmend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden gauw de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van opa echt werden gehoord. Daarom hebben we een prachtig uitvaart voor onze liefste opa kunnen organiseren.

- Marjolein van de Velden

Merci!

10 januari 2024

Gauw waren we in contact met diverse uitvaartcentra. Zelf hebben we praktisch niks alleen hoeven doen.
Super erkentelijk!

- Vanessa van Vliet

Het afscheid was geweldig georganiseerd

31 december 2023

Ik heb eigenlijk niet de passende woorden om te beschrijven hoe passend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden gauw de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie ultieme groet kunnen geven aan onze beste opa.

- Wilhelmina Brouwer

Geheel de zorg uit handen

25 december 2023

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van het eenvoudig aan mogen vragen van de offertes (en voor onszelf nog even en vergelijking op de verzekering voltooid achteraf) tot de werkelijke uitvaart. Vlug en gemakkelijk kwamen wij in contact met de juiste uitvaartcentra. Zeer tevreden.

- Joris Boer

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Harfsen