Uitvaart Wijk aan Zee

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou iets makkelijker willen maken. Ben jij op zoek naar een professional voor de uitvaart in Wijk aan Zee?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Wijk aan Zee verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Wijk aan Zee – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Wijk aan Zee gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Wijk aan Zee
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 114 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Wijk aan Zee aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Wijk aan Zee, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Castricum, Beverwijk en Velsen Noord bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Wijk aan Zee

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Wijk aan Zee is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Wijk aan Zee vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Wijk aan Zee

Een begrafenis organiseert zichzelf niet en hier komt behoorlijk wat bij kijken. Omdat elke fase van elementair belang is adviseren wij je aan om ondersteuning te vragen bij het organiseren van de teraardebestelling. Je kunt dit bijvoorbeeld vragen aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Dit is de partij die je zal helpen bij het inregelen van de verschillende dingen. Welke fasen doorloop je tijdens dit proces? Alles start bij het melden van heengaan bij de gemeente. Indien je een begrafenis in Wijk aan Zee wilt organiseren, zul je eerst deze stap te zetten voor je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in gang kunt zetten. Dit verlof is verplicht om de daaropvolgende stap te mogen zetten. Uiteraard zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het overlijden. Dit kan veilig binnen de directe cirkel van de overledene, of publiekelijk door iedereen in te lichten die de overledene kent.

Vervolgens is het ogenblik daar om de teraardebestelling zelf te gaan organiseren. Hiermee bedoelen we dus het afstemmen van de uitvaartdienst en het vinden van een kerkhof of strooigebied. Het is altijd praktisch om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is doorgaans wat in gedocumenteerd omtrent de finale voorkeuren. Als er geen wilsbeschikking voorhanden is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het moment voor de concrete afronding. Normaal is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste facturen worden voldaan. Tot slot is er dan nog de afwikkeling van de (potentiële) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Wijk aan Zee

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Wijk aan Zee te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Wijk aan Zee contacteren

Indien een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Wijk aan Zee. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Op deze locatie vindt het laatste afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden dierbaren voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Wijk aan Zee. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Wijk aan Zee er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleding. Plaatjes aanleveren is raadzaam. Ook kun je bij meerdere uitvaartcentra bijstaan met de behandeling voor het vertrek. Tevens kunt je in uitvaartcentrum Wijk aan Zee bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de dierbare, dan is dit het ogenblik ervoor. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om samen een kopje koffie te nuttigen en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Wijk aan Zee kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematiecentrum. Zo nu en dan kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Wijk aan Zee

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Wijk aan Zee

Een van de eerste keuzes die achtergeblevenen moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. Meestal heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Bovendien kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Wijk aan Zee zal helder zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Weet dat los van de selectie van een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de ceremonie daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Wijk aan Zee gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de uitvaartdienst naar een kerkhof gebracht worden. Enige uitvaartcentra zijn gelegen direct naast een kerkhof. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het normaal om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar eveneens gecremeerd kan worden. Dat hoeft trouwens niet. Je mag ook van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er daarnaast voor dat je de kosten van een begrafenis of crematie in Wijk aan Zee in het oog hebt. Meestal is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit komt vooral door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de bijomende tarieven voor een (graf)steen of gedenkteken op het graf. Natuurlijk is de wil van de gestorvene altijd leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Wijk aan Zee

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Wijk aan Zee

De kosten voor een uitvaart in Wijk aan Zee kunnen mogelijk aanzienlijk oplopen als je veel voorkeuren hebt. Het is ingewikkeld om een schatting te geven nu lang niet iedereen hetzelfde wilt hebben. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te vliegen kost dat doorgaans €1.500,-. Dat wordt (in de allermeeste gevallen) volledig gedekt door de uitvaartverzekering. Door een uitvaartondernemer in arm te nemen hoef je zelf aan weinig zaken meer te denken. Dit maakt het een optie om op de dag van het finale vertrek de verantwoordelijkheid uit handen te geven. De tariefstelling voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je het liefste wilt. Indien je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je minimaal €500 kwijt. De tariefstelling voor het verplaatsen van je dierbare is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Vaak kun je op de website van de betreffende aanbieder wel zien wat de tarieven zijn die samen gaan met het vervoer.

Bijkomende extra uitgaven zijn afhankelijk van de behoeften bij een uitvaart in Wijk aan Zee. Denk aan bijvoorbeeld bloemen of rouwkaarten. Afhankelijk van de aanvullende kosten van een teraardebestelling of een crematie lopen de uitgaven op. Als je bij voorkeur een teraardebestelling wilt regelen dan zal er in ieder geval een geldbedrag moeten worden besteed aan het graf, aan een (graf)kist en aan een grafsteen. Bij een crematie zijn de kosten grofweg lager maar hier dien je ook te denken aan een urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer begrijpen over de gemiddelde zaken en tarieven bij een overlijden? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Wijk aan Zee en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Wijk aan Zee inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Wijk aan Zee inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Wijk aan Zee

Wij raden iedereen in Wijk aan Zee aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan zeker dat je familie niet voor onverwachte enorme prijzen van de uitvaart komen te staan. Grofweg kun je een keuze maken uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn geïntegreerd en waarmee je verzekerd bent van een goed geregelde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitgekeerd krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze variant is volmaakt voor wanneer je bijzondere voorkeuren uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Er zijn bovendien nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Wijk aan Zee dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijking nodig. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het beste aansluit bij jouw voorkeuren.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Wijk aan Zee

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Wijk aan Zee verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Wijk aan Zee

Het is verstandig om een uitvaartverzorger in Wijk aan Zee in te huren voor een afscheid in Wijk aan Zee. We hebben het al even beknopt aangestipt in dit artikel, echter is het verstandig om hier wat meer bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaart uit handen te nemen. Zij zorgen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaart waarin alles gesmeerd loopt.

Denk onder meerdere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan het organiseren van de uitvaartdienst zelf. Alvorens je ervoor kiest om direct in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Wijk aan Zee is het steevast verstandig om moeiteloos via onze webpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het laatste afscheid is zeer belangrijk en op deze wijze heb je vlug een indruk van de professionals die dit voor jou kunnen doen. Doorgaans is het verstandig om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer tevens in staat om persoonlijke werkzaamheden te verrichten, zoals het aanschaffen van bloemstukken? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Deze persoonlijke wensen kun je meenemen in je zoektocht naar de passende uitvaartondernemer. In deze periode van rouw wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een langdurige pittige zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Wijk aan Zee

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Wijk aan Zee

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Wijk aan Zee. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Wijk aan Zeese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Wijk aan Zee. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Wijk aan Zee bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Wijk aan Zee die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Wijk aan Zee

Uitermate geschikte begeleiding

14 juni 2024

Enkel heel bijzondere mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Wat een lieve belevenis hebben wij gehad, zo eigen dat was echt heel gewenst in deze moeilijke tijd.

- Ruben Koning

Zeer fijne ceremonie gehad!

3 juni 2024

Het is exact gegaan zoals pappa het het liefste had gewild. Ongelofelijk hoe op maat en relatief betaalbaar deze uitvaartdienst georganiseerd is. Het was ontzettend mooi met alle ‘aparte’ behoeften die we hadden en dit kon ook allemaal. Achteraf is er ook nog even gebeld hoe het met ons was en of alles naar wens was geweest.

- Edwin van der Meulen

Algeheel ontzorgt

26 mei 2024

Via uitvaartplek zijn we helemaal ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even vergelijken tot het echte afscheid, alles was besloten . Het verliep soepel en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Enorm tevreden.

- Elizabeth Meijer

De allerlaatste groet was perfect

18 mei 2024

Ik heb werkelijk niet de juiste woorden om te beschrijven hoe goed het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden vlot de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Daardoor hebben we een geweldig uitvaart voor onze liefste opa kunnen organiseren.

- Martine Hermans

Boven verwachting flexibel

15 mei 2024

De veranderingen in inrichting van de dag was geen probleem. Dit was geen probleem dus heel soepel deze mensen die gevonden hebben.

- Gerrit de Wit

Uitvaartbegeleider was erg lief

8 mei 2024

Eerst komt het leed en de klap en dan besef je dat er van alles besloten moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek snel mensen inzetten hiervoor. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en hoofdzakelijk verrast met hoe lief en op maat deze begeleiding voor ons was. Persoonlijk contact en alles was bespreekbaar.Niks anders dan respect hiervoor.

- Wilhelmus Verbeek

Een waardig afscheid

27 april 2024

We hebben een zeer waardige ondersteuner kunnen vinden. We hebben alleen na de uitvaart niks meer vernomen, betreurenswaardig.

- Charlotte van Loon

De allerlaatste groet was perfect

23 april 2024

Ik heb werkelijk niet de passende woorden om te beschrijven hoe overeenstemmend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al meteen contact met deze personen en het was vanaf begin af aan prima. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie allerlaatste groet kunnen geven aan onze lieve grootpapa.

- Koen de Koning

Een warme uitvaart

19 april 2024

We hebben een buitengewoon geschikte ondersteuner kunnen vinden. We hebben alleen na de plechtigheid niks meer mogen horen, helaas.

- Johan Hendriks

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Wijk aan Zee

Uitvaartverzorging kaptein

Herculesstraat 33
1973 VM IJmuiden
Nederland

06 53456439
http://www.uitvaartverzorgingkaptein.nl/

Westerveld

Duin- en Kruidbergerweg 6
1985 HG Driehuis
Nederland

0255 514 843
http://www.bc-westerveld.nl/

Uitvaartverzorging IJmond

Waalstraat 101
1972 WR IJmuiden
Nederland

0800 0375
https://www.ijmonduitvaart.nl/