Uitvaart Harlingen

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Ben jij op zoek naar hulp voor de uitvaart in Harlingen?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Harlingen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Harlingen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Harlingen gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Harlingen

Uitvaart Harlingen
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 123 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Harlingen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Harlingen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Pietersbierum, Schettens en Wijnaldum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Harlingen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Harlingen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Harlingen vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Harlingen kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Harlingen

Een begrafenis organiseert zichzelf niet en hier komt behoorlijk wat bij kijken. Omdat iedere fase van doorslaggevend belang is raden wij je aan om hulp te vragen bij het regelen van de begrafenis. Je kunt dit niet alleen vragen aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Zij assisteren je met het organiseren van alles wat er doorslaggevend is op deze dag. Wat zijn nu eigenlijk de stappen die gezet moeten worden? Alles start bij het melden van heengaan bij de gemeente. Als je een teraardebestelling in Harlingen wilt regelen, zul je allereerst deze stap te zetten voordat je verder kunt. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Buiten dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen zetten voor het organiseren. Uiteraard zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het heengaan. Dit kan ingetogen binnen de directe cirkel van de overledene, of publiekelijk door iedereen in te lichten die de overledene kent.

Hierna is het ogenblik aangebroken om de begrafenis persoonlijk te gaan organiseren. Daarmee bedoelen we natuurlijk het organiseren van de uitvaartdienst en het vinden van een kerkhof of strooigebied. Raadpleeg altijd het testament om te ontdekken hoe de overledene wil dat de plechtigheid ingericht wordt. Als er geen wilsbeschikking beschikbaar is zul je je als familie moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Dikwijls kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor zaken als:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het moment voor de concrete afronding. Hier kan je onder andere denken aan de administratie van de overledene of aan de financiële dingen. Als laatste is er dan nog de afhandeling van de (potentiële) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Harlingen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Harlingen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Harlingen contacteren

Wanneer een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Harlingen. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Op deze locatie vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het vertrek. In eigen woning opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Harlingen. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Wanneer je behandeling wenst van je geliefde is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Harlingen. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleding. Afbeeldingen aanleveren is wenselijk. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Tegelijkertijd kunt je in uitvaartcentrum Harlingen samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de dierbare, dan is dit het ogenblik hiervoor. Na het vertrek behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de teraardebestelling af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Harlingen kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Harlingen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Harlingen

Het is raadzaam dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hiermee wil je jouw nabestaanden graag niet mee belasten. Gemiddeld is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Dit heeft merendeels te maken met het feit dat voor een begrafenis in Harlingen een rustplaats gehuurd moet worden. De kosten daarvoor kunnen hard stijgen. De prijzen voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente verschillen. Het is dan ook aan te raden om eerst wat onderzoek te plegen. Naast de kosten voor de rustplaats zelf zal je tevens tariefstelling kwijt zijn aan de grafsteen en een kist. Ook hierbij kunnen de tariefstelling oplopen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Een crematie in Harlingen brengt mindere tarieven met zich mee. Bij een crematie gaan de allermeeste kosten in de urn zitten. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as ook uit laten strooien. Je kunt er uiteraard tevens voor kiezen om het persoonlijk te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Harlingen, is het immer verstandig om de kosten tegen elkaar af te wegen. Er bestaan flink wat prijsverschillen onder partijen. Door dit te beschouwen zul je in staat zijn om veel geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Harlingen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Harlingen

Het voelt wellicht wat naar om na een overlijden na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Harlingen. Het is tevens noodzaak gezien het regelen van een overlijden best prijzig kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een grafkist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Rouwvervoer
  • Eventuele dragers
  • Bloemstukken
  • Rouwkaarten
  • Een advertentie voor aangifte van overlijden

Een gemiddelde uitvaart kost momenteel ongeveer € 7.000,-. Een veelheid aangelegenheden zitten hier gebruikelijk bij in. De prijzen voor het afscheid kun je afhankelijk van de behoeften zelf vaststellen. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de tarieven hoger zijn. De tariefstellingen zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een alledaags graf is namelijk goedkoper dan een particulier graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Harlingen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Harlingen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Harlingen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Harlingen

Wij advisreren iedereen in Harlingen aan om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan geheid dat je familie niet voor onverwachte flinke kosten van de uitvaart komen te staan. Grofweg kun je een keuze maken tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn opgenomen en waarbij je gegarandeerd bent van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze variant is uitstekend voor wanneer je unieke wensen losstaand van een dienstenpakket hebt.

Er zijn eveneens nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Harlingen best groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering absoluut aan te raden. Zo kies je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw stijl past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Harlingen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Harlingen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Harlingen

Het is wijselijk om onmiddellijk na het overlijden een uitvaartondernemer in Harlingen te bellen. De rouw overheerst nadat iemand overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Als dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

Om flink wat dingen uit je handen te nemen in een tijd van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen bij een uitvaart. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en rouwvervoer naar een rouwcentrum regelen. Vervolgens kunnen jullie tezamen doorspreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de nabestaanden. Vergelijk daarom een aantal uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Harlingen zal er een prachtige dag plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Harlingen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Harlingen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Harlingen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Harlingense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Harlingen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Harlingen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Harlingen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Harlingen

Persoonlijke hulp en toeverlaat

20 mei 2024

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was flink ervaren. Deze was heel nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Sebastiaan van Doorn

Warme helpende hand

14 mei 2024

Toen mijn moeder overleed was ik erg droevig en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl rap in aanraking komen met de passende mensen. Ze was zo behulpzaam en begripvol.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Enorm gewaardeerd.

- Wouter Kuijpers

Persoonlijke hulp en toeverlaat

5 mei 2024

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was flink doorgewinterd. Deze was heel nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Robert van Loon

Een vertrouwd afscheid

2 mei 2024

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke wensen in de plechtigheid opnemen. Omdat dit er behoorlijk wat waren was het een zeer persoonlijke uitvaart zoals onze vader dat graag wilde. Ook vielen de kosten ons alles mee dus erg gelukkig met de offerte van uitvaartplek achteraf!

- Saskia van Veen

Uitermate handige hulp

21 april 2024

Alleen heel speciale mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets prive’s en het dan uitvoeren zoals wij wilde hebben… in 1 woord fantastisch!

- Jacob de Jonge

Persoonlijke begeleiding was super!

14 april 2024

Elk ogenblik van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was enorm aangenaam. De favoriete lekkernij van grootmoeder stond tijdens de uitvaartdienst (tijdens de koffie) centraal. Schitterend.

- Johan de Haan

Dank jullie wel!

11 april 2024

We hadden binnen een paar uur de eerste offertes binnen. Zelf hebben we praktisch niks zelfstandig hoeven doen.
Enorm bedankt!

- Sabrina Brouwer

Persoonlijke hulp en toeverlaat

31 maart 2024

Dit gaan we niet snel vergeten want de man van het crematie centrum was fantastisch. Hij was erg vriendelijk en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij kunnen staan.

- Bart Dekker

Formidabel afscheid

23 maart 2024

Het was zo smaakvol! Ondanks het verdriet na het heengaan van grootmoeder hadden we geen waardiger afscheid geregeld kunnen krijgen. Het tempo van de offerte heeft hier ook aan bijgedragen, daardoor was er veel ruimte om de uitvaart te organiseren.

- Sylvia Dijkstra

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Harlingen

Anemoon Uitvaartbegeleiding

Heereweg 42a
8891 HT Midsland
Nederland

06 22334461
http://www.anemoonuitvaartbegeleiding.nl/

Anne de Jong Uitvaartzorg

Buorren 23
9012 DK Raerd
Nederland

0566 602 922
http://www.dejonguitvaartzorg.nl/

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/