Uitvaart Enschede

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan hulp voor de uitvaart in Enschede?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Enschede verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het fijnste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Enschede – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Enschede gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Enschede
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 102 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Enschede aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Enschede, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Delden, Zenderen en Hengelo bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Enschede

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Enschede kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Enschede. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Enschede

Het afhandelen van een overlijden is immer heftig. Er is vanzelfsprekend het leed en misschien de shock bij een plotseling heengaan. Het is tevens een periode waarin er zeer veel op je afkomt. Er moet veel besloten worden bij een teraardebestelling. Als eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Enschede gebracht worden. Hierna moet er over belangrijke zaken een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Indien er vooraf helderheid is over de voorkeuren van de overledene, geeft dit een hoop richting. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een uitvaart in Enschede persoonlijke wijzigingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Geheid zul je in deze drukke periode meerdere zaken missen. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Enschede

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Enschede te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Enschede contacteren

Bij een begrafenis in Enschede kun je kiezen uit een variatie aan uitvaartcentra die verdeeld over de stad aanwezig zijn. Het uitvaartcentra heeft een behoorlijke impact op alle dingen voor en na de uitvaart. In iedere uitvaartcentrum in Enschede zijn geweldige opties om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de uitvaart is. Daarnaast is hier alles voorhanden om de overledene de allerlaatste behandeling te kunnen geven.

De primaire functie van een uitvaartcentrum Enschede zijn de ruimtes waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt gehouden. Zonder twijfel mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt voorafgaand een moment voor condoleances inrichten voor alle mensen die de geliefde kenden. Eveneens kun je het exclusief houden voor uitsluitend genodigden of naverwanten.

In haast alle uitvaartcentra in Enschede kun je gebruik maken van een toegespitste aula voor het vertrek. Als nabestaanden van de overledene kun je het uitleiden erg persoonlijk maken. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In menig uitvaartcentrum Enschede zijn er ook opties voor video- of foto voorstellingen gedurende de plechtigheid.

Na de dag zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt veelal kiezen voor iets eenvoudigs zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er veelomvattende opties. Vergelijk daarom de andere uitvaartcentra in Enschede met mekaar en maak een weloverwogen keus voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Enschede

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Enschede

Het is noodzakelijk dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Het liefste wil je deze vervelende keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is doorgaans genomen goedkoper dan een begrafenis. Voornaamste reden hiervoor is dat er bij een begrafenis in Enschede een grafkuil georganiseerd moet worden. De tarieven daarvoor kunnen hard stijgen. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen kosten voor een begrafenis. Het is dan ook aan te raden om eerst wat onderzoek te doen. Je bent naast de tarieven voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een kist en een steen. Ook hierbij kunnen de tariefstelling oplopen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Crematies in Enschede zijn aanmerkelijk beter geprijsd. Het duurste aan het cremeren is de asurn. Tegen een compensatie kun je iemand zijn as bovendien uit laten strooien. Je kunt er logischerwijs daarnaast voor kiezen om het eigenhandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Enschede wilt is het van waarde om de kosten altijd goed te vergelijken. Over en weer zitten er namelijk behoorlijke verschillen tussen de aanbieders. Door dit te beschouwen zul je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Enschede

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Enschede

Het voelt wellicht wat zuur om na een overlijden te moeten stilstaan bij de tarieven van een uitvaart in Enschede. Het is toch echt noodzaak gezien het organiseren van een overlijden best kostbaar kan zijn. Je gaat überhaupt diverse kosten maken, denk hier aan een kist of een urn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de wensen komen er nog allerlei kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Mogelijk in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaart kost hedendaags ongeveer € 7.000,-. Een veelheid zaken zitten hier normaal bij in. De tarieven voor het afscheid kun je afhankelijk van de wensen zelf inschatten. Een koffietafel onder andere, is gebruikelijk met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het laatste, dan zijn de tarieven hoger dan wanneer je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een regulier graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Enschede en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Enschede inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Enschede inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Enschede

Wij advisreren iedereen in Enschede aan om een uitvaartverzekering te nemen. Evenzeer jij als je familie hebben dan de garantie dat zij niet voor aanzienlijke kosten komen te staan. Meestal kun je kiezen tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een onvoorwaardelijk dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen diensten zijn opgenomen. Hier ben je dan gegarandeerd van een goed georganiseerde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitgekeerd krijgt waarvoor een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze variant is uitstekend als je unieke voorkeuren losstaand van een dienstenpakket hebt.

Tenslotte is er ook nog een variant waarbij er een combinatie wordt geboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Enschede aanzienlijk omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw situatie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Enschede

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Enschede verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Enschede

Het is slim om een uitvaartverzorger in Enschede in te zetten voor een afscheidsceremonie in Enschede. We hebben het al even beknopt aangestipt in dit artikel, echter is het handig om hier wat langer bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaart uit handen te nemen. Dit is dan doorgaans gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de juiste wijze zal worden geregeld.

Alle plechtigheden en de smetteloze planning wordt georganiseerd door hen. Indien je ervoor kiest om onmiddellijk in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Enschede is het altijd verstandig om moeiteloos via onze website een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even kort in contact komen en heb je direct een fatsoenlijk beeld door wie jij het liefste de allerlaatste dag van jouw dierbare laat regelen. Tevens is het goed om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Horen bloemstukken en (rouw)kaarten bijvoorbeeld ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Dit zijn allemaal vragen die je mogelijk kunt stellen tijdens je zoektocht. In deze tijd van verdriet wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange zware zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Enschede

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Enschede

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Enschede. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Enschedese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Enschede. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Enschede bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Enschede die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Enschede

Het afscheid van opa was enorm fijn!

22 juli 2024

Het was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Gelukkig hadden we fijne begeleiding, wat zo doorslaggevend is voor een goede en passende uitvaartdienst!

- Nicolaas Post

Echt betrokken bij de uitvaart

15 juli 2024

Incidenteel in het leven kom je mensen tegen die werkelijk met je betrokken zijn. Geenszins verwacht dat we dit bij de uitvaartdienst zo goed geregeld konden krijgen.

- Susanne Driessen

Uitvaart prachtig zoals verlangd

9 juli 2024

Exact zoals mijn pappa het wilde! Ongelofelijk hoe persoonlijk en relatief betaalbaar deze begrafenis georganiseerd is. Niks was apart of te veel voor de uitvaart, alle opties die we wilden konden ook. Ook achteraf was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Nancy Jonker

Op maat begeleiding was super!

1 juli 2024

Ieder ogenblik van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was enorm prettig. De lievelings lekkernij van oma stond tijdens de uitvaartdienst (bij de koffie) centraal. Oprecht fantastisch georganiseerd.

- Miranda Schipper

Enorme hulp gehad

25 juni 2024

Wij konden eerst goed voelen wie wij aangenaam vonden. We vonden een persoon die ons erg steunde en die zaken vlug voor ons regelde. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het overlijden van mijn zus) was georganiseerd.

- Irene Vos

Betrokken en hulpvaardig

20 juni 2024

Deze uitvaart is memorabel, de uitvaartverzorger was zeer ervaren. Deze was geweldig nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Martinus Verbeek

Het afscheid van opa was zo mooi!

8 juni 2024

Omdat dit de eerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het enorm indrukwekkend. Nu weten we hoe beslissend de geschikte persoon voor de uitvaart eigenlijk is.

- Chantal Mol

Een warme uitvaartdienst

5 juni 2024

We hebben een zeer passende ondersteuner kunnen vinden. We hebben alleen achteraf niks meer mogen horen, betreurenswaardig.

- Sandra Bos

Verwachtingen zijn overtroffen

28 mei 2024

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was enorm meegaand dus dit was vlug georganiseerd.

- Anouk van Dijk

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Enschede

Caroline Doornbos

Haaksbergerstraat 860
7545 PG Enschede
Nederland

053 434 4689
http://caroline-uitvaart.nl/

Uitvaartverzorging Gerda Meulman

Lemselobrink 17
7544 GC Enschede
Nederland

06 28304875
http://www.uitvaartverzorging-gerdameulman.nl/

Uitvaartcentrum Varviksingel

Varviksingel 141
7512 EL Enschede
Nederland

053 432 1955
https://www.uitvaart-enschede.nl/