Uitvaart Hoogezand

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou iets makkelijker willen maken. Wil jij een gemoedelijke uitvaartondernemer uit Hoogezand die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Hoogezand verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Hoogezand – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Hoogezand gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Hoogezand
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 136 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Hoogezand aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Hoogezand, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Kiel Windeweer, Kropswolde en Foxhol bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Hoogezand

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Hoogezand kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Hoogezand vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Hoogezand

Bij het heengaan van een medemens spelen er verscheidene emoties. Er is natuurlijk het verdriet en misschien de schok bij een onverwachts heengaan. Het is daarnaast een tijd waarin er enorm veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Ten eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Hoogezand overgebracht worden. In de dagen direct na het heengaan dienen er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de keus van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • De uitvoering van de wilsbeschikking

Wanneer er vooraf duidelijkheid is over de voorkeuren van de overledene, geeft dit een hoop richting. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een teraardebestelling in Hoogezand unieke wijzigingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Geheid zul je in deze hectische tijd veel zaken over het hoofd zien. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog bij stil staan? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Hoogezand

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Hoogezand te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Hoogezand contacteren

Voor een uitvaart in Hoogezand heb je de opties uit allerlei soorten uitvaartcentra die door de hele plaats vindbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een grote impact op alle dingen voor en na de teraardebestelling. In alle uitvaartcentra in Hoogezand zijn er belangrijke faciliteiten om de overledene bekwaam en met trots te behouden tot de dag van de uitvaart. Ook is daar alles in paraatheid om je geliefde keurig te laten verzorgen.

De primaire rol van een uitvaartcentrum Hoogezand zijn de plekken waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Zonder twijfel mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt vantevoren een moment voor condoleances inrichten voor alle mensen die de dierbare kenden. Daarnaast kun je het besloten houden voor uitsluitend genodigden of naverwanten.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Hoogezand hebben een zaal waar de uitvaart georganiseerd kan worden. Als dierbaren van de overledene kun je het afscheid erg sluitend maken. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Meerdere uitvaartcentra in Hoogezand kun je ook media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Op het moment dat het afscheid is geweest kun je achteraf veelal nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt meestal kiezen voor iets simpels zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreidere opties. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verschillende uitvaartcentra in Hoogezand en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Hoogezand

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Hoogezand

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en zeer persoonlijke keuze van personen. Bij voorkeur wil je deze vervelende keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is over het algemeen genomen goedkoper dan een begrafenis. Belangrijkste reden hiervoor is dat er bij een begrafenis in Hoogezand een graf georganiseerd moet worden. De tariefstellingen kunnen aardig stijgen hiervoor. De tariefstelling voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Het is dan wel om eerst wat onderzoek te doen. Naast de kosten voor de grafkuil zelf zal je eveneens tarieven kwijt zijn aan de (graf)steen en een grafkist. Afhankelijk van je eigen wensen kunnen de tarieven hierin natuurlijk ook weer enorm afwijken.

Crematies in Hoogezand zijn beduidend minder duur. Bij een crematie gaan de meeste tarieven in de asurn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit veelal mogelijk tegen een compensatie. Je kunt er uiteraard daarnaast voor kiezen om het eigenhandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Hoogezand wilt is het van nut om de kosten altijd goed te vergelijken. Er bestaan behoorlijk wat prijsverschillen tussen partijen. Door dit te beschouwen zul je in staat zijn om veel geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Hoogezand

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Hoogezand

Piekeren over een uitvaart kan een rot gevoel geven, met name als je aan de tariefstelling denkt. Het is echt noodzakelijk gezien het regelen van een heengaan aanzienlijk duur kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een kist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Verder is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaart kost tegenwoordig rond de € 7.000,-. Een veelheid zaken zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Hoogezand zo kostbaar maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de tarieven hoger zijn. De tarieven zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf is namelijk goedkoper dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Hoogezand en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Hoogezand inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Hoogezand inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Hoogezand

Het is voor elk persoon in Hoogezand slim om een uitvaartverzekering te nemen. Evenzeer jij als je nabestaanden hebben dan de opluchting dat zij niet voor hoge tarieven komen te staan. Meestal kun je een keuze maken tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn opgenomen en waarbij je verzekerd bent van een degelijk geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een geldbedrag op waarvan de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering biedt iets uitgebreider vrijheid, omdat je uitgebreidere keuzemogelijkheden hebt. Dit is een zeer verstandige uitvaartverzekering als je aanvullende wensen hebt.

Er zijn ook nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Hoogezand aanzienlijk fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw positie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Hoogezand

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Hoogezand verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Hoogezand

Direct na het overlijden van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Hoogezand De rouw overheerst nadat een individu overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Wanneer dit de allereerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

Om meerdere dingen uit je handen te nemen in een periode van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle zaken rondom een uitvaart. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de finale verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum regelen. Later kunnen jullie samen doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de familie. Vergelijk vandaar allerlei uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Hoogezand zal er een fijne dag plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Hoogezand

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Hoogezand

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Hoogezand. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Hoogezandse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Hoogezand. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Hoogezand bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Hoogezand die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Hoogezand

Enorm meelevend

19 mei 2024

We waren even wanhopig toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl snel in verbinding met een hele attente begeleidster. Ze nam gauw contact met ons op en heeft ons heel prettig geholpen.

- Simone Peters

Fijne helpende hand

12 mei 2024

Toen mijn mama overleed was ik erg teneergeslagen en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl snel in contact komen met de passende mensen. Ze was zo lief en begripvol.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Enorm gewaardeerd.

- Judith de Bruin

De begrafenis van grootvader was ontzagwekkend

10 mei 2024

Aangezien dit de allereerste keer was dat we een overlijden in de kring hadden was het enorm indrukwekkend. Gelukkig hadden we fijne hulp, wat zo doorslaggevend is voor een goede en passende uitvaart!

- Yvonne Smit

De allerlaatste groet was perfect

28 april 2024

De woorden ontbreken om te vertellen hoe prachtig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden gauw de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie laatste groet mogen geven aan onze fijne grootvader.

- Yvonne Jacobs

Tot in de puntjes georganiseerd

20 april 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw voorhanden. Regelmatig werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in detail geregeld werd. Tevens hadden we gauw contact met de uitvaartcentra na de aanvraag.

- Petra Hoekstra

Bedankt!

13 april 2024

Snel waren we in contact met diverse uitvaartcentra. Zelf hebben we praktisch niks alleen hoeven doen.
Mega bedankt!

- Melanie van Veen

Persoonlijke begeleiding afscheid

9 april 2024

De uitvaart is vlug, onbezorgd en persoonlijk begeleid.

- Eric de Lange

Op verzoek praktisch onmiddellijk een passende begeleider

3 april 2024

Voor het werkelijke overlijden van onze tante zochten wij al contact met meerdere uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de voorkeuren al doorgenomen worden. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende ervaring dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we gauw in contact waren. Dank jullie wel voor het mogelijk maken ervan.

- Suzanne Verhoeven

Zeer betrokken

25 maart 2024

Na het overlijden wisten we even niet wat we echt moesten doen. Door uitvaartplek.nl kwamen we enorm snel in aanraking met een persoon die ons verder kon helpen. Ze nam gauw contact met ons op en heeft ons heel aangenaam geholpen.

- Evelien Meijer

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Hoogezand

Peter Dijkstra Uitvrt.verzorg.

Rozenlaan 5
9648 LG Wildervank
Nederland

0598 470 371
http://www.dijkstra-uitvaartverzorging.nl/

Uitvaartzorg BijZonder

Berkenlaan 20
9482 RL Tynaarlo
Nederland

0592 853 435
http://www.uitvaartzorg-bijzonder.nl/

Van Bergen Uitvaartassistentie

Industrieweg 20
9482 TT Tynaarlo
Nederland

0592 544 066
http://www.vanbergenuitvaart.nl/