Uitvaart Slochteren

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een fijne uitvaartondernemer in Slochteren die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Slochteren verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Slochteren – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Slochteren gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Slochteren
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 113 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Slochteren aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Slochteren, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Hoogezand, Sappemeer en Froombosch bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Slochteren

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Slochteren is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Slochteren. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Slochteren

Bij het wegvallen van een naaste spelen er diverse gevoelens. Denk aan de schrik bij een onverwachts heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Het is daarnaast een periode waarin er enorm veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Ten eerste de administratieve melding bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Slochteren. In de dagen direct na het heengaan moeten er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Wanneer er vooraf duidelijkheid is over de wensen van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer ruimte voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Slochteren.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische tijd enkele dingen vergeten. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Slochteren

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Slochteren te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Slochteren contacteren

Voor een uitvaart in Slochteren heb je de opties uit allerlei soorten uitvaartcentra die door de hele plaats vindbaar zijn. Een uitvaartcentrum speelt een belangrijke rol bij zowel alle werkzaamheden vantevoren aan de uitvaart als de teraardebestelling zelf. In ieder uitvaartcentra in Slochteren zijn er fatsoenlijke faciliteiten om de overledene vakkundig en met trots te bewaren tot de datum van de uitvaart. Tegelijkertijd is hier alles voorhanden om de overledene de laatste behandeling te kunnen geven.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Slochteren zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Natuurlijk kun je de overledene ook thuis opbaren. Wanneer je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt hier een ogenblik kiezen om voorafgaande aan de dag een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook exclusief houden voor uitsluitend familieleden.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Slochteren hebben een gehoorzaal waar de uitvaartdienst georganiseerd kan worden. De dienst is het meest intieme onderdeel van de uitvaart en mag je als nabestaanden zelf indelen. Er is de ruimte voor zelf gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is gelegenheid voor alle soorten religies. In menig uitvaartcentrum Slochteren zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto voorstellingen tijdens de plechtigheid.

Na de teraardebestelling zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit mag een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de diverse uitvaartcentra in Slochteren en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Slochteren

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Slochteren

Het is noodzakelijk dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Bij voorkeur wil je deze complexe keuze niet aan nabestaanden overlaten. Gemiddeld genomen is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Belangrijkste aanleiding hiertoe is dat er bij een begrafenis in Slochteren een grafkuil geregeld moet worden. De tarieven kunnen flink oplopen hiervoor. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Je doet er dus verstandig aan om dit eerst even goed te onderzoeken voordat je besluit om een keuze te maken. Je bent behalve de prijzen voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een steen. Ook hier kunnen de tariefstelling stijgen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Een crematie in Slochteren brengt minder kosten met zich mee. Bij een crematie gaan de allermeeste prijzen in de urn zitten. Tegen een compensatie kun je iemand zijn as ook uit laten strooien. Je kunt er natuurlijk tevens voor kiezen om het persoonlijk te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Slochteren, is het altijd wijs om de tariefstelling tegen elkaar af te wegen. Er bestaan flink wat prijsverschillen onder partijen. Door dit te inspecteren zul je in staat zijn om veel geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Slochteren

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Slochteren

Het lijkt misschien wat naar om na een heengaan na te denken over de prijzen van een uitvaart in Slochteren. Het is ook noodzaak gezien het regelen van een heengaan enorm duur kan zijn. Je gaat sowieso sommige kosten maken, denk hier aan een (graf)kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de voorkeuren komen daar nog diverse kosten bij, zoals:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een aankondiging voor aangifte van overlijden

De prijzen na overlijden lopen gemiddeld op tot tenminste 7.000,- euro. Een veelheid aangelegenheden zitten hier standaard bij in. De prijzen voor de uitvaart kun je afhankelijk van de wensen zelf bepalen. Een koffietafel bijvoorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de tarieven aanzienlijker zijn. De kosten zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een alledaags graf is namelijk goedkoper dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Slochteren en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Slochteren inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Slochteren inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Slochteren

Wij advisreren iedereen in Slochteren aan om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan echt dat je familie niet voor onverwachte aanzienlijke kosten van de uitvaart komen te staan. Doorgaans kun je een keuze maken tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn opgenomen en waarmee je gegarandeerd bent van een degelijk georganiseerde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze versie is perfect indien je specifieke voorkeuren uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Verder is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt geboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Slochteren behoorlijk groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo kies je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw positie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Slochteren

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Slochteren verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Slochteren

Het is een goed besluit om een uitvaartondernemer in Slochteren in te schakelen voor het regelen van een uitvaart in Slochteren. Even beknopt opnieuw stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is verstandig. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaart uit handen te nemen. Dat is dan daarnaast direct de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de passende manier zal worden geregeld.

De meeste formaliteiten en de vlekkeloze planning wordt georganiseerd door hen. Als je ervoor kiest om direct in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Slochteren is het altijd handig om even via onze website een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even vluchtig in contact komen en heb je al snel een goed idee door wie jij graag de laatste dag van jouw geliefde laat regelen. Daarnaast is het slim om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer tevens in staat om aanvullende diensten te verrichten, zoals het kopen van bloemstukken? Of is deze uitvaartondernemer in Slochteren ook in staat om eventueel live muziek te organiseren als de gestorvene dit heeft gewenst? Deze persoonlijke voorkeuren kun je meenemen in je zoektocht naar de geschikte uitvaartondernemer. In deze tijd van rouw wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange moeizame zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Slochteren

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Slochteren

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Slochteren. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Slochterense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Slochteren. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Slochteren bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Slochteren die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Slochteren

Persoonlijke begeleiding afscheid

25 februari 2024

Liefdevolle mensen die alles vlug en degelijk organiseren ontdekt.

- Albert Molenaar

Een intieme teraardebestelling

18 februari 2024

Onze persoon van de uitvaart begeleiding was snel bij ons en hielp ons met alles. De teksten werden ook herschreven met zijn assistentie en ook meedenken over alles was klasse.

- Ramona de Bruijn

Tot in de puntjes geregeld

14 februari 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw aanwezig. Vooraf veel gesprekken gehad en hierdoor was de crematie buitengewoon prettig geregeld. Direct contact ook.

- Angela Meijer

Verwachtingen zijn overtroffen

8 februari 2024

Omdat onze familie het niet volkomen eens was werden er op het laatste tijdstip dingen gewijzigd. De uitvaartverzorgster was flink meegaand dus dit was gauw besloten .

- Barry van de Veen

Perfect geregeld

23 januari 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw present. Vooraf veel gesprekken gehad en hierdoor was de crematie behoorlijk soepel geregeld. Vlot contact ook.

- Stefan Vink

Eerbiedige uitvaart

19 januari 2024

We hebben mijn broer een eerbiedige en fijne teraardebestelling kunnen geven. Het enige punt van kritiek was de koffie, deze was niet zo aangenaam maar de rest was super georganiseerd.

- Robin de Lange

Schitterend afscheid

10 januari 2024

Het was zo fijn! De troosteloosheid was groot na het sterven van grootmoeder maar de uitvaart had niet waardiger geregeld kunnen worden. Het tempo van de offerte heeft hier ook aan bijgedragen, daardoor was er flink wat tijd om de uitvaart te organiseren.

- Thijs Smits

Welgemeende betrokkenheid

1 januari 2024

Toen mijn mama overleed was ik erg rouwig en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl rap in aanraking komen met de passende mensen. Ik heb zoveel steun gehad van de begeleidster.
Ze was heel warm en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Enorm gewaardeerd.

- Rob de Jonge

Het vertrek van opa was enorm fijn!

29 december 2023

Het was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Gelukkig hadden we zorgzame hulp, wat zo belangrijk is voor een goede en passende uitvaartdienst!

- Mark Willems

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Slochteren

Peter Dijkstra Uitvrt.verzorg.

Rozenlaan 5
9648 LG Wildervank
Nederland

0598 470 371
http://www.dijkstra-uitvaartverzorging.nl/

Uitvaartzorg BijZonder

Berkenlaan 20
9482 RL Tynaarlo
Nederland

0592 853 435
http://www.uitvaartzorg-bijzonder.nl/

Uitvaartverzorging Anny Munneke

Tjalk 14
9663 JH Nieuwe Pekela
Nederland

06 53230295
https://www.annymunnekeuitvaartverzorging.nl/