Uitvaart Schalkwijk

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag draaglijker voor je. Wil jij een fijne uitvaartondernemer in Schalkwijk die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Schalkwijk verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Schalkwijk – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Schalkwijk gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Schalkwijk
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 117 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Schalkwijk aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Schalkwijk, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Nieuwegein, Utrecht en Zeist bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Schalkwijk

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Schalkwijk is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Schalkwijk vindt die het beste met je voor heeft. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Schalkwijk kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Schalkwijk

Het regelen van een heengaan is immer intens. Denk aan de schrik bij een onvoorzien heengaan en het daaruit voortkomende leed. Het is tevens een tijd waarin er enorm veel op je afkomt. Er moet van alles georganiseerd worden bij een teraardebestelling. Als eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Later moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Schalkwijk. In de dagen ogenblikkelijk na het overlijden dienen er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de selectie van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Wanneer er van tevoren duidelijkheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een begrafenis in Schalkwijk unieke wijzigingen aan een uitvaart aan te brengen.

Zeker zul je in deze hectische periode meerdere zaken vergeten. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog aan denken? Vindt meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Schalkwijk

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Schalkwijk te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Schalkwijk contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Schalkwijk Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Op deze plaats vindt het finale afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het afscheid. Het is ook mogelijk om iemand in eigen woning op te baren, dit kan meestal worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Schalkwijk. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Wanneer je behandeling wenst van je dierbare is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Schalkwijk. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de uitvaart kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Schalkwijk met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de geliefde, dan is dit het ogenblik hiervoor. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om gezamenlijk een kopje thee te nuttigen en om het gezamenlijk af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Schalkwijk kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematiecentrum. Tenslotte kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Schalkwijk

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Schalkwijk

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel duidelijk wat de wens van de overledene was en deze wens wordt normaal alsmede gevolgd. De voorkeur kan daarnaast overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is het effect op de teraardebestelling zelf? Besef dat ongeacht de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de plechtigheid daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Schalkwijk gehouden kan worden.

Ingeval men kiest voor een begrafenis, zal de overledene daarna naar een begraafplaats worden overgebracht. Enkele uitvaartcentra zijn gelegen meteen behalve een begraafplaats. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wanneer er voor een crematie wordt gekozen, is het gebruikelijk om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar daarnaast gecremeerd kan worden. Dat is logischerwijs niet noodzakelijk. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het belangrijk om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Schalkwijk in het oog te houden. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit komt in het bijzonder door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de extra prijzen voor een (graf)steen of gedenkteken op de gedenkplaats. logischerwijs is de wens van de overledene steevast leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Schalkwijk

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Schalkwijk

Het lijkt mogelijkerwijs wat naar om na een heengaan na te denken over de tarieven van een uitvaart in Schalkwijk. Jammer genoeg is dit wel nodig, want een uitvaartdienst kan aanzienlijk in de kosten lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de allerlaatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de wensen komen er nog aanvullende kosten bij, zoals:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaart
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een advertentie voor melding van overlijden

De kosten na overlijden lopen gemiddeld op tot tenminste 7.000,- euro. Een veelheid dingen zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Schalkwijk zo exclusief maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is gebruikelijk met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de tarieven hoger zijn. De tarieven zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een algemeen graf zal goedkoper zijn dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Schalkwijk en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Schalkwijk inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Schalkwijk inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Schalkwijk

Wij raden iedereen in Schalkwijk aan om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan geheid dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte enorme tarieven van de uitvaart komen te staan. Kort door de bocht zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn opgenomen en waarbij je gegarandeerd bent van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitbetaald krijgt waarvoor een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze variant is ideaal voor wanneer je bijzondere wensen losstaand van een dienstenpakket hebt.

Tot slot is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt aangeboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Schalkwijk dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijking cruciaal. Zo betaal je niet teveel voor de keuze die het meeste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Schalkwijk

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Schalkwijk verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Schalkwijk

Het is verstandig om meteen na het heengaan een uitvaartondernemer in Schalkwijk te bellen. De rouw overheerst nadat een individu overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Wanneer dit de allereerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een heengaan geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de melding regelt als ook het transport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Daarna kunnen jullie tezamen doorspreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de familie. Vergelijk vandaar een aantal uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Schalkwijk zal er een mooie uitvaart plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Schalkwijk

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Schalkwijk

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Schalkwijk. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Schalkwijkse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Schalkwijk. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Schalkwijk bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Schalkwijk die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Schalkwijk

Grote hulp gehad

13 juli 2024

Vrijblijvend eerst kunnen kijken wie er bij ons paste. We vonden iemand die ons erg steunde en die zaken vlot voor ons regelde. We hoefde niet eens zelf het overlijden van onze zuster aan te geven.

- Rogier Evers

De uitvaart was fantastisch

10 juli 2024

Vlug en fatsoenlijk geregeld. Tevens nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Tom van de Brink

Een vertrouwd afscheid

3 juli 2024

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke voorkeuren in het afscheid opnemen. Aangezien dit er redelijk wat waren was het een volkomen persoonlijke uitvaartdienst zoals onze vader dat het liefste wilde. De prijs was goed dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Ellen Boer

Dank jullie wel!

25 juni 2024

Snel waren we in contact met diverse uitvaartcentra. Dus hoefde we zelf nauwelijks iets te regelen.
Enorm dankjewel!

- Sanne Veenstra

Geweldig geholpen

21 juni 2024

Vrijblijvend eerst kunnen kijken wie er bij ons paste. We vonden een persoon die ons erg steunde en die dingen vlug voor ons regelde. We hoefde niet eens zelf het heengaan van onze zuster aan te geven.

- Claudia Hendriks

Dank jullie wel!

14 juni 2024

Snel waren we in contact met diverse uitvaartcentra. Zelf hebben we praktisch niks zelfstandig hoeven doen.
Onwijs dankbaar!

- Joyce van Vliet

Persoonlijke begeleiding afscheid

1 juni 2024

Attente mensen die alles vlug en betrouwbaar organiseren ontdekt.

- Ramona Smit

Geheel de zorg uit handen

28 mei 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even vergelijken tot het echte afscheid, alles was overeengekomen. Het verliep gemakkelijk en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Geweldig geregeld.

- Martinus de Vries

Speciale mensen

24 mei 2024

Mensen die opereren in de uitvaartzorg zijn uniek. Wat een gepaste belevenis hebben wij gehad, zo persoonlijk dat was echt heel gewenst in deze lastige tijd.

- Nicole Jonker

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Schalkwijk

Ineke helpt; uitvaartverzorging

Odijkseweg 68
3994 AT Houten
Nederland

06 83669222
http://www.inekehelpt.nl/

De Klijn Uitvaartzorg

Edelsteen 190
3991 SV Houten
Nederland

030 290 1581
http://www.deklijnuitvaartzorg.nl/

Lof afscheid & uitvaartzorg

Goilberdingerstraat 24
4101 GV Culemborg
Nederland

06 38380807
http://www.lofuitvaartzorg.nl/