Uitvaart Asten

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag draaglijker voor je. Heb jij behoefte aan ontzorging voor de uitvaart in Asten?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Asten verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het mooiste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Asten – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Asten gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Asten
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 112 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Asten aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Asten, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Helmond, Someren en Lierop bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Asten

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Asten is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Asten vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Asten kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Asten

Een heengaan is immer een schokkende gebeurtenis. Er is uiteraard het leed en misschien de shock bij een onvoorzien overlijden. Maar een heengaan houdt ook een moeilijke periode in, waarin in een korte tijd de uitvaart geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Allereerst moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Asten overgebracht worden. Daarna moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

  • De kist
  • De (graf)steen of de urn
  • Bloemen
  • Berichtgeving naar nabestaanden
  • Het vervoer van de overledene
  • Zelf verzorgen of laten verzorgen
  • Koffie of thee
  • De executie van het testament

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om keuzes te maken. Indien dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Asten.

Geheid zul je in deze drukke periode meerdere zaken missen. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog aan denken? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Asten

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Asten te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Asten contacteren

Bij een uitvaart in Asten kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentra die verspreid in de stad aanwezig zijn. Het uitvaartcentra heeft een flinke invloed op alle aangelegenheden voor en na de uitvaart. In elk uitvaartcentrum in Asten zijn geweldige mogelijkheden om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de teraardebestelling is. Daarnaast is hier alles voorhanden om de overledene de allerlaatste verzorging te kunnen geven.

De zwaarstwegende activiteit van een uitvaartcentrum Asten zijn de ruimtes waar de gestorvene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Natuurlijk kun je de dierbare ook in huis opbaren. Als je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt voorafgaand een ogenblik voor condoleances plannen voor alle mensen die de geliefde kenden. Daarnaast kun je het besloten houden voor alleen genodigden of naverwanten.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Asten hebben een gehoorzaal waar de uitvaartdienst gehouden kan worden. De gedienstigheid is het meest intieme onderdeel van de uitvaart en mag je als nabestaanden zelf indelen. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Allerlei uitvaartcentra in Asten kun je eveneens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de teraardebestelling zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit mag een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verschillende uitvaartcentra in Asten en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Asten

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Asten

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een significante en buitengewoon intieme keuze van personen. Liever wil je deze lastige keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is gemiddeld genomen goedkoper dan een begrafenis. Dit heeft merendeels te maken met het feit dat voor een begrafenis in Asten een graf gehuurd moet worden. De prijzen hiervoor kunnen hard oplopen. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Je doet er dus verstandig aan om dit eerst even goed te onderzoeken alvorens je besluit om een keuze te maken. Behalve de tariefstelling voor de rustplaats zelf zal je eveneens tarieven kwijt zijn aan de steen en een grafkist. Afhankelijk van je persoonlijke wensen kunnen de tarieven hierin uiteraard ook weer heel erg afwijken.

Een crematie in Asten brengt mindere tarieven met zich mee. Het prijzigste aan het cremeren is de urn. Tegen een compensatie kun je iemand zijn as tevens uit laten strooien. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om het zelf te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Asten, is het altijd verstandig om de tariefstelling tegen elkaar af te wegen. Er bestaan behoorlijk wat prijsverschillen onder partijen. Je kunt vanzelfsprekend al snel fors besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Asten

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Asten

Bij persoonlijke voorkeuren bij een uitvaart in Asten kan dit erg in de kosten lopen. Het is lastig om een indicatie te geven zo lang niet iedereen hetzelfde wilt hebben. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te schakelen kost dit doorgaans €1.500,-. Dat wordt (in de allermeeste gevallen) helemaal gedekt door de verzekering. Dit is absoluut wenselijk, dankzij deze ondersteuning zul je namelijk niet langer alles eigenhandig te hoeven doen. In de tijd van rouw is het prettig om dit soort dingen niet zelf te moeten organiseren. De tariefstelling voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je graag wilt. Als je dit op een uitvaart locatie laat doen kun je denken aan minstens 500,-. De tarieven voor het transport variëren per uitvaartcentrum. Standaard kun je van tevoren de doorsnee kosten van de diverse uitvaartcentra zien op de site van het vervoerbedrijf.

Natuurlijk kunnen er onverwachte uitgaven ontstaan bij een uitvaart in Asten. Denk aan onder andere bloemen of rouwkaarten. Tevens zul je moeten denken aan de prijzen die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Bij een begrafenis heb je eveneens te maken met extra uitgaven voor een grafkist, een bepaald graf en een steen. Bij een crematie zijn de tarieven standaard lager maar hier dien je ook te denken aan een (as)urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer begrijpen over de gemiddelde aangelegenheden en kosten bij een overlijden? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Asten en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Asten inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Asten inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Asten

Wij advisreren iedereen in Asten aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zowel jij als je familie hebben dan de zekerheid dat zij niet voor flinke kosten komen te staan. Vaak kun je kiezen tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een onvoorwaardelijk dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen services zijn opgenomen. Hierbij ben je dan verzekerd van een goed geregelde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitgekeerd krijgt waarvoor een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze versie is volmaakt voor wanneer je bijzondere wensen buiten een dienstenpakket hebt.

Als laatste is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Asten dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijking cruciaal. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw positie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Asten

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Asten verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Asten

Het is wijselijk om direct na het overlijden een uitvaartondernemer in Asten te bellen. Na een overlijden zul je niet in de stemming zijn om onmiddellijk al zaken te organiseren. Wanneer dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de finale verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum organiseren. Vervolgens zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel gaan over het uitwerken van de uitvaart en alle voorkeuren hieromtrent bespreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk vandaar verschillende uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Asten zal er een mooie uitvaart plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Asten

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Asten

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Asten. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Astense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Asten. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Asten bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Asten die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Asten

Enorm meevoelend

18 april 2024

Na het overlijden wisten we even niet wat we echt moesten doen. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl gauw in aanraking met een zeer attente begeleidster. Ze nam gauw contact met ons op en heeft ons heel aangenaam geholpen.

- Jessica Vos

Op maat begeleiding was super!

8 april 2024

Dag en nacht bereikbaar was enorm fijn. Kop koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebakje van oma. Prachtig.

- Daniëlle Smits

Liefdevol opgevangen

31 maart 2024

Ons mamma stond zelf enorm mooi in het leven dus de attente opvang was ontzettend fijn. Niks was te eigenaardig en het was zeer persoonlijk.

- Erwin Gerritsen

Een waardig afscheid

29 maart 2024

Er is geen andere uitvaartverzorger te vinden die meer betrokken is dan de onze. Enkel de nazorg kon misschien wat beter.

- Bianca Kuipers

Flinke steun gehad

22 maart 2024

Vrijblijvend eerst kunnen kijken wie er bij ons paste. We vonden een persoon die ons erg steunde en die zaken vlot voor ons regelde. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het overlijden van mijn zus) was georganiseerd.

- Brenda Gerritsen

Uitvaartbegeleider was enorm vriendelijk

12 maart 2024

Na de shock van het plotseling sterven van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Enorm erkentelijk dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was zeer speciaal. Persoonlijk contact en alles was mogelijk.Niks anders dan respect hiervoor.

- Alexander Scholten

Uitmuntend geregeld

7 maart 2024

Zowat onzichtbare begeleiding op de dag van de uitvaartdienst gehad. Zo nu en dan werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in detail georganiseerd werd. Direct contact ook.

- Daniëlle van den Heuvel

Het vertrek was adembenemend

26 februari 2024

Gauw en keurig georganiseerd. Achteraf nog gebeld of ik nog vragen had.

- Roel Schipper

Houvast in deze lastige tijd

20 februari 2024

Onverwacht hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo fijn kon helpen Buitengewoon fijn en een dikke pluim voor de snelle reacties.

- Hendrik van Dam

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Asten

Uitvaartverzorging Amore

Koningsplein 24
5721 GJ Asten
Nederland

0493 381 554
http://www.uitvaartamore.nl/

Uitvaartcentrum Someren Asten

Acaciaweg 26
5711 CM Someren
Nederland

0493 493 415
http://www.meeuwsverspeek.nl/

Uitvaartverzorging Buitelaar

Speelheuvelplein 13
5711 AR Someren
Nederland

0493 711 011
http://www.uitvaartsomeren.nl/