Uitvaart Meppel

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Wil jij een gemoedelijke uitvaartondernemer uit Meppel die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Meppel verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Meppel – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Meppel gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Meppel
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 117 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Meppel aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Meppel, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Nijeveen, Rogat en De Wijk bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Meppel

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Meppel kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Meppel. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Meppel kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Meppel

Een teraardebestelling regelt zichzelf niet en hier komt behoorlijk wat bij kijken. Omdat je ongemakken wilt voorkomen is het aan te raden om dit door een ander te laten regelen. Je kunt dit niet alleen verzoeken aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te raadplegen. Zij helpen je met het inregelen van alles wat er belangrijk is op deze dag. Wat zijn nu echt de stappen die gezet moeten worden? Alles ontstaat bij het melden van overlijden bij de gemeente. Indien je een uitvaart in Meppel wilt regelen, moet je eerst deze stap te zetten alvorens je verder kunt. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is noodzakelijk om de volgende stap te mogen zetten. Natuurlijk zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het overlijden. Je kunt ervoor opteren om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak gebruikelijk om alleen de directe kring te verwittigen.

Dan is het ogenblik daar om de uitvaart zelf te gaan regelen. Hier bedoelen we dus op de uitvaartdiensten en op het bestellen van een rustplaats of asurn. Het is altijd slim om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is veelal wat in gedocumenteerd over de finale voorkeuren. Als er geen testament aanwezig is zul je je als familie moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Dikwijls kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor zaken als:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het tijd voor de concrete afronding. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de administratie van de overledene of aan de geldelijke aangelegenheden. Dit is dan ook de periode waarin er gekeken zal worden naar de nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Meppel

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Meppel te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Meppel contacteren

Als een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Meppel. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Op deze locatie vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit wenselijk is door de nabestaanden. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook mogelijk om iemand in eigen woning op te baren, dit kan vaak worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Meppel. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Door deze optie zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Meppel er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Tegelijkertijd kunt je in uitvaartcentrum Meppel samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de geliefde, dan is dit het ogenblik ervoor. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om samen een kopje thee te drinken en om het samen af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Meppel. Af en toe kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Meppel

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Meppel

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en buitengewoon intieme keuze van mensen. Bij voorkeur wil je deze intieme keuze niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is over het algemeen genomen minder prijzig dan een begrafenis. Belangrijkste aanleiding hiertoe is dat er bij een begrafenis in Meppel een rustplaats geregeld moet worden. De tariefstelling kunnen fiks stijgen hiervoor. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Je doet er dus verstandig aan om dit eerst even goed te onderzoeken voor je besluit om een keuze te maken. Behalve de tarieven voor de grafkuil zelf zal je eveneens tarieven kwijt zijn aan de grafsteen en een (graf)kist. Ook hier kunnen de kosten oplopen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Crematies in Meppel zijn fors beter geprijsd. Het prijzigste aan het cremeren is de urn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit veelal denkbaar tegen een compensatie. Het is eveneens mogelijk om eigenhandig de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Meppel wilt is het van betekenis om de tariefstelling altijd goed te vergelijken. Onderling zitten er namelijk omvangrijke afwijkingen tussen de aanbieders. Door dit te bekijken zul je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Meppel

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Meppel

Het voelt mogelijkerwijs wat naar om na een heengaan te moeten stilstaan bij de prijzen van een uitvaart in Meppel. Helaas is dit toch echt noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan enorm in de papieren lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een kist, de laatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Het transport van de overledene
  • Mogelijk in te huren dragers van de grafkist
  • Bloemen
  • Rouwkaarten
  • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen over het algemeen op tot tenminste 7.000,- euro. Daar zitten wel allerlei mogelijkheden inbegrepen. De tarieven voor het afscheid kun je afhankelijk van de behoeften zelf bepalen. Een koffietafel als voorbeeld, is gebruikelijk met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De tarieven zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een alledaags graf is namelijk minder duur dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Meppel en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Meppel inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Meppel inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Meppel

Wij raden iedereen in Meppel aan om een uitvaartverzekering te regelen. Evenzeer jij als je familie hebben dan de geruststelling dat zij niet voor enorme prijzen komen te staan. Grofweg zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn opgenomen en waardoor je verzekerd bent van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een bedrag op waarvan de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering geeft iets meer onafhankelijkheid, omdat je uitgebreidere keuzes hebt. Dit is een buitengewoon geschikte uitvaartverzekering als je specifieke voorkeuren hebt.

Er zijn eveneens nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Meppel aanzienlijk groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw stijl past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Meppel

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Meppel verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Meppel

Meteen na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Meppel De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken regelen. Wanneer dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

Om flink wat dingen uit je handen te nemen in een tijd van rouw zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen bij een uitvaart. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Intussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de laatste verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum regelen. Aansluitend kunnen jullie samen doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Meppel zorgen voor een prachtige finale groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Meppel

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Meppel

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Meppel. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Meppelse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Meppel. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Meppel bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Meppel die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Meppel

Erkentelijk voor een persoonlijk afscheid

24 mei 2024

Onze man van de uitvaart begeleiding was vlot bij ons en hielp ons met alles. Zelfs het ondersteunen met de persoonlijke teksten was niet teveel en de assistentie was erg gerespecteerd.

- Adriana Brouwer

Prachtige uitvaart

17 mei 2024

Het was zo aantrekkelijk! Ondanks het verdriet na het heengaan van oma hadden we geen fijner afscheid georganiseerd kunnen krijgen. Ontzettend fijn hoe vlug we de offertes binnen hadden.

- Caroline Bosch

Enorm geholpen

4 mei 2024

Vrijblijvend eerst kunnen zien wie er bij ons paste. Al vlug waren we met iemand in contact die ons persoonlijk benaderde en dingen uit handen nam. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het overlijden van mijn zusje) was georganiseerd.

- Cornelis Groen

Liefdevolle mensen voor de uitvaart

28 april 2024

De uitvaart is vlot, onbezorgd en persoonlijk begeleid.

- Stefan van der Horst

Geweldige uitvaart

26 april 2024

De uitvaart was zeer imponerend. De troosteloosheid was aanzienlijk na het sterven van oma maar de uitvaart had niet prettiger georganiseerd kunnen worden. De snelheid van de offerte heeft hier ook aan bijgedragen, hierdoor was er veel ruimte om de uitvaartdienst te organiseren.

- Mariska Jacobs

Direct in contact met de juiste personen

19 april 2024

Vlak voor het heengaan kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaartdienst van onze tante. Daardoor waren we in staat de opties en voorkeuren reeds door te nemen. Dit was erg onvergelijkelijk en mogelijk door dat we snel verschillende uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mede mogelijk maken daarvan.

- Evelien de Jong

Een warme uitvaart

12 april 2024

We hebben een zeer waardige begeleider kunnen vinden. Enkel de nazorg kon eventueel wat netter.

- Sabrina van Wijk

Merci!

2 april 2024

We hadden binnen een paar uur de belangrijkste offertes binnen. Zelf hebben we vrijwel niks autonoom hoeven doen.
Super erkentelijk!

- Michel Vos

Het afscheid was geweldig georganiseerd

23 maart 2024

De woorden ontbreken om te vertellen hoe mooi de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze personen en het was vanaf begin af aan prima. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van grootvader echt werden gehoord. We hebben echt een mooie laatste groet mogen houden aan onze liefste opa.

- René van Dongen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Meppel

Annerie Kremer Uitvaartzorg

Noordeinde 9
7941 AS Meppel
Nederland

0522 245 021
http://www.kremeruitvaartzorg.nl/

Wassink Begraf.-/Crem.verz. BV

Zomerdijk 9-A
7942 JR Meppel
Nederland

0522 281 878
http://www.wassink-uitvaart.nl/

Wassink Begrafenis- en Crematieverzorging B.V.

Zomerdijk 9-A
7942 JR Meppel
Nederland

0522 281 878
http://www.wassink-uitvaart.nl/