Uitvaart Venlo

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een fijne uitvaartondernemer uit Venlo die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Venlo verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het mooiste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Venlo – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Venlo gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Venlo
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 128 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Venlo aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Venlo, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Tegelen, Steijl en Velden bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Venlo

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Venlo kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Venlo vindt die het beste met je voor heeft. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Venlo kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Venlo

Een teraardebestelling regelt zichzelf niet en hier komt behoorlijk wat bij kijken. Aangezien elke fase van fundamenteel belang is raden wij je aan om assistentie te vragen bij het organiseren van de begrafenis. Je kunt dit bijvoorbeeld vragen aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te contacteren. Dit is de partij die je zal helpen bij het inregelen van de verschillende zaken. Wat zijn nu feitelijk de stappen die genomen moeten worden? Alles ontstaat bij het melden van heengaan bij de gemeente. Bij een teraardebestelling organiseren in Venlo is dit altijd de leidende stap die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen ondernemen voor het organiseren. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het heengaan. Dit kan ingetogen binnen de directe cirkel van de overledene, of publiekelijker door iedereen in te lichten die de overledene kent.

Daarna is het tijd voor de daadwerkelijke uitwerking van de begrafenis. Daarmee bedoelen we natuurlijk het afstemmen van de uitvaartdienst en het vinden van een kerkhof of strooigebied. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te achterhalen hoe de overledene wil dat de ceremonie ingericht wordt. Als er geen wilsbeschikking aanwezig is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de teraardebestelling is het van belang om de andere zaken te organiseren. Normaal is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgemaakt en de laatste rekeningen worden betaald. Tot slot is er dan nog de afhandeling van de (mogelijke) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Venlo

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Venlo te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Venlo contacteren

Bij een uitvaart in Venlo kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentrums die verdeeld over de stad beschikbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een omvangrijke impact op alle aangelegenheden voor en na de teraardebestelling. In elk uitvaartcentra in Venlo zijn er belangrijke faciliteiten om de overledene professioneel en met eer te bewaren tot de datum van de uitvaart. Daarnaast is daar alles in gereedheid om je dierbare passend te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Venlo zijn de ruimtes waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard kun je de dierbare ook in huis opbaren. Indien je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt hier een ogenblik kiezen om voorafgaande aan de uitvaart een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook besloten houden voor enkel familieleden.

De meeste uitvaartcentra in Venlo hebben een zaal waar de dienst gehouden kan worden. De plechtigheid is het meest intieme onderdeel van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf invullen. Er is de ruimte voor zelf gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is mogelijkheid voor alle soorten religies. In menig uitvaartcentrum Venlo zijn er ook opties voor video- of foto presentaties bij de dienst.

Na de uitvaart zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt meestal kiezen voor iets algemeens zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er overvloedige mogelijkheden. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de diverse uitvaartcentra in Venlo en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Venlo

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Venlo

Het is noodzakelijk dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Bij voorkeur wil je deze vervelende keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is doorgaans genomen goedkoper dan een begrafenis. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met het feit dat voor een begrafenis in Venlo een rustplaats gehuurd moet worden. De prijzen kunnen behoorlijk stijgen hiervoor. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Je doet er dus goed aan om dit eerst even degelijk uit te zoeken voor je besluit om een keuze te maken. Je bent naast de tariefstelling voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een kist en een grafsteen. Ook hierbij kunnen de tarieven oplopen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Crematies in Venlo zijn flink beter geprijsd. Het prijzigste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit vaak een optie tegen een vergoeding. Het is eveneens geoorloofd om zelf de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Venlo wilt is het van nut om de kosten altijd goed te vergelijken. Onderling zitten er namelijk forse verschillen tussen de aanbieders. Door dit te inspecteren zul je in staat zijn om flink geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Venlo

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Venlo

De tariefstellingen voor een uitvaart in Venlo kunnen mogelijk behoorlijk stijgen als je aanzienlijke behoeften hebt. We kunnen nauwelijks een bedrag noemen aangezien een uitvaart volkomen persoonlijk is. Indien je een uitvaartverzorger in de arm neemt kun je uitgaan van ongeveer 1.500,- euro, dit is over het algemeen gedekt door een verzekering. Door een uitvaartondernemer in arm te nemen hoef je zelf aan weinig zaken meer te denken. In de tijd van rouw is het fijn om dit soort dingen niet zelfstandig te hoeven regelen. De manier van afscheid nemen kun je zelf inrichten afhankelijk van je wensen. Indien je dit op een uitvaart locatie laat uitvoeren kun je denken aan in ieder geval 500,-. De tariefstelling voor het vervoeren van je dierbare is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Gewoonlijk kun je op voorhand de doorsnee bedragen van de diverse uitvaartcentra zien op de internerpagina van het vervoerbedrijf.

Aanvullende extra kosten zijn afhankelijk van de behoeften bij een uitvaart in Venlo. Hier kan men denken aan mogelijke bloemen of aan kaarten. Afhankelijk van de extra kosten van een teraardebestelling of een crematie lopen de kosten op. Bij een teraardebestelling heb je verder te maken met extra uitgaven voor een grafkist, een bepaald graf en een grafsteen. In het geval van een crematie zul je te maken krijgen met gereduceerde kosten, maar zul je ook een (as)urn en dergelijke moeten kopen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer weten over de doorsnee zaken en tariefstellingen bij een heengaan? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Venlo en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Venlo inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Venlo inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Venlo

Het is voor elk persoon in Venlo verstandig om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan geheid dat je familie niet voor onverwachte enorme kosten van de uitvaart komen te staan. Over het algemeen kun je een keuze maken tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vastgesteld dienstenpakket waarin de door jou gekozen services zijn opgenomen. Hiermee ben je dan gegarandeerd van een goed geregelde uitvaartdienst.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een bedrag op waarvan de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering geeft iets meer onafhankelijkheid, omdat je meer keuzes hebt. Dit is een uiterst handige uitvaartverzekering als je persoonlijke wensen hebt.

Daarnaast is er ook nog een versie waarbij er een combinatie wordt aangeboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Venlo dat het vergelijken ervan imposant lijkt. Toch is een vergelijk cruciaal. Zo kies je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw situatie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Venlo

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Venlo verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Venlo

Het is slim om een uitvaartverzorger in Venlo in de arm te nemen voor een afscheid in Venlo. Even kort opnieuw stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is wijs. Het organiseren van het afscheidsceremonie is veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij regelen gelijk voor een schitterend persoonlijke uitvaart waarin alles soepel loopt.

De meeste plechtigheden en de vlekkeloze planning wordt georganiseerd door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is slim aangezien het een enorm persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze internetpagina eenvoudig en snel doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het allerlaatste afscheid is zeer belangrijk en op deze manier heb je meteen een indruk van de mensen die dit voor jou kunnen doen. Daarnaast is het goed om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Horen bloemen en rouwkaarten bijvoorbeeld ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of is deze uitvaartondernemer in Venlo ook in staat om eventueel live muziek te regelen als de gestorvene dit heeft gewenst? Dit zijn allemaal vragen die je eventueel kunt stellen bij het zoeken. In deze tijd van verdriet wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange moeizame zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Venlo

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Venlo

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Venlo. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Venlose uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Venlo. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Venlo bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Venlo die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Venlo

De uitvaart was fantastisch

26 juli 2024

Snel en uitmuntend alles in orde gemaakt na de aanvraag. Naderhand nog gevraagd of ik nog vragen had.

- Sandra Willems

Het afscheid was prachtig

13 juli 2024

Vlot en voortreffelijk alles geregeld na de aanvraag. Bovendien nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Diana van de Veen

Eerbiedige uitvaart

7 juli 2024

We hebben onze broer een waardige en indrukwekkende teraardebestelling kunnen geven. De koffie was iets minder lekker maar verder alles goed georganiseerd.

- Sabrina Smits

Het afscheid was top geregeld

1 juli 2024

De woorden ontbreken om te verwoorden hoe smaakvol de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden snel de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie ultieme groet mogen houden aan onze beste opa.

- Jolanda Meijer

Uitvaart schitterend zoals verlangd

25 juni 2024

Het is precies gegaan zoals papa het graag had gewild. Onvoorstelbaar hoe op maat en relatief betaalbaar deze uitvaartdienst georganiseerd is. Het was erg mooi met alle ‘gekke’ voorkeuren die we hadden en dit kon ook stuk voor stuk. Achteraf is er ook nog even gepolst hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Kirsten van Doorn

Respectvol en sober vertrek

20 juni 2024

We hebben mijn broer een eerbiedige en fijne teraardebestelling kunnen geven. Het enige punt van kritiek was de koffie, deze was niet zo lekker maar de rest was top georganiseerd.

- Melanie Maas

Liefdevol opgevangen

11 juni 2024

Het geweldige leven van onze moeder is prachtig omgezet in haar afscheid en de liefdevolle opvang was aangrijpend. Alles was een optie en voornamelijk afgestemd op wat wij wilden.

- Martinus Smits

Volledig ontzorgt

7 juni 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van het makkelijk aan kunnen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijk op de verzekering voltooid achteraf) tot de echte uitvaart. Het verliep gesmeerd en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Geweldig geregeld.

- Bart de Jong

Liefdevol bijgestaan

26 mei 2024

Het geweldige bestaan van onze moeder is prachtig omgezet in haar afscheid en de liefdevolle opvang was ontroerend. Alles was een optie en speciaal afgestemd op wat wij wilden.

- Marc Hoekstra

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Venlo

Hendrickx Uitvaartverzorging Venlo

Pepijnstraat 78
5921 HN Venlo
Nederland

06 22973409
https://uitvaart-venlo.nl/

Voor Altijd Bijzonder Uitvaartzorg

Senecalaan 6
5926 SL Venlo
Nederland

06 15156046
http://www.vooraltijdbijzonder.nl/

John Lamberts Uitvaartzorg

Morion 49
5912 PX Venlo
Nederland

06 42789299
http://www.uitvaartzorg-venlo.nl/