Uitvaart Wijlre

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou iets makkelijker willen maken. Wil jij een gemoedelijke uitvaartondernemer in Wijlre die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Wijlre verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Wijlre – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Wijlre gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Wijlre
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 133 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Wijlre aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Wijlre, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Gulpen, Ingber en Mechelen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Wijlre

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Wijlre is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Wijlre vindt die het beste met je voor heeft. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Wijlre kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Wijlre

Een heengaan is immer een ingrijpende aangelegenheid. Er is uiteraard het verdriet en mogelijkerwijs de schok bij een plotseling heengaan. Maar een heengaan houdt ook een zware periode in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Als eerste de administratieve kennisgeving bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Wijlre. In de dagen direct na het overlijden dienen er diverse keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft vastgelegd, dan is het eenvoudiger om keuzes te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds vaker mogelijk om bij een uitvaart in Wijlre persoonlijke wijzigingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Zeker zul je in deze drukke periode enkele zaken vergeten. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer relevant? Vindt meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Wijlre

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Wijlre te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Wijlre contacteren

Bij een uitvaart in Wijlre kun je kiezen uit een variatie aan uitvaartcentra die verspreid in de stad beschikbaar zijn. Een uitvaartcentrum speelt een bijzondere rol bij zowel alle activiteiten voorafgaand aan de begrafenis als de uitvaart zelf. In elk uitvaartcentrum in Wijlre zijn prachtige opties om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de uitvaart is. Daarnaast is daar alles in gereedheid om je geliefde netjes te laten verzorgen.

De belangrijkste activiteit van een uitvaartcentrum Wijlre zijn de ruimtes waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Zonder twijfel mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een ogenblik kiezen om voorafgaande aan de uitvaart een condoleance te regelen voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor uitsluitend intimi.

In vrijwel alle uitvaartcentra in Wijlre kun je gebruik maken van een ingerichte ruimte voor het afscheid. Als nabestaanden van de overledene kun je het afscheid erg persoonlijk maken. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In veel uitvaartcentrum Wijlre zijn er ook opties voor video- of foto voorstellingen tijdens de plechtigheid.

Na de dag zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit mag een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Vergelijk daarom de verschillende uitvaartcentra in Wijlre met elkaar en maak een bewuste keus voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Wijlre

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Wijlre

De keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie is een bepalende en zeer persoonlijke keuze van mensen. Graag wil je deze persoonlijke keuze niet aan nabestaanden overlaten. Doorgaans is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Dit heeft merendeels te maken met het feit dat voor een begrafenis in Wijlre een rustplaats gehuurd moet worden. De kosten kunnen stevig oplopen hiervoor. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Het is dan zeker om eerst wat onderzoek te plegen. Behalve de kosten voor de grafkuil zelf zal je eveneens tarieven kwijt zijn aan de grafsteen en een grafkist. Ook hier kunnen de prijzen oplopen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Crematies in Wijlre zijn aanzienlijk goedkoper. Het prijzigste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit veelal een optie tegen een kostenvergoeding. Het is ook mogelijk om zelf de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Wijlre wilt is het van belang om de tarieven altijd goed te vergelijken. Onderling zitten er namelijk behoorlijke afwijkingen tussen de aanbieders. Je kunt daarom al snel behoorlijk besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Wijlre

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Wijlre

Het voelt misschien wat bitter om na een heengaan na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Wijlre. Het is toch echt noodzakelijk gezien het regelen van een heengaan best prijzig kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de allerlaatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaart
 • Het vervoer van de gestorvene
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen doorgaans op tot minimaal 7.000,- euro. Een veelheid aangelegenheden zitten hier standaard bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Wijlre zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het laatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan wanneer je alleen voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een alledaags graf is namelijk minder duur dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Wijlre en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Wijlre inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Wijlre inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Wijlre

Een uitvaartverzekering in Wijlre is de voornaamste selectie van je uitvaart. Als je in Wijlre een uitvaartverzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een flink deel van de uitvaartkosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen compenseren de logische kosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een afgesproken bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Maar, aangezien het zaken zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart regelen, is het zeer aan te raden.

Wat je aan premie betaalt voor je uitvaartverzekering in Wijlre is afhankelijk van een aantal zaken. Dat is dan ook de reden dat de premie voor iedereen zal uiteenlopen. Een jonger persoon betaalt over het algemeen lagere premie dan iemand op latere leeftijd. Begrijpelijk, want een ouder individu overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger individu. Verder is de premie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt uitzoeken en van je persoonlijke welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Wijlre niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te gevaarlijk geval vindt. Het afsluiten van een verzekering gaat dan ook veelal samen met het meezenden van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Je kunt er overigens bovendien voor kiezen om zelf een bedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker zijn dat de uitvaart bekostigd kan worden. Als dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw naasten aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Wijlre

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Wijlre verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Wijlre

Het is een goed besluit om een uitvaartondernemer in Wijlre in te schakelen voor het regelen van een uitvaartdienst in Wijlre. We hebben het al even kort benoemd in dit artikel, maar is het verstandig om hier wat langer bij stil te staan. Het organiseren van het afscheidsdienst is erg veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij regelen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaartdienst waarin alles soepel verloopt.

Denk onder andere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan het organiseren van de dag op zichzelf. Indien je ervoor kiest om meteen in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Wijlre is het iedere keer slim om even via onze webpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even vluchtig in contact komen en heb je al snel een helder idee door wie jij graag de laatste dag van jouw geliefde laat verzorgen. Ook is het een slim idee om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er verricht kunnen worden.

Behoren bloemen en rouwkaarten bijvoorbeeld ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Dit zijn allemaal vragen die je mogelijk kunt stellen tijdens je zoektocht. In deze tijd van treurnis wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange pittige zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Wijlre

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Wijlre

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Wijlre. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Wijlrese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Wijlre. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Wijlre bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Wijlre die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Wijlre

Lage kosten en vreedzaam

18 juni 2024

Lage tarieven en een vreedzaam afscheid was wat we wensten. We hebben niet zoveel geld dus was noodzakelijk.

- Kelly Wolters

Ontzettend blij door fijne hulp

11 juni 2024

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij uitermate geholpen bij de uitvaart van mijn lieve echtgenoot. Ik stond er niet alleen meer voor. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact vinden met deze mensen. Gelukkig was dit binnen 1 dag gelukt.

- Simone de Boer

Echt betrokken bij de uitvaart

3 juni 2024

Mensen die echt meedenken zijn uitzonderlijk. Wij zijn een positieve ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat misschien klinkt.

- Anne van Doorn

Passende uitvaart geregeld

30 mei 2024

Vlug en eervol geregeld. Erg blij met hoe dit gegaan is.

- Tom van Beek

Fantastisch afscheid

24 mei 2024

Het was zo mooi! Ondanks de rouw na het heengaan van grootmoeder hadden we geen fijner afscheid georganiseerd kunnen krijgen. Enorm fijn hoe snel we de offertes binnen hadden.

- Inge van Leeuwen

Een respectvol afscheid

12 mei 2024

Er is geen andere uitvaartverzorger te bedenken die meer hulpverlenend is dan die van ons. We hebben alleen na de plechtigheid niks meer vernomen, betreurenswaardig.

- Antonius Smeets

Een uitkomst bij rouw

9 mei 2024

Onverwachts hebben wij via uitvaartplek.nl de geschikte persoon gevonden die ons zo fijn kon helpen Enorm prettig en een dikke pluim voor de vlotte reacties.

- Bart de Groot

Bijzonder geschikte hulp

1 mei 2024

Enkel heel speciale mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets prive’s en het dan uitvoeren zoals wij wilde hebben… in 1 term geweldig!

- Barry Hermans

Een steun in deze heftige tijd

21 april 2024

Onverwachts hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo fatsoenlijk kon helpen Enorm prettig en een dikke pluim voor de rappe reacties.

- Miranda Verbeek

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Wijlre

Uitvaartvereniging Voerendaal

Kerkplein 43
6367 EN Voerendaal
Nederland

045 575 0709
http://www.uvzvoerendaal.nl/

Rouwservice Nederland B.V.

Lindelaufer Gewande 40
6367 AZ Voerendaal
Nederland

045 574 8520
http://www.rouwservice-nederland.nl/

Begraafplaats Heerlerheide

Kampstraat 48
6413 EE Heerlen
Nederland

14 045
https://www.heerlen.nl/gemeente-heerlen/gemeentelijke-begraafplaatsen.html/