Uitvaart Schildwolde

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag draaglijker voor je. Heb jij behoefte aan ondersteuning voor de uitvaart in Schildwolde?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Schildwolde verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Schildwolde – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Schildwolde gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Schildwolde
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 114 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Schildwolde aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Schildwolde, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Froombosch, Slochteren en Hellum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Schildwolde

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Schildwolde is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Schildwolde. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Schildwolde

Een begrafenis organiseert zichzelf niet en hier komt flink wat bij kijken. Omdat je onjuistheden wilt voorkomen is het te adviseren om dit door iemand anders te laten doen. Je kunt dit bijvoorbeeld vragen aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te contacteren. Dit is de partij die je zal assisteren bij het organiseren van de verschillende dingen. Wat zijn nu feitelijk de stappen die genomen moeten worden? Alles start bij het melden van heengaan bij de gemeente. Wanneer je een uitvaart in Schildwolde wilt organiseren, zul je eerst deze stap te zetten voor je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Dit verlof is verplicht om de daaropvolgende stap te mogen zetten. Natuurlijk zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het heengaan. Dit kan veilig binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijker door iedereen in te lichten die de overledene kent.

Vervolgens is het moment aangebroken om de uitvaart zelfstandig te gaan regelen. Daarmee bedoelen we natuurlijk het afstemmen van de uitvaartdienst en het vinden van een kerkhof of strooigebied. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te achterhalen hoe de overledene wil dat de ceremonie ingericht wordt. Als er geen testament beschikbaar is zul je je als naverwanten moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Regelmatig kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de uitvaart is het verstandig om de andere zaken te organiseren. Hier kan je onder andere denken aan de administratie van de overledene of aan de geldelijke zaken. Dit is dan ook de periode waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Schildwolde

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Schildwolde te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Schildwolde contacteren

Als een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Schildwolde. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Op deze plek vindt het laatste afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het vertrek. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afstellen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Schildwolde. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Wanneer je behandeling wenst van je dierbare is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Schildwolde. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Afbeeldingen aanleveren is raadzaam. Ook kun je bij meerdere uitvaartcentra bijstaan met de behandeling voor het vertrek. Voor de begrafenis kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Schildwolde met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Tevens kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om samen een kopje koffie te nuttigen en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Schildwolde kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Tenslotte kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Schildwolde

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Schildwolde

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel begrijpelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze wens wordt normaal ook gevolgd. Bovendien kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Schildwolde zal duidelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor invloed op de uitvaart zelf? Weet dat los van de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de ceremonie daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Schildwolde gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de dienst naar een kerkhof gebracht worden. Een paar uitvaartcentra zijn gelegen direct behalve een kerkhof. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gangbaar om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat is overigens niet gedwongen. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Zorg er wel voor dat je de tariefstelling van een begrafenis of crematie in Schildwolde in het oog houdt. Normaal gesproken is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit komt vooral door de storting van grafrechten aan de gemeente en de bijomende tarieven voor een steen of monument op de rustplaats. Logischerwijs is de wil van de gestorvene over het algemeen leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Schildwolde

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Schildwolde

Nadenken over een uitvaart kan een naar gevoel geven, vooral als je aan de kosten denkt. Jammer genoeg is dit echt nodig, want een uitvaartdienst kan aanzienlijk in de kosten lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een kist, de allerlaatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de wensen komen er nog allerlei kosten bij, zoals:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Rouwvervoer
  • Eventueel in te huren dragers van de kist
  • Bloemen
  • Overlijdenskaarten
  • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen gemiddeld op tot minimaal 7.000,- euro. Een veelheid aangelegenheden zitten hier standaard bij in. De prijzen voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf inschatten. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De tariefstellingen zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een regulier graf is namelijk minder duur dan een particulier graf.

Doorgaans zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Schildwolde en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Schildwolde inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Schildwolde inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Schildwolde

Wij advisreren iedereen in Schildwolde aan om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan immers dat je familie niet voor onverwachte enorme prijzen van de uitvaart komen te staan. Meestal zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vastgesteld dienstenpakket waarin de door jou gekozen services zijn opgenomen. Hierbij ben je dan gegarandeerd van een fatsoenlijk geregelde uitvaartdienst.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een geldbedrag op waarmee de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering geeft iets meer onafhankelijkheid, aangezien je meer keuzemogelijkheden hebt. Dit is een uiterst verstandige uitvaartverzekering als je specifieke wensen hebt.

Tot slot is er ook nog een versie waarbij er een combinatie wordt aangeboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel aanbieders voor een uitvaartverzekering in Schildwolde dat het vergelijken ervan imposant lijkt. Toch is een vergelijk nodig. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw stijl past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Schildwolde

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Schildwolde verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Schildwolde

Het is een verstandig idee om een uitvaartondernemer in Schildwolde in te huren voor het organiseren van een uitvaartdienst in Schildwolde. We hebben het al even kort benoemd in dit artikel, echter is het belangrijk om hier wat meer bij stil te staan. Het organiseren van het afscheidsdienst is erg veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dit is dan ook gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de passende wijze zal worden georganiseerd.

De meeste formaliteiten en de smetteloze planning wordt geregeld door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is slim daar het een hele persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze pagina makkelijk en vlug doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even kort in contact komen en heb je direct een goed idee door wie jij het liefste de allerlaatste dag van jouw geliefde laat verzorgen. Daarnaast is het een goed plan om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er verricht kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer tevens in staat om bijkomende werkzaamheden te verrichten, zoals het aanschaffen van bloemstukken? Of is deze uitvaartondernemer in Schildwolde ook in de gelegenheid om mogelijk live muziek te organiseren als de overledene dit heeft verlangd? Deze persoonlijke voorkeuren kun je meenemen in je zoektocht naar de beste uitvaartondernemer. In deze periode van rouw wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange pittige zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Schildwolde

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Schildwolde

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Schildwolde. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Schildwoldese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Schildwolde. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Schildwolde bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Schildwolde die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Schildwolde

Blij met warme ondersteuning

24 mei 2024

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij uitermate geholpen bij de uitvaart van mijn lieve partner. Ik hoefde niets alleen te doen. Ik hoefde alleen de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon ondersteunen. De opvolgende dag was dat geregeld.

- Vincent Smeets

Uitvaartdienst ondersteuning was top

16 mei 2024

Dag en nacht bereikbaar was heel erg aangenaam. De lievelings lekkernij van oma stond tijdens de uitvaartdienst (bij de koffie) centraal. Schitterend.

- Kim van de Wal

Uitvaartbegeleider was heel vriendelijk

5 mei 2024

Na de shock van het abrupt heengaan van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Enorm erkentelijk dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was heel bijzonder. Niets geen koel gedoe, gewoon heel eigen en niets was vreemd.Niks anders dan respect hiervoor.

- Pieter Molenaar

Schitterend afscheid

27 april 2024

De uitvaartdienst was behoorlijk indrukwekkend. Ondanks de rouw na het heengaan van grootmoeder hadden we geen fijner afscheid georganiseerd kunnen krijgen. Erg fijn hoe vlug we de offertes binnen hadden.

- Michel Kuiper

Het afscheid was uitstekend geregeld

22 april 2024

De woorden ontbreken om te verwoorden hoe keurig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden vlot de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Hierdoor hebben we een geweldig afscheid voor onze lieve opa kunnen regelen.

- Thomas Brouwer

Een respectvol afscheid

19 april 2024

Er is geen andere uitvaartverzorger te bedenken die meer hulpverlenend is dan de onze. Enkel de nazorg kon wellicht wat netter.

- Willem van den Bosch

Blij met warme begeleiding

10 april 2024

Ik heb zeer lieve hulp gehad toen ik het overlijden van mijn partner moest regelen. Ik hoefde niks afzonderlijk te doen. Ik hoefde uitsluitend de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon helpen. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag geslaagd.

- Wilhelmus van de Velde

Liefdevol bijgestaan

3 april 2024

Het mooie leven van onze mamma is prachtig omgezet in haar afscheid en de warme opvang was ontroerend. Niets was te raar en het was geweldig persoonlijk.

- Jasper de Jong

Geweldige uitvaart

25 maart 2024

De uitvaart was behoorlijk imponerend. Ondanks de rouw na het overlijden van oma hadden we geen beter afscheid georganiseerd kunnen krijgen. Buitengewoon fijn hoe snel we de offertes binnen hadden.

- Dennis Timmermans

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Schildwolde

Uitvaartverzorging Eefting B.V.

Vaartwijk 27
9611 SB Sappemeer
Nederland

0598 393 171
http://www.uitvaartverzorging-eefting.nl/

Uitvaartverzorging Eefting

Weg naar Den Dam 19
9932 GA Delfzijl
Nederland

0596 633 049
http://www.uitvaartverzorging-eefting.nl/

Uitvaartverzorging Brouwer

Parklaan 8
9601 AN Hoogezand
Nederland

0598 399 036
http://www.uitvaartzorg-brouwer.nl/