Uitvaart Ekehaar

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een gemoedelijke uitvaartondernemer uit Ekehaar die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Ekehaar verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het beste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Ekehaar – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Ekehaar gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Ekehaar vinden

Uitvaart Ekehaar
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 127 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Ekehaar aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Ekehaar, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Amen, Rolde en Nijlande bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Ekehaar

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Ekehaar is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Ekehaar. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Ekehaar

Er komt veel werk kijken bij het regelen van een uitvaart. Aangezien iedere fase van cruciaal belang is raden wij je aan om assistentie te vragen bij het afstemmen van de uitvaart. Je kunt dit niet alleen vragen aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Zij helpen je met het inregelen van alles wat er doorslaggevend is op deze dag. Welke fasen doorloop je gedurende dit proces? De eerste stap is om aangifte te doen bij de gemeente. Bij een teraardebestelling regelen in Ekehaar is dit altijd de belangrijkste stap die genomen moet worden. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is verplicht om de volgende stap te mogen zetten. Uiteraard zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het overlijden. Dit kan veilig binnen de directe cirkel van de overledene, of publiekelijk door iedereen in te lichten die de overledene kent.

Dan is het moment daar om de teraardebestelling zelfstandig te gaan organiseren. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het regelen van een rustplaats of urn. Het is altijd wijs om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is dikwijls wat in vastgelegd omtrent de laatste voorkeuren. Als er geen testament voorhanden is zul je je als naverwanten moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het moment voor de praktische afronding. Doorgaans is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste facturen worden voldaan. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Ekehaar

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Ekehaar te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Ekehaar contacteren

Als een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Ekehaar. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit gewenst is door de nabestaanden. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afstemmen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Ekehaar. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de opties. Hierdoor is het een optie om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Als je behandeling wenst van je geliefde is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in Ekehaar. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Daarnaast kunt je in uitvaartcentrum Ekehaar bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Tevens kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om tezamen een kopje koffie te drinken en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Ekehaar kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematiecentrum. Af en toe kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Ekehaar

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Ekehaar

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een bepalende en buitengewoon persoonlijke keuze van mensen. Eigenlijk wil je deze vervelende keuze niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is gemiddeld genomen goedkoper dan een begrafenis. Dit heeft vooral te maken met het feit dat voor een begrafenis in Ekehaar een graf gehuurd moet worden. De tariefstelling kunnen behoorlijk stijgen hiervoor. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Het is dan wel om eerst wat onderzoek te doen. Je bent naast de tariefstelling voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een kist en een steen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kunnen de tarieven hierin simpelweg ook weer enorm afwijken.

Crematies in Ekehaar zijn flink goedkoper. Bij een crematie gaan de meeste kosten in de urn zitten. Tegen een compensatie kun je iemand zijn as tevens uit laten strooien. Je kunt er uiteraard tevens voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Ekehaar wilt is het van betekenis om de tarieven altijd goed te vergelijken. Over en weer zitten er namelijk forse verschillen tussen de aanbieders. Door dit te beschouwen zul je in staat zijn om veel geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Ekehaar

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Ekehaar

Het lijkt mogelijk wat wrang om na een heengaan te moeten stilstaan bij de prijzen van een uitvaart in Ekehaar. Het is tevens noodzakelijk gezien het organiseren van een overlijden aanzienlijk prijzig kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de voorkeuren komen hier nog allerlei kosten bij, zoals:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Het transport van de overledene
  • Eventuele dragers
  • Bloemen
  • Rouwkaarten
  • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaartdienst kost hedendaags ongeveer € 7.000,-. Hier zitten weliswaar flink wat opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Ekehaar zo kostbaar maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is meestal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het laatste, dan zijn de prijzen aanzienlijker dan indien je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Ekehaar en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Ekehaar inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Ekehaar inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Ekehaar

Het is voor elk persoon in Ekehaar raadzaam om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan echt dat je familie niet voor onverwachte flinke tarieven van de uitvaart komen te staan. Doorgaans kun je een keuze maken tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn opgenomen en waardoor je gegarandeerd bent van een degelijk georganiseerde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitbetaald krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze optie is uitstekend voor wanneer je unieke voorkeuren uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Er zijn verder nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Ekehaar dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijk onmisbaar. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw leven past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Ekehaar

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Ekehaar verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Ekehaar

Het is verstandig om meteen na het overlijden een uitvaartondernemer in Ekehaar te bellen. De rouw overheerst nadat een mens overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken organiseren. Indien je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je doorgaans geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en vervoer naar een rouwcentrum regelen. Aansluitend kunnen jullie tezamen doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de familie. Vergelijk dus verschillende uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Ekehaar zal er een fijne dag plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Ekehaar

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Ekehaar

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Ekehaar. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Ekehaarse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Ekehaar. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Ekehaar bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Ekehaar die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Ekehaar

Enorm geholpen

11 juni 2024

We konden eerst goed voelen wie wij aangenaam vonden. Al vlug waren we met iemand in gesprek die ons zelf benaderde en zaken uit handen nam. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het overlijden van mijn zus) was georganiseerd.

- Christiaan van de Pol

Een integere uitvaart

3 juni 2024

We wilden het het liefste klein en besloten houden en dat is geslaagd. Binnen een paar uur hadden we contact met onze begrafenis ondernemer en konden we vlot de teraardebestelling regelen. Bedankt.

- Richard de Ruiter

Lage tarieven en vredig

29 mei 2024

Een zowel betaalbare als eervolle uitvaart was uitgebreider dan we verwacht hadden. We hebben niet zoveel geld dus was noodzakelijk.

- Maarten van der Heijden

De begrafenis van grootvader was eerbiedig

23 mei 2024

Aangezien dit de eerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het behoorlijk indrukwekkend. Gelukkig hadden we meelevende hulp, wat zo bepalend is voor een fijne en waardige begrafenis!

- Jacob Hendriks

Een waardige uitvaart

15 mei 2024

We hebben een buitengewoon waardige ondersteuner kunnen vinden. Alleen de nazorg kon wellicht wat beter.

- Pascal Kuijpers

Lage kosten en sereen

10 mei 2024

Een evenzeer goedkope als eervolle uitvaart was uitgebreider dan we verwacht hadden. We hebben niet zo veel geld dus was noodzakelijk.

- Elisabeth van den Heuvel

De allerlaatste groet was perfect

27 april 2024

Ik heb echt niet de geschikte woorden om te omschrijven hoe goed het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden gauw de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie laatste groet mogen geven aan onze lieve grootpapa.

- Joyce Driessen

Boven verwachting flexibel

23 april 2024

Omdat onze familie het niet volkomen eens was werden er op het laatste moment zaken gewijzigd. De uitvaartverzorgster was flink meegaand dus dit was vlot georganiseerd.

- Renate van der Horst

Speciale mensen

15 april 2024

Alleen heel speciale mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets persoonlijks en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 term geweldig!

- Linda Veenstra

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Ekehaar

Flare uitvaartbegeleiding

Vaart Z.Z. 1d
9401 GE Assen
Nederland

06 15427898
http://www.flare-uitvaartbegeleiding.nl/

Uitvaartverzorging Achaat

Collardslaan 21
9401 GX Assen
Nederland

0592 340 354
https://www.achaat.nl/

Anastasia Uitvaartbegeleiding / Uitvaartverzorging Assen

Pelikaanstraat 153
9404 CL Assen
Nederland

06 50291822
https://www.anastasiauitvaartbegeleiding.nl/