Uitvaart Wolsum

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan ondersteuning voor de uitvaart in Wolsum?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Wolsum verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Wolsum – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Wolsum gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Wolsum
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 106 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Wolsum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Wolsum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Sandfirden, Blauwhuis en Westhem bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Wolsum

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Wolsum kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Wolsum vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Wolsum

Het regelen van een heengaan is altijd heftig. Denk aan de schok bij een plotseling overlijden en het daaruit voortkomende verdriet. Het is ook een tijd waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Allereerst de administratieve kennisgeving bij de gemeente. Later moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Wolsum. Daarna moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het eenvoudiger om keuzes te maken. Indien dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een uitvaart in Wolsum persoonlijke aanpassingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Zeker zul je in deze drukke periode veel zaken vergeten. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Vindt meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Wolsum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Wolsum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Wolsum contacteren

Wanneer een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Wolsum. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Op deze plek vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak mooi gemaakt en opgebaard wanneer dit gewild is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het afscheid. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afspreken met jouw betreffende uitvaartondernemer in Wolsum. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Daardoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Wolsum er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleren. Plaatjes aanleveren is aan te raden. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra assisteren met de behandeling voor het vertrek. Voor de begrafenis kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Wolsum met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de geliefde, dan is dit het moment hiervoor. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de uitvaart af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Wolsum kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Tot slot kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Wolsum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Wolsum

De keuze tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en buitengewoon intieme keuze van personen. Hier wil je jouw nabestaanden het liefste niet mee opzadelen. Een crematie is over het algemeen genomen beter geprijsd dan een begrafenis. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat voor een begrafenis in Wolsum een grafkuil gehuurd moet worden. De kosten kunnen stevig oplopen hiervoor. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Het is dan wel om eerst wat onderzoek te doen. Je bent behalve de tariefstelling voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een grafsteen. Afhankelijk van je persoonlijke wensen kunnen de prijzen hierin overigens ook weer heel erg afwijken.

Crematies in Wolsum zijn beduidend minder duur. Het duurste aan het cremeren is de asurn. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as tevens uit laten strooien. Je kunt er natuurlijk daarnaast voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Wolsum, is het immer verstandig om de tarieven tegen elkaar af te wegen. Er bestaan flink wat prijsverschillen onder partijen. Door dit te bekijken zal je in staat zijn om flink geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Wolsum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Wolsum

Het voelt misschien wat wrang om na een heengaan na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Wolsum. Het is wel noodzakelijk gezien het organiseren van een heengaan aanzienlijk prijzig kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een kist, de allerlaatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaartdienst kost tegenwoordig rond de € 7.000,-. Een veelheid dingen zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Wolsum zo exclusief maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De tarieven zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een generaal graf is namelijk goedkoper dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Wolsum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Wolsum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Wolsum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Wolsum

Het is voor iedereen uit Wolsum raadzaam om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zowel jij als je familie hebben dan de geruststelling dat zij niet voor hoge tarieven komen te staan. Over het algemeen zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn geïntegreerd en waardoor je verzekerd bent van een fatsoenlijk geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een bedrag op waarmee de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering geeft iets meer onafhankelijkheid, aangezien je uitgebreidere keuzes hebt. Dit is een hele verstandige uitvaartverzekering als je specifieke wensen hebt.

Er zijn bovendien nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Wolsum dat het vergelijken ervan imposant lijkt. Toch is een vergelijking noodzakelijk. Zo betaal je niet teveel voor de keuze die het beste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Wolsum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Wolsum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Wolsum

Het is wijselijk om direct na het heengaan een uitvaartondernemer in Wolsum te bellen. De rouw overheerst nadat een mens overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Wanneer je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je doorgaans geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

Om flink wat dingen uit je handen te nemen in een tijd van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen bij een uitvaart. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum organiseren. Vervolgens kunnen jullie gezamenlijk bespreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de nabestaanden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Wolsum zorgen voor een gedenkwaardige finale groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Wolsum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Wolsum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Wolsum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Wolsumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Wolsum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Wolsum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Wolsum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Wolsum

Een waardig afscheid

24 februari 2024

We hebben een zeer waardige begeleider kunnen vinden. We hebben alleen na de plechtigheid niets meer mogen horen, jammer.

- Maurice Smits

Een waardig vertrek

20 februari 2024

We hebben een zeer passende begeleider kunnen vinden. We hebben alleen na de uitvaart niets meer mogen horen, helaas.

- Niels van der Horst

Persoonlijke steun en toeverlaat

10 februari 2024

Dit gaan we niet gauw vergeten want de man van het crematie centrum was super. Deze was zeer nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Bastiaan Huisman

Eervol afscheid begeleid

7 februari 2024

Vlug en eervol gedaan. Erg blij met hoe dit gegaan is.

- Marijke van Wijk

Lage prijzen en vredig

26 januari 2024

Een evenzeer betaalbare als eervolle uitvaart was meer dan we verwacht hadden. Omdat ons inkomen beperkt is was dit prima.

- Elisabeth van der Laan

Boven verwachting soepel

20 januari 2024

De veranderingen in inrichting van de dag was geen probleem. Dit was geen probleem dus heel inschikkelijk deze mensen die gevonden hebben.

- Niels Molenaar

Dank jullie wel!

7 januari 2024

We hadden binnen een paar uur de eerste offertes binnen. Zelf hebben we praktisch niks alleen hoeven doen.
Onwijs erkentelijk!

- Marcel Vermeulen

Erkentelijk voor een persoonlijk afscheid

6 januari 2024

Het uitvaart centrum van onze voorkeur was snel en erg behulpzaam. De teksten werden ook herschreven met zijn hulp en ook meedenken over alles was goed.

- Sebastiaan de Graaf

Een waardige uitvaart

25 december 2023

Er is geen andere uitvaartverzorger te bedenken die meer hulpverlenend is dan die van ons. Enkel de nazorg kon eventueel wat netter.

- Simon Hendriks

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Wolsum

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/

Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 428 700
http://www.crematoriumsneek.nl/