Uitvaart Hoogwoud

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Ben jij opzoek naar een top uitvaartondernemer in Hoogwoud die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Hoogwoud verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Hoogwoud – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Hoogwoud gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Hoogwoud
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 114 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Hoogwoud aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Hoogwoud, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Opmeer, Aartswoud en Winkel bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Hoogwoud

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Hoogwoud kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Hoogwoud vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Hoogwoud

Een heengaan is altijd een schokkende aangelegenheid. Er is vanzelfsprekend het leed en misschien de schrik bij een onverwachts overlijden. Maar een heengaan houdt ook een zware periode in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Als eerste de administratieve melding bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Hoogwoud overgebracht worden. Daarna moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • Aanvullende wensen

Wanneer er vooraf helderheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een begrafenis in Hoogwoud unieke wijzigingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze indrukwekkende tijd enkele dingen vergeten. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Hoogwoud

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Hoogwoud te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Hoogwoud contacteren

Wanneer een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Hoogwoud. Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. In eigen woning opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afstemmen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Hoogwoud. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Naast het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Hoogwoud er voor je als het aankomt op de verzorging van de overledene. De opties zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleding. Plaatjes aanleveren is wenselijk. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra helpen met de verzorging voor het vertrek. Eveneens kunt je in uitvaartcentrum Hoogwoud samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de persoon. Tevens kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de begrafenis af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Hoogwoud. Zo nu en dan kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Hoogwoud

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Hoogwoud

Bij een heengaan is een significante keuzemogelijkheid waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. Doorgaans heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De voorkeur kan ook overgelaten zijn aan de naaste familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Hoogwoud zal begrijpelijk zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Hoogwoud gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de plechtigheid naar een begraafplaats getransporteerd worden. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een begraafplaats en af en toe moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het normaal om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te regelen. Dat hoeft trouwens niet. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Wel is het belangrijk om de prijzen van een begrafenis en crematie Hoogwoud in het oog te houden. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit heeft voornamelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra prijzen voor een grafsteen of gedenkteken op de gedenkplaats. overigens is de wil van de gestorvene meestal bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Hoogwoud

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Hoogwoud

Piekeren over een uitvaart kan een vervelend gevoel geven, met name als je aan de kosten denkt. Helaas is dit toch echt nodig, want een uitvaartdienst kan behoorlijk in de kosten lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een kist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Verder is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaart kost hedendaags bij benadering € 7.000,-. Hierin zitten wel flink wat opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Hoogwoud zo exclusief maken als je zelf wilt. Een koffietafel als voorbeeld, is gebruikelijk met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de kosten hoger zijn. De tarieven zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een generaal graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Hoogwoud en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Hoogwoud inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Hoogwoud inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Hoogwoud

Wij advisreren iedereen in Hoogwoud aan om een uitvaartverzekering te regelen. Je weet dan immers dat je familie niet voor onverwachte forse tarieven van de uitvaart komen te staan. Over het algemeen kun je kiezen tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn geïntegreerd en waardoor je verzekerd bent van een degelijk georganiseerde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze variant is uitstekend als je aparte wensen losstaand van een dienstenpakket hebt.

Er zijn daarnaast nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Hoogwoud aanzienlijk groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw positie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Hoogwoud

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Hoogwoud verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Hoogwoud

Meteen na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Hoogwoud Na een heengaan zul je niet in de gemoedstoestand zijn om meteen al zaken te organiseren. Indien dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

Om meerdere zaken uit je handen te nemen in een periode van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle zaken bij een uitvaartdienst. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de melding regelt alsmede het transport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Vervolgens zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaart en alle wensen hieromtrent bespreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk daarom verschillende uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Hoogwoud zal er een fijne uitvaart plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Hoogwoud

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Hoogwoud

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Hoogwoud. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Hoogwoudse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Hoogwoud. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Hoogwoud bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Hoogwoud die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Hoogwoud

Betrouwbaar

17 april 2024

Vertrouwelijk en alleen met genodigden was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Bedankt.

- Tim Molenaar

Persoonlijke uitvaart

11 april 2024

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke wensen in de plechtigheid verwerken. Er waren veel behoeften en daarom werd afscheid net zoals pap dat wilde. Ook vielen de kosten ons alles mee dus erg blijgestemd met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Paulus Mol

Op verzoek haast onmiddellijk een waardige begeleider

3 april 2024

Voor het echte overlijden van mijn tante zochten wij al contact met verschillende uitvaartcentra. Daardoor waren we in staat de opties en voorkeuren reeds door te nemen. Dit was erg onvergelijkelijk en mogelijk door dat we snel diverse uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken ervan.

- Barbara van der Meulen

Betrouwbaar

28 maart 2024

Intiem en alleen met familie was de wens. Binnen een paar uur hadden we contact met onze uitvaart ondernemer en konden we vlug de begrafenis regelen. Merci.

- Natascha Janssen

Tot in de puntjes verzorgd

22 maart 2024

Zowat onzichtbare hulp op de dag van de uitvaartdienst gehad. Vooraf veel gesprekken gehad en daardoor was de crematie erg prettig georganiseerd. Bovendien hadden we gauw contact met de uitvaartcentra na de aanvraag.

- Mariska de Leeuw

Bijzonder geschikte begeleiding

10 maart 2024

Mensen die opereren in de uitvaartzorg zijn speciaal. Wat een gepaste ervaring hebben wij gehad, zo persoonlijk dat was echt heel gewild in deze moeilijke tijd.

- Arjan Kramer

Het vertrek van opa was enorm fijn!

4 maart 2024

Dit was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten regelen. Voortaan weten we hoe bepalend de geschikte persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Ellen de Graaf

Persoonlijke uitvaartdienst

26 februari 2024

Omdat we na de aanvraag vlug contact met een uitvaartbegeleider hadden was er plaats voor alle zelfbedachte ideeën. Er waren meerdere voorkeuren en daarom werd afscheid net zoals pap dat wilde. Ook vielen de kosten ons alles mee dus erg blijgestemd met de prijsopgave van uitvaartplek achteraf!

- Remco de Vos

Betaalbaar en eervol

19 februari 2024

Lage kosten en een vredig afscheid was wat we wensten. We hebben niet zo veel geld dus was van belang.

- Johan Kok

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Hoogwoud

Angita Waal-Pijper Uitvaartverzorging

Dorpsweg 162a
1711 RN Hensbroek
Nederland

06 50606710
http://www.angitawaaluitvaart.nl/

Dekker Beheer B.V.

Laanderweg 15
1704 JT Heerhugowaard
Nederland

0226 422 288
http://uitvaartdekker.nl/

Uitvaartverzorging Pieter Dekker

Laanderweg 15
1704 JT Heerhugowaard
Nederland

072 512 2614
http://www.uitvaartdekker.nl/