Uitvaart Winsum

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Wil jij een top uitvaartondernemer uit Winsum die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Winsum verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het fijnste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Winsum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Winsum gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Winsum vinden

Uitvaart Winsum
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 113 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Winsum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Winsum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Sauwerd, Wetsinge en Garnwerd bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Winsum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Winsum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Winsum. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Winsum

Het afhandelen van een overlijden is altijd heftig. Denk aan de schok bij een onverwachts overlijden en het daaruit voortkomende leed. Maar een overlijden houdt ook een drukke periode in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling geregeld moet worden. Er moet veel georganiseerd worden bij een uitvaart. Ten eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Winsum overgebracht worden. In de dagen ogenblikkelijk na het heengaan moeten er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de keus van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • De executie van de wilsbeschikking

Wanneer er van tevoren helderheid is over de wensen van de overledene, helpt dit enorm. Wanneer dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een uitvaart in Winsum unieke wijzigingen aan een uitvaart aan te brengen.

Geheid zul je in deze hectische tijd enkele dingen over het hoofd zien. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Lees meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Winsum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Winsum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Winsum contacteren

Voor een uitvaart in Winsum heb je de keuze uit allerlei verschillende uitvaartcentra die door de hele plaats vindbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een indrukwekkende impact op alle dingen voor en na de uitvaart. In elk uitvaartcentra in Winsum zijn er adequate faciliteiten om de overledene professioneel en met aanzien te behouden tot de datum van de uitvaart. Tevens is daar alles in paraatheid om je geliefde proper te laten verzorgen.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Winsum zijn de plekken waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Natuurlijk kun je de dierbare ook thuis opbaren. Als je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt hier een ogenblik kiezen om voorafgaande aan de uitvaart een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor louter familieleden.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Winsum hebben een zaaltje waar de dienst gehouden kan worden. De gedienstigheid is het meest intieme stuk van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf indelen. Er is de ruimte voor zelf gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is gelegenheid voor alle verschillende geloofsthema’s. In menig uitvaartcentrum Winsum zijn er ook opties voor video- of foto presentaties tijdens de plechtigheid.

Na de begrafenis zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt vaak kiezen voor iets algemeens zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er overvloedige mogelijkheden. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verschillende uitvaartcentra in Winsum en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Winsum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Winsum

Bij een overlijden is een cruciale optie waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel duidelijk wat de wens van de overledene was en deze wens wordt in de regel bovendien gevolgd. Daarnaast kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is het effect op de teraardebestelling op zichzelf? Feit is dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Winsum gehouden kan worden.

Als men kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene na afloop naar een begraafplaats worden getransporteerd. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een begraafplaats en soms moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Indien er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij gelijktijdig gecremeerd kan worden. Dat is overigens niet noodzakelijk. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Wel is het van belang om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Winsum in de gaten te houden. Normaliter is een begrafenis prijziger dan een crematie. Dit heeft in het bijzonder te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende prijzen voor een (graf)steen of monument op het graf. Vanzelfsprekend is de wil van de overledene altijd leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Winsum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Winsum

Het voelt wellicht wat naar om na een overlijden te moeten stilstaan bij de prijzen van een uitvaart in Winsum. Helaas is dit echt noodzakelijk, want een uitvaart kan behoorlijk in de papieren lopen. Je gaat sowieso sommige kosten maken, denk daarbij aan een kist of een urn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor melding van overlijden

Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig ongeveer € 7.000,-. Een aantal aangelegenheden zitten hier gebruikelijk bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Winsum zo exclusief maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tarieven hoger dan wanneer je alleen voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een algemeen graf is namelijk minder duur dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Winsum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Winsum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Winsum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Winsum

Een uitvaartverzekering in Winsum is de belangrijkste keuze van je uitvaart. Wanneer je in Winsum een verzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een aanzienlijk stuk van de uitvaartkosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen betalen een vastgesteld bedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Bij deze versie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Wel is het wenselijk, het maakt het je immers echt een stuk makkelijker ten tijde van de uitvaart.

De premie van de uitvaartverzekering in Winsum zal altijd afhankelijk zijn van een aantal factoren. Dit is dan ook de aanleiding dat de verzekeringspremie voor elk persoon zal uiteenlopen. Een jonger mens betaalt over het algemeen lagere premie dan een individu op oudere leeftijd. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar neemt anders teveel risico. Daarnaast zal de premie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt afsluiten en van jouw gezondheid. Het is zo dat een verzekering in Winsum niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Het regelen van een verzekering gaat dan ook regelmatig samen met het meesturen van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het meesturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je natuurlijk ook zelfstandig een geldbedrag apart zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker weten dat de uitvaart betaald kan worden. Als dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw familie aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Winsum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Winsum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Winsum

Direct na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Winsum Na een overlijden zul je niet in de sfeer zijn om direct al dingen te organiseren. Als je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je vaak geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

Om meerdere zaken uit je handen te nemen in een tijd van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen rondom een uitvaart. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de finale verzorging en transport naar een rouwcentrum regelen. Vervolgens kunnen jullie gezamenlijk bespreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de nabestaanden. Vergelijk daarom diverse uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Winsum zal er een mooie uitvaart plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Winsum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Winsum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Winsum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Winsumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Winsum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Winsum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Winsum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Winsum

Een steun in deze lastige tijd

12 juni 2024

Zomaar hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo fijn kon helpen Buitengewoon prettig en een enorme pluim voor de vlotte reacties.

- Adriana Dijkstra

Uitvaartbegeleider was heel lief

2 juni 2024

Na de schrik van het ineens heengaan van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Zeer dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de interesse en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was erg bijzonder. Niks geen koel gedoe, gewoon heel persoonlijk en niets was vreemd.Petje af.

- Remco Jonker

Persoonlijke hulp en toeverlaat

29 mei 2024

Dit gaan we niet gauw vergeten want de man van het crematie centrum was fantastisch. Hij was erg attent en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Ingrid de Jonge

Een warme uitvaartdienst

20 mei 2024

We hebben een buitengewoon passende ondersteuner kunnen vinden. We hebben alleen na de plechtigheid niets meer mogen horen, betreurenswaardig.

- Ronald Peeters

Eerbiedige uitvaartdienst

11 mei 2024

We hebben onze broer een eerbiedige en fijne teraardebestelling kunnen geven. Het enige minpuntje was de koffie, deze was niet zo lekker maar de rest was super georganiseerd.

- Petronella Postma

Een integere begrafenis

10 mei 2024

We wilden het graag klein en besloten houden en dat is geslaagd. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Bedankt.

- Albert Smeets

Een uitkomst bij rouw

1 mei 2024

Onverwachts hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo fijn kon helpen Zeer fijn en een terechte pluim voor de vlotte reacties.

- Marco van den Bosch

Zeer content door lieve hulp

20 april 2024

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij zeer geholpen bij de uitvaart van mijn lieve echtgenoot. Ik hoefde niks afzonderlijk te doen. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact zoeken met deze mensen. De eerstvolgende dag was dat geregeld.

- Ellen van den Broek

De uitvaartdienst van grootvader was eerbiedig

13 april 2024

Dit was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten regelen. Gelukkig hadden we zorgzame ondersteuning, wat zo doorslaggevend is voor een fijne en waardige uitvaart!

- Robertus Martens

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Winsum

Marijke Buursink Uitvaartverzorging

Oosterseweg 1
9785 AD Zuidwolde
Nederland

06 41108520
http://www.marijkebuursink.nl/

Sakura Uitvaartverzorging

Nieuwbrugsterweg 1021
9832 TH Den Horn
Nederland

06 46642828
http://www.sakura-uitvaart.nl/

Algemeen Belang DELA

Esdoornlaan 187
9741 KC Groningen
Nederland

050 700 1506
http://www.algemeenbelang.nl/