Uitvaart Oude Niedorp

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Behoefte aan een fijne uitvaartondernemer uit Oude Niedorp die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Oude Niedorp verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Oude Niedorp – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Oude Niedorp gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Oude Niedorp
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 103 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Oude Niedorp aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Oude Niedorp, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Obdam, Winkel en Lutjewinkel bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Oude Niedorp

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Oude Niedorp is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Oude Niedorp vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Oude Niedorp

Het regelen van een heengaan is iedere keer intens. Denk aan de schrik bij een onverwachts overlijden en het daaruit voortkomende leed. Het is ook een tijd waarin er zeer veel op je afkomt. Er moet veel geregeld worden bij een teraardebestelling. Allereerst de administratieve aangifte bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Oude Niedorp overgebracht worden. Vervolgens moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft vastgelegd, dan is het gemakkelijker om beslissingen te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer aandacht voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Oude Niedorp.

Zeker zul je in deze indrukwekkende tijd enkele dingen vergeten. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer beslissend? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Oude Niedorp

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Oude Niedorp te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Oude Niedorp contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Oude Niedorp Lang niet iedereen weet wat de functie is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. In eigen woning opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Oude Niedorp. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Hierdoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Oude Niedorp er voor je als het aankomt op de verzorging van de overledene. De opties zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Eveneens kunt je in uitvaartcentrum Oude Niedorp samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Ook kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Daarna bestaat er vaak de gelegenheid om gezamenlijk een kopje koffie te nuttigen en om het samen af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Oude Niedorp. Tot slot kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Oude Niedorp

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Oude Niedorp

Een van de eerste keuzes die nabestaanden moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel begrijpelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze wens wordt normaal alsmede opgevold. Daarnaast kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Oude Niedorp zal helder zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Besef dat los van de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de dienst daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Oude Niedorp gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de dienst naar een begraafplaats getransporteerd worden. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een kerkhof en soms moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het normaal om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dat is uiteraard niet noodzakelijk. Je mag tevens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het noodzakelijk om de prijzen van een begrafenis en crematie Oude Niedorp in de gaten te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit komt voornamelijk door de storting van grafrechten aan de gemeente en de aanvullende prijzen voor een grafsteen of monument op het graf. overigens is de wens van de gestorvene altijd leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Oude Niedorp

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Oude Niedorp

Nadenken over een uitvaartdienst kan een rot gevoel geven, voornamelijk als je aan de tariefstelling denkt. Het is ook noodzaak gezien het regelen van een heengaan enorm kostbaar kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het vervoer van de overledene
 • Mogelijk in te huren dragers van de kist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor kennisgeving van overlijden

Een doorsnee uitvaart kost momenteel bij benadering € 7.000,-. Hierin zitten wel veel opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Oude Niedorp zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is gebruikelijk met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het laatste, dan zijn de tariefstelling hoger dan indien je alleen voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een generaal graf zal goedkoper zijn dan een particulier graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Oude Niedorp en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Oude Niedorp inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Oude Niedorp inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Oude Niedorp

Een uitvaartverzekering in Oude Niedorp is de voornaamste selectie van je uitvaart. Wanneer je in Oude Niedorp een verzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een flink gedeelte van de uitvaartkosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen betalen een vaststaand bedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Bij genoemde optie spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Wel is het wenselijk, het maakt het je namelijk echt een stuk makkelijker rondom de uitvaart.

Hoeveel je aan premie kwijt bent voor je uitvaartverzekering in Oude Niedorp is afhankelijk van een aantal zaken. Daarom verschilt de premie ook per verzekerd geldbedrag, per mens en per verzekeraar. Zo valt een verzekeringspremie lager uit wanneer je die op een vroegere leeftijd aangaat. Dit is logisch, de verzekeraar loopt anders buitensporig risico. Verder is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt uitzoeken en van je persoonlijke welzijn. Een aanbieder is niet geforceerd om je te aanvaarden voor een uitvaartverzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Oude Niedorp je een te groot risico vindt, zullen ze je afwijzen. Bijna iedere keer zul je dan ook jouw medische verslag moeten overleggen voordat je een verzekering wilt afsluiten. Mocht je het zelf liever doen dan kun je uiteraard ook gewoon een bedrag opzij zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker weten dat de uitvaart bekostigd kan worden. Bij een gebrek zal de gemeente soms jouw naasten aanspreken om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Oude Niedorp

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Oude Niedorp verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Oude Niedorp

Vlak na het heengaan van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Oude Niedorp De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Wanneer dit de allereerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

Om flink wat dingen uit je handen te nemen in een periode van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle zaken rondom een uitvaart. Daardoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt alsmede het transport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Aansluitend kunnen jullie samen bespreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Oude Niedorp zorgen voor een gedenkwaardige allerlaatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Oude Niedorp

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Oude Niedorp

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Oude Niedorp. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Oude Niedorpse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Oude Niedorp. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Oude Niedorp bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Oude Niedorp die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Oude Niedorp

Tot in de puntjes verzorgd

25 november 2023

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw present. Vooraf veel gesprekken gehad en daardoor was de crematie buitengewoon prettig georganiseerd. Snel contact ook.

- Marcel Peters

Heel erg betrokken

18 november 2023

Na het heengaan wisten we even niet wat we precies moesten doen. Door uitvaartplek.nl kwamen we heel vlot in contact met een persoon die ons verder kon helpen. We hadden enorm vlug contact en ze heeft ons fantastisch fijn geholpen met het organiseren.

- Antonius Mulder

Zeer mooie ceremonie gehad!

11 november 2023

Het is precies gegaan zoals vader het bij voorkeur had gewild. Echt bizar mooi (en met relatief lage prijzen) hoe we dit vertrek hebben mogen invullen. Niks was apart of te veel voor het afscheid, alle opties die we wilden konden ook. Zelfs na de plechtigheid was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Peter Veenstra

Een uitkomst bij rouw

1 november 2023

Niet verwacht om via uitvaartplek iemand te vinden die zoveel steun kon bieden. Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Pieter Willemsen

Een warme uitvaart

28 oktober 2023

We hebben een buitengewoon waardige begeleider kunnen vinden. We hebben alleen achteraf niks meer mogen horen, spijtig.

- Dave Bosch

Een uitkomst bij verdriet

20 oktober 2023

Onverwacht hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo goed kon helpen Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Adrianus van Doorn

Eerbiedige uitvaart

13 oktober 2023

We hebben onze broer een waardige en fijne uitvaartdienst kunnen geven. Het enige minpuntje was de koffie, deze was niet erg lekker maar de rest was super geregeld.

- Iris Maas

Enorm geholpen

4 oktober 2023

Vrijblijvend eerst kunnen kijken wie er bij ons paste. We vonden iemand die ons erg steunde en die zaken vlot voor ons regelde. We hoefde niet eens zelf het heengaan van onze zus aan te geven.

- Marleen van der Linden

Algeheel ontzorgt

28 september 2023

Via uitvaartplek zijn we algeheel ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het werkelijke afscheid, alles was georganiseerd. Het verliep gesmeerd en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Enorm tevreden.

- Yvonne Willemsen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Oude Niedorp

Uitvaartcentrum Schagen

Menisweg 2
1742 NJ Schagen
Nederland

0224 213 097
http://www.uitvaartdekker.nl/

Uitvaartvereniging de Laatste Eer

Schoener 32
1721 GR Broek op Langedijk
Nederland

0226 317 270
https://www.debegrafenisondernemer.nl/broekoplangedijk/de-laatste-eer-begrafenisvereniging

Angita Waal-Pijper Uitvaartverzorging

Dorpsweg 162a
1711 RN Hensbroek
Nederland

06 50606710
http://www.angitawaaluitvaart.nl/