Uitvaart Eleveld

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Ben jij opzoek naar een top uitvaartondernemer uit Eleveld die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Eleveld verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Eleveld – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Eleveld gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Eleveld
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 93 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Eleveld aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Eleveld, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Hooghalen, Amen en Nijlande bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Eleveld

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Eleveld is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Eleveld. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Eleveld

Het afhandelen van een overlijden is iedere keer zwaarwegend. Er is vanzelfsprekend het leed en wellicht de shock bij een plotseling heengaan. Maar een heengaan houdt ook een drukke tijd in, waarin in een kort tijdsbestek de teraardebestelling geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Ten eerste de administratieve mededeling bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Eleveld vervoerd worden. Daarna moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • De executie van het testament

Wanneer er vooraf helderheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Eleveld.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke periode een aantal zaken missen. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Vindt meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Eleveld

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Eleveld te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Eleveld contacteren

Indien een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Eleveld. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. In eigen woning opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Eleveld. Een apart koelelement huren behoort ook tot de opties. Daardoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Indien je verzorging wenst van je geliefde is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Eleveld. De opties zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Afbeeldingen aanleveren is raadzaam. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra bijstaan met de verzorging voor het vertrek. Voor de begrafenis kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Eleveld met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Eveneens kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de gelegenheid om tezamen een kopje koffie te drinken en om het samen af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Eleveld. Soms is het denkbaar om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Eleveld

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Eleveld

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel begrijpelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel alsmede opgevold. De voorkeur kan alsmede overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de teraardebestelling zelf? Weet dat los van de keuze een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de ceremonie daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Eleveld gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de plechtigheid naar een kerkhof gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een begraafplaats en soms moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wanneer er voor een crematie wordt gekozen, is het normaal om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij tevens gecremeerd kan worden. Dat is simpelweg niet gedwongen. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Wel is het noodzakelijk om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Eleveld in de gaten te houden. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra tarieven voor een (graf)steen of monument op de gedenkplaats. simpelweg is de wens van de overledene meestal bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Eleveld

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Eleveld

Het lijkt mogelijk wat naar om na een overlijden te moeten stilstaan bij de kosten van een uitvaart in Eleveld. Helaas is dit toch echt nodig, want een uitvaartdienst kan enorm in de kosten lopen. Je gaat hoe dan ook sommige kosten maken, denk hier aan een grafkist of een (as)urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de voorkeuren komen er nog extra kosten bij, zoals:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaart
 • Het vervoer van de gestorvene
 • Eventueel in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor kennisgeving van overlijden

Een gemiddelde uitvaartdienst kost tegenwoordig circa € 7.000,-. Hierin zitten weliswaar allerlei mogelijkheden inbegrepen. De tariefstelling voor het afscheid kun je afhankelijk van de behoeften zelf bepalen. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het laatste, dan zijn de tariefstelling aanzienlijker dan wanneer je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een algemeen graf is namelijk goedkoper dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Eleveld en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Eleveld inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Eleveld inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Eleveld

Een uitvaartverzekering in Eleveld is de belangrijkste keuze rondom je uitvaart. Indien je in Eleveld een verzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een flink stuk van de kosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen keren een vastgesteld bedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een afgesproken geldbedrag bij elkaar. Het is overigens niet verplicht om zo’n verzekering af te sluiten. Maar, omdat het omstandigheden zoveel makkelijker maakt bij een uitvaart organiseren, is het absoluut aan te raden.

Wat je aan verzekeringspremie kwijt bent voor je uitvaartverzekering in Eleveld is afhankelijk van meerdere zaken. Dit is dan eveneens de reden dat de premie voor elk persoon zal verschillen. Een jonger iemand betaalt gemiddeld lagere verzekeringspremie dan een persoon op oudere leeftijd. Dit is begrijpelijk, de verzekeraar neemt anders een te groot risico. Tevens zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt vastleggen en van jouw welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Eleveld geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te gevaarlijk geval vindt. Het afsluiten van een uitvaartverzekering gaat dan ook veelal samen met het meezenden van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het opsturen van een medisch dossier. Je kunt er natuurlijk bovendien voor kiezen om zelf een geldbedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen je nabestaanden straks een geldbedrag tekort bij het betalen van jouw uitvaart. Indien dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw familie aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Eleveld

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Eleveld verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Eleveld

Het is verstandig om meteen na het overlijden een uitvaartondernemer in Eleveld te bellen. De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Wanneer dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en transport naar een rouwcentrum organiseren. Dan kunnen jullie samen doorspreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de familie. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Eleveld zorgen voor een gedenkwaardige allerlaatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Eleveld

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Eleveld

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Eleveld. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Eleveldse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Eleveld. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Eleveld bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Eleveld die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Eleveld

Volledig ontzorgt

14 mei 2023

Via uitvaartplek zijn we volledig ontzorgt. Van het simpel aan mogen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijking op de verzekering voltooid achteraf) tot de echte uitvaart. Vlug en simpel kwamen wij in contact met de juiste uitvaartcentra. Fantastisch geregeld.

- Ivo van Dongen

Erg content door attente hulp

12 mei 2023

Ik heb zeer liefdevolle ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn partner moest organiseren. Ik hoefde niks zelfstandig te doen. Ik hoefde alleen de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon helpen. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag gelukt.

- Rob van de Veen

Fijne helpende hand

4 mei 2023

Toen mijn mama overleed was ik erg zwaarmoedig en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl snel in contact komen met de passende mensen. Ze was zo vriendelijk en begripvol.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Enorm gewaardeerd.

- Lisette van Dijk

Een steun in deze heftige tijd

26 april 2023

Onverwachts hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo fatsoenlijk kon helpen Ontzettend fijn en een enorme pluim voor de rappe reacties.

- Thijs Brouwer

Boven verwachting soepel

17 april 2023

De veranderingen in inrichting van de dag was geen probleem. Dit was geen probleem dus heel inschikkelijk deze mensen die gevonden hebben.

- Sabrina van der Meulen

Dankbaar voor warme ondersteuning

14 april 2023

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij heel erg geholpen bij de uitvaart van mijn lieve partner. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Ik hoefde alleen de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon helpen. De opvolgende dag was het geregeld.

- Martine de Graaf

Liefdevol bijgestaan

7 april 2023

Het schitterende leven van onze mamma is prachtig omgezet in haar afscheid en de warme opvang was aangrijpend. Alles was een optie en voornamelijk afgestemd op wat wij wilden.

- Vanessa Boer

Schitterend afscheid

25 maart 2023

Het was zo fijn! De verslagenheid was enorm na het overlijden van grootmoeder maar de uitvaartdienst had niet waardiger geregeld kunnen worden. De snelheid van de offerte heeft hier oprecht aan bijgedragen, daardoor was er flink wat tijd om de uitvaartdienst te regelen.

- Robin de Jong

De uitvaart van grootvader was eerbiedig

16 maart 2023

Het was het allereerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Gelukkig hadden we zorgzame begeleiding, wat zo beslissend is voor een goede en passende uitvaart!

- Roy van den Bosch

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Eleveld

Flare uitvaartbegeleiding

Vaart Z.Z. 1d
9401 GE Assen
Nederland

06 15427898
http://www.flare-uitvaartbegeleiding.nl/

Crematorium de Boskamp

Boskamp 5
9405 NN Assen
Nederland

0592 390 330
https://www.boskamp.nl/

Uitvaartverzorging Achaat

Collardslaan 21
9401 GX Assen
Nederland

0592 340 354
https://www.achaat.nl/