Uitvaart Midlum

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Heb jij behoefte aan hulp voor de uitvaart in Midlum?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Midlum verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het mooiste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Midlum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Midlum gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Midlum vinden

Uitvaart Midlum
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 76 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Midlum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Midlum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Achlum, Herbaijum en Kimswerd bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Midlum

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Midlum kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Midlum vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Midlum

Een heengaan is altijd een heftige aangelegenheid. Er is uiteraard het verdriet en wellicht de schok bij een onverwacht heengaan. Maar een heengaan houdt ook een zware tijd in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling geregeld moet worden. Er moet van alles geregeld worden bij een begrafenis. Allereerst moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Midlum vervoerd worden. In de dagen meteen na het overlijden moeten er diverse keuzes gemaakt worden, zoals de keus van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • Aanvullende verlangen

Wanneer er van tevoren helderheid is over de wensen van de overledene, helpt dit enorm. Wanneer dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds vaker mogelijk om bij een begrafenis in Midlum unieke aanpassingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische tijd een aantal dingen over het hoofd zien. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer vitaal? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Midlum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Midlum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Midlum contacteren

Indien een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Midlum. Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden geliefden voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook geoorloofd om iemand thuis op te baren, dit kan doorgaans worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Midlum. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Indien je behandeling wenst van je dierbare is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Midlum. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Daarnaast kunt je in uitvaartcentrum Midlum samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Bovendien kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Daarna bestaat er vaak de gelegenheid om gemeenschappelijk een kopje thee te drinken en om het gezamenlijk af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Midlum. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Midlum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Midlum

Het is raadzaam dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hiermee wil je jouw achtergeblevenen het liefste niet mee opzadelen. Doorgaans is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met het feit dat voor een begrafenis in Midlum een grafkuil gehuurd moet worden. De tarieven hiervoor kunnen hard stijgen. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Je doet er dus goed aan om dit eerst even goed na te gaan alvorens je besluit om een keuze te maken. Je bent naast de kosten voor het graf zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een steen. Afhankelijk van je eigen voorkeuren kunnen de kosten hierin natuurlijk ook weer enorm verschillen.

Een crematie in Midlum brengt minder tariefstelling met zich mee. Bij een crematie gaan de meeste tarieven in de asurn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit doorgaans een optie tegen een vergoeding. Het is tevens geoorloofd om zelfstandig de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Midlum wilt is het van betekenis om de kosten altijd goed te vergelijken. Onderling zitten er namelijk grote verschillen tussen de aanbieders. Je kunt dus al snel fiks besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Midlum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Midlum

Het lijkt mogelijk wat wrang om na een overlijden te moeten stilstaan bij de tariefstelling van een uitvaart in Midlum. Jammer genoeg is dit echt nodig, want een uitvaart kan aanzienlijk in de papieren lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een kist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de voorkeuren komen daar nog aanvullende kosten bij, zoals:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een aankondiging voor mededeling van overlijden

Een gemiddelde uitvaartdienst kost tegenwoordig ongeveer € 7.000,-. Daar zitten weliswaar een aantal mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Midlum zo duur maken als je zelf wilt. Een koffietafel bijvoorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De tariefstellingen zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een algemeen graf zal beter geprijsd zijn dan een privaat graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Midlum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Midlum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Midlum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Midlum

Het is voor elk persoon in Midlum slim om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan geheid dat je nabestaanden niet voor onverwachte aanzienlijke tarieven van de uitvaart komen te staan. Meestal kun je een keuze maken uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een permanent dienstenpakket waarin de door jou gekozen services zijn geïntegreerd. Hier ben je dan verzekerd van een verstandig georganiseerde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitgekeerd krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze optie is uitstekend voor wanneer je aparte voorkeuren losstaand van een dienstenpakket hebt.

Er zijn eveneens nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Midlum dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijk cruciaal. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw positie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Midlum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Midlum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Midlum

Het is verstandig om een uitvaartverzorger in Midlum in te huren voor een afscheidsdienst in Midlum. Even beknopt andermaal stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is slim. Het regelen van het afscheidsdienst is veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dat is dan ook gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de juiste manier zal worden georganiseerd.

Alle plechtigheden en de strakke planning wordt geregeld door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is verstandig aangezien het een erg persoonlijke dag is. Je kunt dit via onze pagina makkelijk en gauw doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even kort in contact komen en heb je direct een fatsoenlijk beeld door wie jij graag de finale dag van jouw dierbare laat regelen. Verder is het handig om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer daarnaast in staat om persoonlijke diensten te verrichten, zoals het aanschaffen van bloemstukken? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Deze persoonlijke voorkeuren kun je meenemen in je zoektocht naar de beste uitvaartondernemer. In deze periode van rouw wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange pittige zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Midlum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Midlum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Midlum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Midlumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Midlum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Midlum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Midlum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Midlum

Een uitkomst bij rouw

18 juli 2022

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Cornelis Huisman

Liefdevolle mensen voor de begrafenis

15 juli 2022

De uitvaart is vlot, onbezorgd en persoonlijk begeleid.

- Tamara Jacobs

Enorme steun gehad

6 juli 2022

Vrijblijvend eerst kunnen kijken wie er bij ons paste. We vonden iemand die ons erg steunde en die zaken direct voor ons regelde. We hoefde niet eens zelf het overlijden van onze zuster aan te geven.

- Johannes Vos

Tot in de puntjes georganiseerd

29 juni 2022

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw present. Regelmatig werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in de puntjes geregeld werd. Tevens hadden we gauw contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Joris van Loon

Ontzettend tevreden door fijne hulp

22 juni 2022

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij zeer geholpen bij de uitvaart van mijn lieve man. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Alles werd voor mij geregeld na het contact zoeken met deze mensen. De eerstvolgende dag was het geregeld.

- Sjoerd van Veen

Op verzoek bijna onmiddellijk een passende begeleider

14 juni 2022

Vlak voor het overlijden kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaartdienst van onze tante. Hierdoor waren we in staat de mogelijkheden en wensen alvast door te spreken. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende belevenis dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlug in contact waren. Dank jullie wel voor het mogelijk maken daarvan.

- Catharina Peters

Een uitkomst bij rouw

11 juni 2022

Zomaar hebben wij via uitvaartplek.nl de geschikte persoon gevonden die ons zo fijn kon helpen Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Nicole Scholten

Enorm betrokken

3 juni 2022

We waren helemaal wanhopig toen wij geconfronteerd werden met een overlijden. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl direct in aanraking met een hele attente begeleidster. Ze nam snel contact met ons op en heeft ons heel prettig geholpen.

- Petronella Boer

Een waardige uitvaart

27 mei 2022

Er is geen andere uitvaartverzorger te bedenken die meer hulpverlenend is dan de onze. Alleen de nazorg kon misschien wat beter.

- Femke van Dijk

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Midlum

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/

Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 428 700
http://www.crematoriumsneek.nl/