Uitvaart Obdam

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Zoek jij ontzorging voor de uitvaart in Obdam?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Obdam verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Obdam – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Obdam gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Obdam

Uitvaart Obdam
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 116 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Obdam aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Obdam, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Opmeer, Hoogwoud en Oude Niedorp bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Obdam

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Obdam is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Obdam. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Obdam

Bij het heengaan van een geliefde spelen er verschillende emoties. Er is vanzelfsprekend het verdriet en mogelijkerwijs de schrik bij een onvoorzien heengaan. Maar een heengaan houdt ook een zware periode in, waarin in een korte tijd de uitvaart georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Ten eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Later moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Obdam. In de dagen ogenblikkelijk na het overlijden dienen er diverse keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Aanvullende wensen

Indien er vooraf helderheid is over de voorkeuren van de overledene, geeft dit een hoop richting. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer ruimte voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Obdam.

Geheid zul je in deze hectische periode een aantal dingen vergeten. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Vindt aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Obdam

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Obdam te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Obdam contacteren

Bij een teraardebestelling in Obdam kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentra die verdeeld over de stad beschikbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een omvangrijke invloed op alle aangelegenheden voor en na de teraardebestelling. In ieder uitvaartcentra in Obdam zijn er adequate faciliteiten om de overledene vakkundig en met eer te bewaren tot de dag van de uitvaart. Bovendien is daar alles in gereedheid om je dierbare passend te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Obdam zijn de plekken waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard kun je de dierbare ook in huis opbaren. Als je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt vantevoren een ogenblik voor condoleances organiseren voor alle mensen die de dierbare kenden. Verder kun je het privé houden voor alleen genodigden of naverwanten.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Obdam hebben een zaal waar de dienst georganiseerd kan worden. Als dierbaren van de overledene kun je het vertrek erg sluitend maken. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Diverse uitvaartcentra in Obdam kun je daarnaast media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de dag zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit kan een simpele koffietafel zijn, maar ook overvloedig. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verschillende uitvaartcentra in Obdam en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Obdam

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Obdam

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. Meestal heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Daarnaast kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Obdam zal helder zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Weet dat ongeacht de keuze een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de dienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Obdam gehouden kan worden.

Als iemand kiest voor een begrafenis, zal de overledene daarna naar een begraafplaats worden overgebracht. Enkele uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk behalve een kerkhof. Anders moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin gelijktijdig gecremeerd kan worden. Dat is uiteraard niet noodzakelijk. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Wel is het belangrijk om de prijzen van een begrafenis en crematie Obdam in het oog te houden. Doorgaans is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit heeft voornamelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra tarieven voor een (graf)steen of gedenkteken op de rustplaats. Uiteraard is de voorkeur van de overledene over het algemeen leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Obdam

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Obdam

Het voelt mogelijkerwijs wat bitter om na een heengaan te moeten stilstaan bij de kosten van een uitvaart in Obdam. Het is toch echt noodzakelijk gezien het regelen van een overlijden behoorlijk prijzig kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het vervoer van de overledene
 • Mogelijk in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor aangifte van overlijden

De kosten na overlijden lopen gemiddeld op tot minimaal 7.000,- euro. Daarbij zitten wel een aantal opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Obdam zo kostbaar maken als je zelf wilt. Een koffietafel als voorbeeld, is normaal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De tarieven zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een alledaags graf zal beter geprijsd zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Obdam en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Obdam inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Obdam inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Obdam

Wij advisreren iedereen in Obdam aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Evenzeer jij als je nabestaanden hebben dan de geruststelling dat zij niet voor hoge tarieven komen te staan. Bij benadering zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn geïntegreerd en waarbij je verzekerd bent van een goed geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een spaarpotje op waarvan de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering biedt iets uitgebreider vrijheid, omdat je uitgebreidere keuzemogelijkheden hebt. Dit is een buitengewoon handige uitvaartverzekering als je specifieke wensen hebt.

Tenslotte is er ook nog een variant waarbij er een combinatie wordt geboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Obdam dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijking nodig. Zo kies je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw situatie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Obdam

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Obdam verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Obdam

Direct na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Obdam De rouw overheerst nadat een mens overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is zaken regelen. Indien dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een heengaan geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Intussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de laatste verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum organiseren. Hierna zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het invullen van de uitvaart en alle wensen hieromtrent doorspreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Obdam zorgen voor een mooie allerlaatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Obdam

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Obdam

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Obdam. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Obdamse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Obdam. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Obdam bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Obdam die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Obdam

Blij met warme ondersteuning

16 juni 2024

Ik heb hele lieve ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn partner moest regelen. Ik hoefde niks alleen te doen. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact vinden met deze mensen. De volgende dag was dit geregeld.

- Paul Kok

Een intieme uitvaart

14 juni 2024

Het uitvaart centrum van onze keuze was snel en erg behulpzaam. Zelfs het helpen met de persoonlijke teksten was niet teveel en de hulp was zeer gewaardeerd.

- Esther Kuiper

Snel en gemakkelijk uit handen genomen uitvaart

4 juni 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was erg persoonlijk. Het afscheid (en de locatie) voelde enorm ontspannen ondanks het leed. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar mooi en warm.

- Hendrikus van de Ven

Een intieme begrafenis

26 mei 2024

Het uitvaart centrum van onze voorkeur was snel en erg lief. De teksten werden ook herschreven met zijn steun en ook meedenken over alles was klasse.

- Ivo Meijer

Persoonlijke hulp was super!

23 mei 2024

Dag en nacht bereikbaarheid was heel erg prettig. De favoriete lekkernij van oma stond tijdens de uitvaartdienst (bij de koffie) centraal. Mooi.

- Nienke Dijkstra

Geweldig geholpen

17 mei 2024

Wij konden eerst goed kijken wie wij prettig vonden. Al razendsnel waren we met iemand in gesprek die ons persoonlijk benaderde en zaken uit handen nam. We hoefde niet eens zelf het heengaan van onze zus aan te geven.

- Anna Prins

Liefdevol opgevangen

8 mei 2024

Het geweldige leven van onze mamma is prachtig omgezet in haar afscheid en de liefdevolle opvang was ontroerend. Alles was een optie en in het bijzonder afgestemd op wat wij wilden.

- Simon Boer

De uitvaart van grootvader was eerbiedig

29 april 2024

Omdat dit de allereerste keer was dat we een overlijden in de kring hadden was het enorm spannend. Gelukkig hadden we zorgzame begeleiding, wat zo bepalend is voor een fijne en passende uitvaartdienst!

- Antonius Koster

Bijzonder geschikte hulp

24 april 2024

Enkel heel bijzondere mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Wat een fijne belevenis hebben wij gehad, zo persoonlijk dat was echt heel wenselijk in deze zware tijd.

- Sander Hermans

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Obdam

Angita Waal-Pijper Uitvaartverzorging

Dorpsweg 162a
1711 RN Hensbroek
Nederland

06 50606710
http://www.angitawaaluitvaart.nl/

Dekker Beheer B.V.

Laanderweg 15
1704 JT Heerhugowaard
Nederland

0226 422 288
http://uitvaartdekker.nl/

Uitvaartverzorging J van Leijen

Erasmussingel 16A
1702 ER Heerhugowaard
Nederland

06 12444700
http://www.jvanleijen.nl/