Uitvaart De Wijk

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan ondersteuning voor de uitvaart in De Wijk?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart De Wijk verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het fijnste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit De Wijk – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer De Wijk gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart De Wijk
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 69 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart De Wijk aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in De Wijk, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit De Schiphorst, Rogat en Koekange bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart De Wijk

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in De Wijk kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit De Wijk. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen De Wijk

Een overlijden is immer een heftige gebeurtenis. Er is uiteraard het leed en misschien de shock bij een onvoorzien overlijden. Het is ook een tijd waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Ten eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in De Wijk. Vervolgens moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft vastgelegd, dan is het eenvoudiger om keuzes te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds vaker mogelijk om bij een teraardebestelling in De Wijk unieke wijzigingen aan een begrafenis aan te brengen.

Zeker zul je in deze indrukwekkende periode enkele zaken vergeten. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer vitaal? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in De Wijk

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit De Wijk te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in De Wijk contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in De Wijk Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Op deze plaats vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak mooi gemaakt en opgebaard wanneer dit wenselijk is door de nabestaanden. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook mogelijk om iemand in eigen woning op te baren, dit kan meestal worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in De Wijk. Zo is het onder andere mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Indien je verzorging wenst van je geliefde is dit ook een optie in de uitvaartcentra in De Wijk. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een illustratie aanleveren. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Tevens kunt je in uitvaartcentrum De Wijk samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de geliefde, dan is dit het tijdstip ervoor. Na het vertrek behoren de welbekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de uitvaart af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in De Wijk. Tenslotte kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit De Wijk

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis De Wijk

Een van de eerste keuzes die nabestaanden moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. Dikwijls heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De voorkeur kan daarnaast overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is de impact op de uitvaart zelf? Besef dat los van de selectie van een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de uitvaartdienst daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in De Wijk gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de uitvaartdienst naar een kerkhof gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een begraafplaats en af en toe moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wanneer er voor een crematie wordt gekozen, is het gewoon om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar ook gecremeerd kan worden. Dat is vanzelfsprekend niet noodzakelijk. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Wel is het raadzaam om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie De Wijk in de gaten te houden. Normaal gesproken is een begrafenis prijziger dan een crematie. Dit komt voornamelijk door de storting van grafrechten aan de gemeente en de extra tarieven voor een (graf)steen of gedenkteken op de rustplaats. logischerwijs is de wens van de gestorvene meestal leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en De Wijk

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in De Wijk

Het voelt mogelijk wat zuur om na een overlijden na te denken over de tarieven van een uitvaart in De Wijk. Het is toch echt noodzaak gezien het organiseren van een overlijden enorm kostbaar kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een aankondiging voor melding van overlijden

De kosten na overlijden lopen over het algemeen op tot tenminste 7.000,- euro. Daarbij zitten wel veel mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in De Wijk zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is gebruikelijk met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de kosten hoger zijn. De tarieven zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een alledaags graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

Doorgaans zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio De Wijk en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart De Wijk inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart De Wijk inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering De Wijk

Een uitvaartverzekering in De Wijk vergelijken is een van de slimste beslissingen die je zelf kunt maken. Met het hebben van een uitvaartverzekering in De Wijk zul je er immers niet helemaal afzonderlijk voor staan als het neerkomt op de onkosten. De meeste uitvaartverzekeringen compenseren de algemene onkosten die komen kijken bij een uitvaart. Bij genoemde optie spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Wel is het wenselijk, het maakt het je namelijk echt een stuk makkelijker ten tijde van de uitvaart.

Wat je aan verzekeringspremie moet betalen voor je uitvaartverzekering in De Wijk is afhankelijk van meerdere zaken. Dit is dan eveneens de reden dat de premie voor elk persoon zal uiteenlopen. Zo valt een premie lager uit wanneer je hem op een jongere leeftijd aangaat. Dit is begrijpelijk, de verzekeraar loopt anders te veel risico. Eveneens zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt vastleggen en van jouw welzijn. Het is zo dat een verzekering in De Wijk geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Het afsluiten van een uitvaartverzekering gaat dan ook vaak samen met het aanleveren van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het opsturen van een medisch dossier. Je kunt er simpelweg ook voor kiezen om zelf een bedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker weten dat de uitvaart bekostigd kan worden. Bij een tekort zal de gemeente eventueel jouw familie aansprakelijk stellen om de overige kosten te betalen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken De Wijk

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in De Wijk verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer De Wijk

Het is een goed besluit om een uitvaartondernemer in De Wijk in te huren voor het regelen van een uitvaart in De Wijk. We hebben het al even eerder aangestipt in dit artikel, maar is het belangrijk om hier wat dieper bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Dit is dan ook gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de juiste wijze zal worden georganiseerd.

Denk onder andere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan de organisatie van de dag op zichzelf. Wanneer je ervoor kiest om meteen in zee te gaan met een uitvaartondernemer in De Wijk is het steevast slim om even via onze pagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even kort in contact komen en heb je direct een goed idee door wie jij bij voorkeur de finale dag van jouw dierbare laat regelen. Verder is het goed om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Behoren bloemen en kaarten bijvoorbeeld ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Dit zijn allemaal vragen die je wellicht kunt stellen bij het zoeken. In deze tijd van treurnis wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een langdurige moeizame zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in De Wijk

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

De Wijk

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio De Wijk. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De De Wijkse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in De Wijk. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in De Wijk bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit De Wijk die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in De Wijk

Persoonlijke begeleiding afscheid

11 juli 2022

De uitvaart is vlug, zorgeloos en persoonlijk begeleid.

- Renate de Jong

Persoonlijke steun en toeverlaat

4 juli 2022

Dit gaan we niet gauw vergeten want de man van het crematie centrum was geweldig. Hij was erg vriendelijk en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Wilhelmina Driessen

Uitvaart ondersteuning was top

1 juli 2022

Dag en nacht bereikbaarheid was heel erg prettig. Kop koffie kon aangevuld worden met het lievelingsgebakje van oma. Oprecht formidabel geregeld.

- Dave Peeters

Uitermate geschikte begeleiding

23 juni 2022

Enkel heel bijzondere mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets persoonlijks en het dan uitvoeren zoals wij wilde hebben… in 1 term geweldig!

- Michel Vos

Boven verwachting meegaand

13 juni 2022

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was enorm meegaand dus dit was vlug geregeld.

- Franciscus Groen

Fantastisch afscheid

8 juni 2022

Het was zo mooi! Ondanks het verdriet na het heengaan van oma hadden we geen beter afscheid georganiseerd kunnen krijgen. Het tempo van de offerte heeft hier ook aan bijgedragen, daardoor was er flink wat ruimte om de uitvaart te regelen.

- Martinus Mol

Geweldige uitvaart

3 juni 2022

De uitvaart was erg indrukwekkend. Ondanks het verdriet na het heengaan van oma hadden we geen beter afscheid geregeld kunnen krijgen. Buitengewoon fijn hoe razendsnel we de offertes binnen hadden.

- Albert de Wit

Enorm meevoelend

24 mei 2022

Na het overlijden wisten we even niet wat we echt moesten doen. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl vlug in contact met een zeer liefdevolle begeleidster. Ze nam razendsnel contact met ons op en heeft ons geweldig fijn geholpen.

- Anita Bosman

Boven verwachting soepel

18 mei 2022

Omdat onze familie het niet volledig eens was werden er op het laatste ogenblik dingen gewijzigd. Dit was geen probleem dus heel inschikkelijk deze mensen die gevonden hebben.

- Jan Willems

Uitgelichte uitvaartondernemers uit De Wijk

Gerda Habes Uitvaartzorg

De Vos van Steenwijkstraat 90
7957 BJ De Wijk
Nederland

06 12566669
http://gerdahabes.nl/

Uitvaartverzorging Boon

Burgemeester Backxlaan 54
7711 AH Nieuwleusen
Nederland

0529 482 760
http://www.boonuitvaartzorg.nl/

Uitvaartverzorging Nieuwleusen B.V.

Ds. Smitslaan 14
7711 BA Nieuwleusen
Nederland

06 10803858
https://www.uitvaartnieuwleusen.nl/