Uitvaart Voerendaal

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Ben jij op zoek naar hulp voor de uitvaart in Voerendaal?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Voerendaal verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Voerendaal – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Voerendaal gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Voerendaal
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 119 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Voerendaal aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Voerendaal, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Elkenrade, Ransdaal en Wijlre bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Voerendaal

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Voerendaal is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Voerendaal. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Voerendaal

Er komt veel inspanning kijken bij het inregelen van een teraardebestelling. Aangezien je onjuistheden wilt voorkomen is het aan te raden om dit door iemand anders te laten regelen. Je kunt dit bijvoorbeeld verzoeken aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te contacteren. Dit is de partij die je zal ondersteunen bij het regelen van de verschillende zaken. Wat zijn nu werkelijk de stappen die genomen moeten worden? De eerste actie is om melding te doen bij de gemeente. Indien je een teraardebestelling in Voerendaal wilt organiseren, zul je allereerst deze stap te zetten voordat je verder kunt. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is noodzakelijk om de daaropvolgende stap te mogen zetten. Uiteraard zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het heengaan. Je kunt ervoor opteren om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gebruikelijk om louter de directe kring op de hoogte te stellen.

Hierna is het moment aangebroken om de teraardebestelling zelf te gaan organiseren. Hier bedoelen we dus op de uitvaartdiensten en op het regelen van een rustplaats of urn. Raadpleeg altijd het testament om te ontdekken hoe de overledene wil dat de ceremonie ingericht wordt. Als er geen wilsbeschikking aanwezig is zul je je als naverwanten moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Regelmatig kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor zaken als:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het moment voor de praktische afronding. Doorgaans is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgemaakt en de laatste facturen worden betaald. Als laatste is er dan nog de afwikkeling van de (potentiële) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Voerendaal

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Voerendaal te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Voerendaal contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Voerendaal Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Op deze plaats vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak attractief gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook mogelijk om iemand in eigen woning op te baren, dit kan vaak worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Voerendaal. Zo is het onder andere mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Als je verzorging wenst van je dierbare is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in Voerendaal. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Plaatjes aanleveren is raadzaam. Ook kun je bij allerlei uitvaartcentra helpen met de behandeling voor het afscheid. Tegelijkertijd kunt je in uitvaartcentrum Voerendaal samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om tezamen een kopje koffie te nuttigen en om het samen af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Voerendaal. Soms is het denkbaar om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Voerendaal

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Voerendaal

Bij een overlijden is een cruciale optie waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel begrijpelijk wat de wens van de overledene was en deze wens wordt in de regel daarnaast gevolgd. Daarnaast kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Voerendaal zal helder zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Besef dat los van de selectie van een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de uitvaartdienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Voerendaal gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de plechtigheid naar een begraafplaats getransporteerd worden. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een kerkhof en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wanneer er voor een crematie wordt gekozen, is het gebruikelijk om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar ook gecremeerd kan worden. Dit hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Wel is het belangrijk om de prijzen van een begrafenis en crematie Voerendaal in de gaten te houden. Normaliter is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende kosten voor een grafsteen of monument op het graf. overigens is de wens van de overledene immer leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Voerendaal

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Voerendaal

Bij individuele behoeften bij een uitvaart in Voerendaal kan dit hevig in de kosten lopen. Het is lastig om een schatting te geven nu lang niet iedereen hetzelfde wilt afnemen. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te vliegen kost dit gemiddeld €1.500,-. Dat wordt (in de meest voorkomende gevallen) volledig gedekt door de verzekering. Dit is beslist aan te raden, dankzij deze ondersteuning zul je namelijk niet meer alles eigenhandig te hoeven doen. In de tijd van rouw is het aangenaam om dit soort dingen niet zelfstandig te moeten organiseren. De methode van afscheid nemen kun je zelfstandig inrichten afhankelijk van je voorkeuren. Als je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je tenminste €500 lichter. Het tarief voor het vervoeren van je dierbare is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Regelmatig kun je op de site van de betreffende aanbieder wel zien wat de tarieven zijn die samen gaan met het transport.

Onverwachte extra kosten zijn afhankelijk van de behoeften bij een uitvaart in Voerendaal. Hier kan iemand denken aan eventuele bloemen of aan kaarten. Afhankelijk van de extra kosten van een teraardebestelling of een crematie lopen de uitgaven op. Wanneer je bij voorkeur een teraardebestelling wilt regelen dan zal er zeker een bedrag moeten worden uitgegeven aan de rustplaats, aan een grafkist en aan een steen. Bij een crematie zijn de tariefstelling standaard lager maar hier dien je ook te denken aan een asurn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Nieuwsgierig naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Voerendaal en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Voerendaal inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Voerendaal inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Voerendaal

Een uitvaartverzekering in Voerendaal afsluiten is een van de slimste beslissingen die je zelf kunt maken. Met het hebben van een uitvaartverzekering in Voerendaal zul je er immers niet helemaal alleen voor staan als het betrekking heeft op de kosten. De meeste uitvaartverzekeringen keren een bepaald bedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Bij deze optie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Het is overigens niet gedwongen om een dergelijke uitvaartverzekering af te sluiten. Wel is het wenselijk, het maakt het je immers echt een stuk makkelijker ten tijde van de uitvaart.

Wat je aan verzekeringspremie kwijt bent voor je uitvaartverzekering in Voerendaal is afhankelijk van een aantal zaken. Daarom varieert de premie ook per verzekerd geldbedrag, per mens en per verzekeraar. Een jonger iemand betaalt grofweg lagere premie dan een individu op latere leeftijd. Verstandig, want een ouder persoon overlijdt statistisch gezien sneller dan een jonger mens. Daarnaast zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt afsluiten en van jouw welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Voerendaal niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Het aanvragen van een uitvaartverzekering gaat dan ook meestal gepaard met het aanleveren van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Mocht je het zelf liever doen dan kun je uiteraard ook gewoon een bedrag apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen de achtergeblevenen later geld tekort bij het betalen van jouw uitvaartdienst. Bij een gebrek zal de gemeente wellicht jouw naasten aanspreken om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Voerendaal

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Voerendaal verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Voerendaal

Meteen na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Voerendaal Na een overlijden zul je niet in de sfeer zijn om direct al dingen te organiseren. Als je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je ook geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de familie. Daardoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de aangifte regelt alsmede het vervoer van de overledene richting een uitvaartcentrum. Vervolgens kunnen jullie gezamenlijk doorspreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Voerendaal zorgen voor een prachtige allerlaatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Voerendaal

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Voerendaal

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Voerendaal. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Voerendaalse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Voerendaal. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Voerendaal bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Voerendaal die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Voerendaal

Blij met warme hulp

20 mei 2024

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij enorm geholpen bij de uitvaart van mijn lieve echtgenoot. Ik hoefde niks alleen te doen. Ik hoefde alleen de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon assisteren. Gelukkig was dit binnen 1 dag geslaagd.

- Danny de Haan

Snel in contact met de juiste personen

14 mei 2024

Voor het echte overlijden van mijn tante zochten wij al contact met allerlei uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de zorgen al besproken worden. Dit was erg onvergelijkelijk en mogelijk door dat we snel meerdere uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mede mogelijk maken daarvan.

- Wouter Wolters

Geweldige uitvaart

10 mei 2024

De uitvaartdienst was zeer indrukwekkend. Ondanks de rouw na het heengaan van oma hadden we geen fijner afscheid geregeld kunnen krijgen. Ontzettend fijn hoe razendsnel we de offertes binnen hadden.

- Stefan Willemsen

Blij met warme ondersteuning

28 april 2024

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij heel erg geholpen bij de uitvaart van mijn lieve man. Ik hoefde niks afzonderlijk te doen. Ik hoefde uitsluitend de eerste dag te zoeken naar wie mij kon ondersteunen. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag gelukt.

- Evelien van Loon

Blij met warme ondersteuning

20 april 2024

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij uitermate geholpen bij de uitvaart van mijn lieve echtgenoot. Ik hoefde niks alleen te doen. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact zoeken met deze mensen. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag gelukt.

- Kim de Ruiter

Geweldig afscheid

14 april 2024

De uitvaart was erg indrukwekkend. Ondanks het verdriet na het overlijden van oma hadden we geen fijner afscheid georganiseerd kunnen krijgen. Ontzettend fijn hoe snel we de offertes binnen hadden.

- Cornelia van der Meulen

Op maat hulp was fantastisch!

9 april 2024

Ongeacht het moment van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was enorm aangenaam. De favoriete lekkernij van oma stond gedurende de uitvaartdienst (tijdens de koffie) centraal. Mooi.

- Ellen van de Brink

Erg meevoelend

30 maart 2024

Na het overlijden wisten we even niet wat we exact moesten doen. Gelukkig kwamen we dankzij uitvaartplek.nl direct in contact met een hele attente begeleidster. Ze nam razendsnel contact met ons op en heeft ons geweldig aangenaam geholpen.

- Patricia Gerritsen

Betrokken en behulpzaam

25 maart 2024

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was flink ervaren. Deze was zeer nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Michel Driessen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Voerendaal

Uitvaartvereniging Voerendaal

Kerkplein 43
6367 EN Voerendaal
Nederland

045 575 0709
http://www.uvzvoerendaal.nl/

Rouwservice Nederland B.V.

Lindelaufer Gewande 40
6367 AZ Voerendaal
Nederland

045 574 8520
http://www.rouwservice-nederland.nl/

Begraafplaats Heerlerheide

Kampstraat 48
6413 EE Heerlen
Nederland

14 045
https://www.heerlen.nl/gemeente-heerlen/gemeentelijke-begraafplaatsen.html/