Uitvaart Assen

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Wil jij een top uitvaartondernemer in Assen die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Assen verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het beste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Assen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Assen gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Assen vinden

Uitvaart Assen
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 124 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Assen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Assen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Loon, Ekehaar en Geelbroek bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Assen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Assen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Assen vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Assen kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Assen

Een begrafenis organiseert zichzelf niet en hier komt behoorlijk wat bij kijken. Omdat elke stap van fundamenteel belang is raden wij je aan om ondersteuning te vragen bij het afstemmen van de teraardebestelling. Je kunt dit bijvoorbeeld vragen aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Zij ondersteunen je met het organiseren van alles wat er doorslaggevend is op deze dag. Welke stappen doorloop je gedurende dit proces? De belangrijkste actie is om melding te doen bij de gemeente. Bij een begrafenis organiseren in Assen is dit altijd de leidende stap die genomen moet worden. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is noodzakelijk om de daaropvolgende stap te mogen zetten. De gebruikelijke vervolgstap is om het heengaan kenbaar te maken aan anderen. Dit kan discreet binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijk door iedereen in te lichten die de overledene kent.

Hierna is het ogenblik daar om de uitvaart persoonlijk te gaan organiseren. Daarmee bedoelen we natuurlijk het afstemmen van de uitvaartdienst en het vinden van een begraafplaats of strooigebied. Het is altijd verstandig om in het testament te kijken van de overledene, hier is doorgaans wat in vastgelegd rondom de laatste wensen. Als er geen wilsbeschikking voorhanden is zul je je als familie moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Doorgaans kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de teraardebestelling is het verstandig om de resterende zaken te organiseren. Hier kan je onder andere denken aan de boekhouding van de overledene of aan de financiële zaken. Tot slot is er dan nog de afwikkeling van de (eventuele) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Assen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Assen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Assen contacteren

Voor een begrafenis in Assen heb je de keuze uit diverse verschillende uitvaartcentra die door de hele plaats zijn gevestigd. Het uitvaartcentra heeft een flinke invloed op alle zaken voor en na de begrafenis. In alle uitvaartcentra in Assen zijn er belangrijke faciliteiten om de overledene professioneel en met eerbaarheid te bewaren tot de datum van de teraardebestelling. Bovendien is daar alles in paraatheid om je dierbare netjes te laten verzorgen.

De primaire activiteit van een uitvaartcentrum Assen zijn de plekken waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt gehouden. Zonder twijfel mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt vooraf een ogenblik voor condoleances houden voor alle mensen die de dierbare kenden. Ook kun je het besloten houden voor alleen genodigden of naverwanten.

In vrijwel alle uitvaartcentra in Assen kun je gebruik maken van een toegespitste ruimte voor het vertrek. Als nabestaanden van de overledene kun je het vertrek erg persoonlijk maken. Er is de mogelijkheid voor zelfstandig gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is ruimte voor alle soorten geloven. Diverse uitvaartcentra in Assen kun je daarnaast media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Op het moment dat het afscheid is genomen kun je aansluitend doorgaans nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit kan een simpele koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Vergelijk daarom de andere uitvaartcentra in Assen met mekaar en maak een weloverwogen selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Assen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Assen

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. Dikwijls heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De voorkeur kan daarnaast overgelaten zijn aan de naaste familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Assen zal duidelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor invloed op de uitvaart zelf? Besef dat ongeacht de selectie van een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de dienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Assen gehouden kan worden.

Ingeval men kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene na afloop naar een kerkhof worden getransporteerd. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een begraafplaats en af en toe moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gewoon om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dat is overigens niet gedwongen. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Wel is het noodzakelijk om de tarieven van een begrafenis en crematie Assen in de gaten te houden. Normaal gesproken is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit ontstaat in het bijzonder door de storting van grafrechten aan de gemeente en de extra prijzen voor een steen of monument op de rustplaats. Logischerwijs is de wens van de gestorvene doorgaans leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Assen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Assen

De tarieven voor een uitvaart in Assen kunnen dus behoorlijk oplopen als je meerdere wensen hebt. We kunnen moeilijk een bedrag noemen aangezien een uitvaart volkomen persoonlijk is. Als je een uitvaartverzorger inhuurt kun je rekenen op ongeveer 1.500,- euro, dat wordt gemiddeld afgedekt door een verzekering. Dit is absoluut raadzaam, door deze ondersteuning zul je namelijk niet langer alles eigenhandig te hoeven doen. In de tijd van rouw is het aangenaam om dit soort dingen niet zelfstandig te hoeven organiseren. De methode van afscheid nemen kun je zelfstandig inrichten afhankelijk van je behoeften. Als je dit op een uitvaart locatie laat doen kun je rekenen op minstens 500,-. De tariefstelling voor het transport verschillen per uitvaartcentrum. Doorgaans kun je op de site van de betreffende aanbieder wel zien wat de prijzen zijn die gepaard gaan met het transport.

Overige extra uitgaven zijn afhankelijk van de wensen bij een uitvaart in Assen. Hierbij kan iemand denken aan mogelijke bloemstukken of aan kaarten. Eveneens zal je moeten denken aan de prijzen die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Bij een teraardebestelling heb je verder te maken met extra uitgaven voor een kist, een bepaald graf en een (graf)steen. Bij een crematie zijn de tarieven gemiddeld minder hoog maar hier dien je ook te denken aan een urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer lezen over de gemiddelde aangelegenheden en tarieven bij een heengaan? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Assen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Assen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Assen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Assen

Een uitvaartverzekering in Assen vergelijken is een van de slimste keuzes die je maar kunt maken. Door middel van een uitvaartverzekering in Assen zul je er immers niet helemaal afzonderlijk voor staan als het betrekking heeft op de onkosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen keren een vaststaand bedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Bij genoemde optie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet gedwongen om zo’n uitvaartverzekering af te sluiten. Maar, omdat het dingen zoveel makkelijker maakt bij een uitvaart organiseren, is het zeer aan te raden.

Hoeveel je aan premie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Assen is afhankelijk van meerdere zaken. Dit is dan ook de aanleiding dat de verzekeringspremie voor elk persoon zal variëren. Een jonger individu betaalt grofweg lagere verzekeringspremie dan iemand op oudere leeftijd. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar neemt anders een te groot risico. Ook is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt hebben en van je persoonlijke welzijn. Een verzekeraar is niet verplicht om je te aanvaarden voor een verzekering. Wanneer een uitvaartverzekeraar in Assen je een te fors risico vindt, kunnen ze je afslaan. Nagenoeg iedere keer zul je dan ook jouw medische verslag moeten aanleveren als je een uitvaartverzekering wilt afsluiten. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je natuurlijk ook zelfstandig geld opzij zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen de achtergeblevenen straks een geldbedrag tekort bij het betalen van jouw uitvaart. Indien dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw familie aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Assen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Assen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Assen

Het is slim om een uitvaartverzorger in Assen in te zetten voor een afscheidsdienst in Assen. We hebben het al even beknopt aangestipt in dit artikel, echter is het belangrijk om hier wat langer bij stil te staan. Het organiseren van het afscheidsdienst is een hoop werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dat is dan doorgaans gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de juiste wijze zal worden geregeld.

Denk onder andere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan het organiseren van de dag zelf. Vergelijken van uitvaartondernemers is verstandig aangezien het een enorm persoonlijke dag is. Je kunt dit via onze site simpel en vlug doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het allerlaatste afscheid is heel erg belangrijk en op deze manier heb je meteen een impressie van degene die dit voor jou kunnen doen. Eveneens is het een verstandig idee om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er uitgevoerd kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer verder in staat om additionele diensten te verrichten, zoals het kopen van bloemen? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Deze persoonlijke wensen kun je meenemen in je zoektocht naar de beste uitvaartondernemer. In deze periode van treurnis wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange intense zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Assen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Assen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Assen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Assense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Assen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Assen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Assen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Assen

Een persoonlijk afscheid

24 februari 2024

Na het snelle eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke voorkeuren in het afscheid verwerken. Er waren allerlei wensen en daarom werd afscheid exact zoals vader dat wilde. De prijs was eerlijk dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Matthijs van Vliet

Boven verwachting soepel

21 februari 2024

Omdat onze familie het niet volstrekt eens was werden er op het laatste ogenblik dingen gewijzigd. De uitvaartverzorgster was flink meegaand dus dit was vlot georganiseerd.

- Melanie Bosch

Op verzoek haast onmiddellijk een passende begeleider

13 februari 2024

Voor het werkelijke overlijden van onze tante zochten wij al contact met verschillende uitvaartcentra. Hierdoor waren we in staat de mogelijkheden en voorkeuren reeds door te spreken. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende ervaring door deze uitvaartbegeleiders waarmee we snel in contact waren. Dank jullie wel voor het mede mogelijk maken ervan.

- Margaretha Smits

Grote steun gehad

9 februari 2024

Vrijblijvend eerst kunnen zien wie er bij ons paste. Al vlug waren we met iemand in contact die ons persoonlijk benaderde en dingen uit handen nam. We hoefde niet eens zelf het overlijden van onze zuster aan te geven.

- Patrick Kramer

Betrouwbaar

22 januari 2024

Intiem en alleen met familie was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Dank jullie wel.

- Vanessa Verhoeven

Fijne helpende hand

15 januari 2024

Toen mijn mama overleed was ik erg treurig en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl vlug in aanraking komen met de geschikte mensen. Ik heb zoveel steun gehad van de begeleidster.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Enorm gewaardeerd.

- Sandra van den Bosch

Betrouwbaar

8 januari 2024

We wilden het graag klein en persoonlijk houden en dat is gelukt. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Dank jullie wel.

- Wilhelmina Mulder

Erg meevoelend

3 januari 2024

We waren even wanhopig toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl vlug in verbinding met een hele lieve begeleidster. We hadden heel snel contact en ze heeft ons enorm goed geholpen met het organiseren.

- Adriaan Jonker

Oprechte betrokkenheid

26 december 2023

Het heengaan van mijn mama had een grote invloed op mij, diepe rouw en dus niet in staat dingen te regelen. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een fijne uitvaartverzorgster die mij kon helpen. Ik heb zoveel bijstand gehad van de begeleidster.
Na de uitvaart heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Werkelijk heel sympathiek.

- Paulus Mol

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Assen

Flare uitvaartbegeleiding

Vaart Z.Z. 1d
9401 GE Assen
Nederland

06 15427898
http://www.flare-uitvaartbegeleiding.nl/

Onderlinge Uitvaartvereniging “De Laatste Eer” UA

Pottenbakkerstraat 48
9403 VX Assen
Nederland

0592 340 631
https://www.dlea.nl/vereniging

Crematorium de Boskamp

Boskamp 5
9405 NN Assen
Nederland

0592 390 330
https://www.boskamp.nl/