Uitvaart Heiloo

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Zoek jij hulp voor de uitvaart in Heiloo?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Heiloo verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het beste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Heiloo – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Heiloo gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Heiloo
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 112 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Heiloo aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Heiloo, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Starnmeer, Akersloot en De Woude bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Heiloo

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Heiloo kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Heiloo vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Heiloo

Er komt veel werk kijken bij het inregelen van een uitvaart. Omdat je fouten wilt voorkomen is het aan te raden om dit door een ander te laten regelen. Je kunt dit niet alleen verzoeken aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te raadplegen. Zij helpen je met het organiseren van alles wat er cruciaal is op deze dag. Wat zijn nu eigenlijk de stappen die gezet moeten worden? Alles ontstaat bij het melden van heengaan bij de gemeente. Wanneer je een teraardebestelling in Heiloo wilt organiseren, zul je eerst deze stap te zetten voor je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen zetten voor het regelen. Natuurlijk zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het overlijden. Dit kan ingetogen binnen de directe cirkel van de overledene, of publiekelijk door iedereen in te lichten die de overledene kent.

Vervolgens is het moment aangebroken om de begrafenis zelfstandig te gaan regelen. Hier bedoelen we dus op de uitvaartdiensten en op het bestellen van een rustplaats of asurn. Raadpleeg altijd het testament om te ontdekken hoe de overledene wil dat de ceremonie ingericht wordt. Wanneer er geen testament is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het moment voor de praktische afronding. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de administratie van de overledene of aan de geldelijke zaken. Tot slot is er dan nog de afwikkeling van de (potentiële) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Heiloo

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Heiloo te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Heiloo contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Heiloo Lang niet iedereen weet wat de functie is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak mooi gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het vertrek. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afstellen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Heiloo. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de opties. Daardoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Als je behandeling wenst van je geliefde is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Heiloo. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra assisteren met de verzorging voor het vertrek. Tegelijkertijd kunt je in uitvaartcentrum Heiloo bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de dierbare, dan is dit het tijdstip hiervoor. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om tezamen een kopje koffie te nuttigen en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Heiloo kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Soms is het een optie om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Heiloo

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Heiloo

Het is van belang dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Het liefste wil je deze lastige keuze niet aan nabestaanden overlaten. Gemiddeld genomen is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Belangrijkste reden hiertoe is dat er bij een begrafenis in Heiloo een rustplaats georganiseerd moet worden. De prijzen kunnen fiks oplopen hiervoor. De tarieven voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente verschillen. Je doet er dus verstandig aan om dit eerst even degelijk na te gaan voordat je besluit om een keuze te maken. Je bent naast de kosten voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een grafsteen. Afhankelijk van je persoonlijke wensen kunnen de prijzen hierin overigens ook weer beduidend verschillen.

Crematies in Heiloo zijn flink goedkoper. Het duurste aan het cremeren is de asurn. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as ook uit laten strooien. Het is eveneens een optie om zelf de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Heiloo wilt is het van waarde om de prijzen altijd goed te vergelijken. Over en weer zitten er namelijk behoorlijke verschillen tussen de aanbieders. Je kunt dus al snel fiks besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Heiloo

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Heiloo

Nadenken over een uitvaartdienst kan een ellendig gevoel geven, met name als je aan de prijzen denkt. Helaas is dit wel nodig, want een uitvaart kan enorm in de papieren lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de voorkeuren komen hier nog diverse kosten bij, zoals:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Rouwvervoer
  • Mogelijk in te huren dragers van de grafkist
  • Bloemstukken
  • Rouwkaarten
  • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaartdienst kost momenteel ongeveer € 7.000,-. Daar zitten wel allerlei mogelijkheden inbegrepen. De prijzen voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf vaststellen. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het laatste, dan zijn de prijzen hoger dan wanneer je alleen voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een generaal graf zal goedkoper zijn dan een particulier graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Heiloo en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Heiloo inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Heiloo inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Heiloo

Een uitvaartverzekering in Heiloo regelen is een van de slimste beslissingen die je zelfstandig kunt maken. Wanneer je in Heiloo een verzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een fors stuk van de kosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen vergoeden de logische kosten die komen kijken bij een uitvaart. Bij genoemde optie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Het is trouwens niet verplicht om zo’n verzekering af te sluiten. Wel is het te adviseren, het maakt het je immers echt een stuk makkelijker ten tijde van de uitvaart.

De premie van de uitvaartverzekering in Heiloo zal steevast afhankelijk zijn van bepalende factoren. Dit is dan ook de reden dat de premie voor elk persoon zal afwijken. Zo valt een verzekeringspremie minder hoog uit wanneer je deze op een jongere leeftijd aangaat. Dit is begrijpelijk, de verzekeraar neemt anders te veel risico. Ook is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt regelen en van je persoonlijke welzijn. Een verzekeraar is niet verplicht om je te aanvaarden voor een verzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Heiloo je een te omvangrijk gevaar vindt, mogen ze je weigeren. Nagenoeg iedere keer zul je dan wel jouw medische verslag moeten aanleveren indien je een verzekering wilt afsluiten. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je natuurlijk ook zelfstandig geld apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen de achtergeblevenen later een geldbedrag tekort bij het bekostigen van jouw uitvaart. Bij een tekort zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken om de overige kosten te betalen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Heiloo

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Heiloo verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Heiloo

Het is een goed besluit om een uitvaartondernemer in Heiloo in te huren voor het regelen van een uitvaart in Heiloo. We hebben het al even vluchtig aangestipt in dit artikel, maar is het belangrijk om hier wat langer bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaart uit handen te nemen. Dit is dan daarnaast meteen de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de correcte manier zal worden geregeld.

De meeste plechtigheden en de vlekkeloze planning wordt geregeld door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is handig daar het een hele persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze pagina simpel en vlug doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het finale afscheid is zeer belangrijk en op deze manier heb je meteen een impressie van de mensen die dit voor jou kunnen doen. Bovendien is het goed om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Behoren bloemstukken en rouwkaarten bijvoorbeeld ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Deze persoonlijke behoeften kun je meenemen in je zoektocht naar de passende uitvaartondernemer. In deze tijd van treurnis wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een langdurige zware zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Heiloo

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Heiloo

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Heiloo. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Heiloose uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Heiloo. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Heiloo bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Heiloo die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Heiloo

Dank jullie wel!

18 september 2023

We hadden binnen een paar uur de eerste offertes binnen. Vandaar hoefde we zelf amper iets te bepalen.
Mega bedankt!

- Arie Peeters

Liefdevol opgevangen

13 september 2023

Het schitterende leven van onze mamma is prachtig omgezet in haar afscheid en de warme opvang was aangrijpend. Alles was bespreekbaar en vooral afgestemd op wat wij wilden.

- Elizabeth Prins

Dankbaar voor warme begeleiding

6 september 2023

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij enorm geholpen bij de uitvaart van mijn lieve echtgenoot. Ik hoefde niets alleen te doen. Alles werd voor mij geregeld na het contact vinden met deze mensen. De volgende dag was dat geregeld.

- Erwin Timmermans

Blij met warme ondersteuning

31 augustus 2023

Ik heb hele liefdevolle hulp gehad toen ik het overlijden van mijn partner moest regelen. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact zoeken met deze mensen. Gelukkig was dit binnen 1 dag geslaagd.

- Raymond Janssen

Grote steun gehad

22 augustus 2023

Vrijblijvend eerst kunnen kijken wie er bij ons paste. Al vlug waren we met iemand in gesprek die ons zelf benaderde en dingen uit handen wilde nemen. Zelfs het melden bij de gemeente (van het overlijden van mijn zus) was geregeld.

- Dave Vermeulen

Formidabel afscheid

13 augustus 2023

Het was zo aantrekkelijk! Ondanks de rouw na het overlijden van grootmoeder hadden we geen fijner afscheid geregeld kunnen krijgen. Ontzettend fijn hoe snel we de offertes binnen hadden.

- Marco van Leeuwen

De uitvaartdienst was geweldig

11 augustus 2023

Razendsnel en keurig geregeld. Achteraf nog gevraagd of ik nog vragen had.

- Ronald Martens

Tot in de puntjes geregeld

30 juli 2023

Bijna onzichtbare begeleiding op de dag van de uitvaart gehad. Vooraf veel gesprekken gehad en daarom was de crematie erg prettig geregeld. Bovendien hadden we vlot contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Raymond van de Pol

Het afscheid was uitstekend geregeld

28 juli 2023

Ik heb eigenlijk niet de juiste woorden om te beschrijven hoe passend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden gauw de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootpapa echt werden gehoord. We hebben echt een mooie ultieme groet mogen geven aan onze lieve grootvader.

- Dirk de Graaf

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Heiloo

Capella Uitvaartverzorging Heiloo

E.J. Potgieterweg 27
1851 CG Heiloo
Nederland

072 532 0345
http://www.capella-uitvaartverzorging.nl/

Uitvaartverzorging Formanoij

Schipperslaan 4k
1906 BG Limmen
Nederland

06 11536587
http://www.uvdf.nl/

Uitvaartverzorging Yvonne van Ophuizen | Begrafenisondernemer & uitvaartverzorger

De Drie Linden 7
1906 EM Limmen
Nederland

06 23582577
http://www.uitvaartverzorgingyvonne.nl/