Uitvaart IJmuiden

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag draaglijker voor je. Ben jij opzoek naar een professionele uitvaartondernemer in IJmuiden die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart IJmuiden verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het belangrijkste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit IJmuiden – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer IJmuiden gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart IJmuiden
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 131 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart IJmuiden aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in IJmuiden, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Driehuis, Santpoort Noord en Santpoort Zuid bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart IJmuiden

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in IJmuiden kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit IJmuiden. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van IJmuiden kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen IJmuiden

Een heengaan is iedere keer een schokkende situatie. Er is vanzelfsprekend het verdriet en wellicht de shock bij een onverwacht heengaan. Maar een overlijden houdt ook een drukke periode in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Als eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in IJmuiden overgebracht worden. Hierna moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • De executie van het testament

Indien er vooraf duidelijkheid is over de voorkeuren van de overledene, geeft dit een hoop richting. Als dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer ruimte voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in IJmuiden.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische tijd een aantal dingen over het hoofd zien. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog aan denken? Lees meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in IJmuiden

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit IJmuiden te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in IJmuiden contacteren

Bij een uitvaart in IJmuiden kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentra die verdeeld over de stad beschikbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een grote invloed op alle zaken voor en na de begrafenis. In alle uitvaartcentra in IJmuiden zijn er toerijkende faciliteiten om de overledene professioneel en met eer te bewaren tot de dag van de teraardebestelling. Tegelijkertijd is hier alles voorhanden om de overledene de laatste verzorging te kunnen geven.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in IJmuiden zijn de ruimtes waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een tijdstip kiezen om voorafgaande aan de uitvaart een condoleance te initiëren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor louter intimi.

In zowat alle uitvaartcentra in IJmuiden kun je gebruik maken van een ingerichte aula voor het vertrek. De plechtigheid is het meest persoonlijke stukje van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf invullen. Er is de gelegenheid voor zelf gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is gelegenheid voor alle soorten religies. In menig uitvaartcentrum IJmuiden zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto voorstellingen bij de dienst.

Zodra het afscheid is geweest kun je aansluitend doorgaans nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit mag een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook veelomvattend. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verschillende uitvaartcentra in IJmuiden en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit IJmuiden

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis IJmuiden

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel duidelijk wat de wens van de overledene was en deze voorkeur wordt normaal daarnaast gevolgd. De keuze kan daarnaast overgelaten zijn aan de directe familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in IJmuiden zal helder zijn, maar wat hebben deze verschillen voor impact op de uitvaart zelf? Weet dat ongeacht de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de uitvaartdienst daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in IJmuiden gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de uitvaartdienst naar een begraafplaats gebracht worden. Een paar uitvaartcentra zijn gelegen meteen behalve een begraafplaats. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wanneer er voor een crematie wordt gekozen, is het normaal om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij gelijktijdig gecremeerd kan worden. Dat is logischerwijs niet noodzakelijk. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Wel is het belangrijk om de tarieven van een begrafenis en crematie IJmuiden in de gaten te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende kosten voor een (graf)steen of monument op de gedenkplaats. Logischerwijs is de wens van de gestorvene steevast leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie IJmuiden

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten IJmuiden

Het voelt mogelijk wat naar om na een overlijden te moeten stilstaan bij de tarieven van een uitvaart in IJmuiden. Het is echt noodzaak gezien het regelen van een overlijden behoorlijk duur kan zijn. Je gaat sowieso diverse kosten maken, denk daarbij aan een (graf)kist of een asurn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Verder is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Het transport van de overledene
 • Eventueel in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor aangifte van overlijden

De prijzen na overlijden lopen doorgaans op tot minimaal 7.000,- euro. Daar zitten wel een aantal opties inbegrepen. De kosten voor de uitvaart kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf vaststellen. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de tarieven aanzienlijker zijn. De kosten zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een generaal graf zal beter geprijsd zijn dan een privaat graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio IJmuiden en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart IJmuiden inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart IJmuiden inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering IJmuiden

Het is voor elk persoon uit IJmuiden raadzaam om een uitvaartverzekering te nemen. Evenzeer jij als je nabestaanden hebben dan de opluchting dat zij niet voor flinke prijzen komen te staan. Vaak kun je kiezen tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vastgesteld dienstenpakket waarin de door jou gekozen services zijn geïntegreerd. Hiermee ben je dan verzekerd van een degelijk georganiseerde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een geldbedrag op waarvan de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering biedt iets uitgebreider vrijheid, aangezien je meer keuzemogelijkheden hebt. Dit is een zeer handige uitvaartverzekering als je aanvullende voorkeuren hebt.

Er zijn ook nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering IJmuiden behoorlijk omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo kies je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw positie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken IJmuiden

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in IJmuiden verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer IJmuiden

Het is slim om een uitvaartverzorger in IJmuiden in te zetten voor een afscheid in IJmuiden. Even beknopt nogmaals stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is slim. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Zij regelen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaart waarin alles gesmeerd verloopt.

De meeste plechtigheden en de strakke planning wordt georganiseerd door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is verstandig omdat het een zeer persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze website eenvoudig en gauw doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even vluchtig in contact komen en heb je direct een fatsoenlijk beeld door wie jij bij voorkeur de allerlaatste dag van jouw geliefde laat regelen. Tevens is het een slim plan om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er uitgevoerd kunnen worden.

Horen bloemen en (rouw)kaarten bijvoorbeeld ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Deze persoonlijke behoeften kun je meenemen in je zoektocht naar de passende uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze zware tijd, en helpen jou het liefste met het vinden van de juiste connectie zodat alles net even iets dragelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in IJmuiden

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

IJmuiden

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio IJmuiden. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De IJmuidense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in IJmuiden. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in IJmuiden bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit IJmuiden die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in IJmuiden

Een waardige uitvaart

21 juli 2024

We hebben een buitengewoon passende begeleider kunnen vinden. Enkel de nazorg kon mogelijk wat netter.

- Jolanda van der Meer

De uitvaartdienst was prachtig

13 juli 2024

Vlot en voortreffelijk alles in orde gemaakt na de offerteaanvraag. Ook nog na de uitvaartdienst even gebeld of we nog vragen hadden.

- Marjolein van de Velde

Dank jullie wel!

6 juli 2024

Gauw waren we in contact met diverse uitvaartcentra. Vandaar hoefde we zelf amper iets te regelen.
Onwijs erkentelijk!

- Nicole de Jonge

Het afscheid was uitstekend georganiseerd

2 juli 2024

Ik heb eigenlijk niet de juiste woorden om te beschrijven hoe passend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al direct contact met deze mensen en het was vanaf begin af aan uitmuntend. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootvader echt werden gehoord. Hierdoor hebben we een prachtig uitvaart voor onze lieve opa kunnen organiseren.

- Barry van Vliet

Warmhartig bijgestaan

24 juni 2024

Ons moeder stond zelf heel kleurrijk in het leven dus de attente opvang was enorm fijn. Niets was te vreemd en het was zeer persoonlijk.

- Marije Molenaar

Snel in contact met de correcte personen

18 juni 2024

Voor het echte overlijden van mijn tante zochten wij al contact met meerdere uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de voorkeuren al doorgenomen worden. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende ervaring door deze uitvaartbegeleiders waarmee we snel in contact waren. Dank je wel voor het mogelijk maken daarvan.

- Maartje van Dongen

Prachtig afscheid begeleid

11 juni 2024

Snel en waardig geregeld. Heel blij.

- Roel Janssen

Fijne mensen voor de uitvaart

4 juni 2024

De uitvaart is vlot, onbekommerd en persoonlijk begeleid.

- Petrus van de Velde

Het afscheid van grootvader was zo mooi!

31 mei 2024

Omdat dit de eerste keer was dat we een overlijden in de kring hadden was het best spannend. Gelukkig hadden we zorgzame begeleiding, wat zo doorslaggevend is voor een goede en waardige uitvaart!

- Paul Bakker

Uitgelichte uitvaartondernemers uit IJmuiden

Uitvaartverzorging kaptein

Herculesstraat 33
1973 VM IJmuiden
Nederland

06 53456439
http://www.uitvaartverzorgingkaptein.nl/

Alice Loeters Persoonlijke Uitvaartzorg

Van Lenneplaan 76
1985 AH Driehuis
Nederland

0255 517 452
http://www.aliceloeters.nl/

Westerveld

Duin- en Kruidbergerweg 6
1985 HG Driehuis
Nederland

0255 514 843
http://www.bc-westerveld.nl/