Uitvaart Ommel

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Ben jij opzoek naar een gemoedelijke uitvaartondernemer in Ommel die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Ommel verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Ommel – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2021 en verder.

Uitvaartondernemer Ommel gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Ommel vinden

Uitvaart Ommel
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 54 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Ommel aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Ommel, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Deurne, Vlierden en Someren bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Ommel

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Ommel kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Ommel. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Ommel kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Ommel

Een begrafenis organiseert zichzelf niet en hier komt aardig wat bij kijken. Omdat je fouten wilt voorkomen is het te adviseren om dit door iemand anders te laten regelen. Je kunt dit niet alleen verzoeken aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Zij assisteren je met het organiseren van alles wat er cruciaal is op deze dag. Wat zijn nu werkelijk de stappen die genomen moeten worden? Alles ontstaat bij het melden van overlijden bij de gemeente. Indien je een begrafenis in Ommel wilt regelen, zul je eerst deze stap te zetten alvorens je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in gang kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de volgende stappen zetten voor het regelen. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het overlijden. Dit kan discreet binnen de directe cirkel van de overledene, of publiekelijk door iedereen te informeren die de overledene kent.

Vervolgens is het tijd voor de concrete uitwerking van de uitvaart. Hiermee bedoelen we dus het afstemmen van de uitvaartdienst en het vinden van een kerkhof of strooigebied. Het is altijd slim om in het testament te kijken van de overledene, hier is vaak wat in gedocumenteerd omtrent de finale wensen. Als er geen wilsbeschikking voorhanden is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Dit geldt voor zaken als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het tijd voor de praktische afronding. Over het algemeen is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgemaakt en de laatste rekeningen worden betaald. Dit is dan ook de periode waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Ommel

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Ommel te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Ommel contacteren

Wanneer een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Ommel. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit gewenst is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het vertrek. In eigen woning opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afstemmen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Ommel. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Indien je behandeling wenst van je geliefde is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in Ommel. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een illustratie aanleveren. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra helpen met de behandeling voor het afscheid. Eveneens kunt je in uitvaartcentrum Ommel samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Eveneens kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de uitvaart af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Ommel kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Soms is het denkbaar om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Ommel

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Ommel

Het is raadzaam dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Eigenlijk wil je deze intieme keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Over het algemeen is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Voornaamste reden hiervoor is dat er bij een begrafenis in Ommel een rustplaats georganiseerd moet worden. De prijzen kunnen flink stijgen hiervoor. De prijzen voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente verschillen. Je doet er dus goed aan om dit eerst even goed uit te zoeken voordat je besluit om een keuze te maken. Behalve de tariefstelling voor de rustplaats zelf zal je eveneens tariefstelling kwijt zijn aan de (graf)steen en een kist. Ook hierbij kunnen de kosten oplopen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Een crematie in Ommel brengt lagere kosten met zich mee. Het prijzigste aan het cremeren is de urn. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as eveneens uit laten strooien. Het is ook een optie om zelfstandig de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Ommel, is het immer verstandig om de prijzen tegen elkaar af te wegen. Over en weer zitten er namelijk behoorlijke verschillen tussen de aanbieders. Door dit te inspecteren zal je in staat zijn om veel geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Ommel

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Ommel

Het lijkt mogelijk wat naar om na een overlijden te moeten stilstaan bij de kosten van een uitvaart in Ommel. Jammer genoeg is dit toch echt nodig, want een uitvaart kan behoorlijk in de kosten lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de behoeften komen hier nog allerlei kosten bij, zoals:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Rouwvervoer
  • Eventuele dragers
  • Bloemstukken
  • Overlijdenskaarten
  • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaartdienst kost tegenwoordig circa € 7.000,-. Daarbij zitten wel veel opties inbegrepen. De tariefstelling voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de wensen zelf afwegen. Een koffietafel onder andere, is standaard met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tariefstelling hoger dan indien je slechts voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf is namelijk minder duur dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Ommel en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Ommel inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Ommel inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Ommel

Een uitvaartverzekering in Ommel uitzoeken is een van de slimste keuzes die je maar kunt maken. Door middel van een uitvaartverzekering in Ommel zul je er immers niet helemaal alleen voor staan als het aankomt op de kosten. De meeste uitvaartverzekeringen betalen een vaststaand geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een vaststaand geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Wel is het aan te raden, het maakt het je namelijk echt een stuk makkelijker in tijden van de uitvaart.

De premie van de uitvaartverzekering in Ommel zal voortdurend afhankelijk zijn van een aantal factoren. Daardoor varieert de premie ook per verzekerd geldbedrag, per individu en per verzekeraar. Zo valt een verzekeringspremie lager uit wanneer je die op een vroegere leeftijd afsluit. Dit is begrijpelijk, de verzekeraar neemt anders teveel risico. Gelijktijdig zal de premie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt afnemen en van jouw welzijn. Het is zo dat een verzekering in Ommel niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Bijna altijd zul je dan ook jouw medische dossier moeten overleggen wanneer je een verzekering wilt afsluiten. Je kunt er simpelweg ook voor kiezen om zelf geld opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen de achtergeblevenen later een bedrag tekort bij het bekostigen van jouw uitvaartdienst. Als dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Ommel

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Ommel verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Ommel

Het is goed om meteen na het overlijden een uitvaartondernemer in Ommel te bellen. Na een overlijden zul je niet in de sfeer zijn om meteen al dingen te organiseren. Indien dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Daardoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt als ook het transport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Dan kunnen jullie tezamen bespreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de nabestaanden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Ommel zorgen voor een mooie finale groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Ommel

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Ommel

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Ommel. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Ommelse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Ommel. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Ommel bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Ommel die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Ommel

Heel fijn opgevangen

16 juli 2021

Het schitterende bestaan van onze moeder is prachtig omgezet in haar afscheid en de liefdevolle opvang was aangrijpend. Alles was mogelijk en vooral afgestemd op wat wij wilden.

- Tamara Hofman

Liefdevol bijgestaan

7 juli 2021

Ons mamma stond zelf enorm mooi in het leven dus de liefdevolle opvang was ontzettend fijn. Niks was te eigenaardig en het was heel persoonlijk.

- Klaas de Haan

Dank jullie wel!

28 juni 2021

Vlot waren we in contact met diverse uitvaartcentra. Dus hoefde we zelf nauwelijks iets te bepalen.
Super erkentelijk!

- René van der Meer

Bedankt!

24 juni 2021

Gauw waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Vandaar hoefde we zelf amper iets te regelen.
Super erkentelijk!

- Marije Post

Een vertrouwd afscheid

13 juni 2021

Omdat we na de aanvraag direct contact met een uitvaartbegeleider hadden was er ruimte voor alle eigen ideeën. Er waren allerlei voorkeuren en daarom werd afscheid precies zoals pap dat wilde. De prijs was eerlijk dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Yvonne Bakker

Bijzonder handige begeleiding

8 juni 2021

Mensen die opereren in de uitvaartzorg zijn bijzonder. Zo betrokken zijn bij zoiets persoonlijks en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 term fantastisch!

- Simone Bos

Dank jullie wel!

4 juni 2021

We hadden binnen een paar uur de eerste offertes in huis. Zelf hebben we praktisch niks alleen hoeven doen.
Enorm bedankt!

- Marianne de Jonge

Het afscheid was top georganiseerd

29 mei 2021

De woorden ontbreken om te vertellen hoe fijn de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden vlot de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootvader echt werden gehoord. We hebben echt een mooie ultieme groet mogen geven aan onze beste grootvader.

- Hendrika Jansen

Respectvol en sober afscheid

18 mei 2021

Respectvol afscheid kunnen nemen van mijn broer. De koffie was wat minder lekker maar verder alles goed gegaan.

- René Vos

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Ommel

Uitvaartcentrum ’t Brummelhuis

Sint Willibrordusplantsoen 6
5751 HX Deurne
Nederland

0493 316 582
http://www.vankesseluitvaart.nl/

Van Kessel Uitvaartverzorging

Helmondseweg 109a
5751 PH Deurne
Nederland

0493 316 582
http://www.vankesseluitvaart.nl/

Uitvaartverzorging Amore

Koningsplein 24
5721 GJ Asten
Nederland

0493 381 554
http://www.uitvaartamore.nl/