Uitvaart Wijckel

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een gemoedelijke uitvaartondernemer uit Wijckel die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Wijckel verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het beste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Wijckel – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Wijckel gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Wijckel

Uitvaart Wijckel
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 112 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Wijckel aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Wijckel, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Nijemirdum, Tjerkgaast en Oudemirdum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Wijckel

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Wijckel is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Wijckel vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Wijckel kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Wijckel

Het afhandelen van een overlijden is immer intens. Denk aan de schrik bij een onvoorzien heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Het is bovendien een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er moet van alles besloten worden bij een teraardebestelling. Als eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Wijckel vervoerd worden. Vervolgens moet er over belangrijke zaken een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Aanvullende voorkeuren

Indien er van tevoren duidelijkheid is over de wensen van de overledene, helpt dit enorm. Als dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo correct mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Wijckel.

Geheid zul je in deze drukke periode veel zaken over het hoofd zien. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer vitaal? Vindt meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Wijckel

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Wijckel te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Wijckel contacteren

Bij een begrafenis in Wijckel kun je kiezen uit een variatie aan uitvaartcentra die verdeeld over de stad beschikbaar zijn. Een uitvaartcentrum speelt een belangrijke rol bij zowel alle werkzaamheden vantevoren aan de uitvaart als de begrafenis zelf. In ieder uitvaartcentra in Wijckel zijn er adequate faciliteiten om de overledene vakkundig en met aanzien te bewaren tot de dag van de begrafenis. Tevens is hier alles aanwezig om de overledene de allerlaatste behandeling te kunnen geven.

De belangrijkste activiteit van een uitvaartcentrum Wijckel zijn de ruimtes waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Vanzelfsprekend kun je de geliefde ook thuis opbaren. Indien je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt hier een tijdstip kiezen om voorafgaande aan de begrafenis een condoleance te regelen voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor alleen intimi.

In vrijwel alle uitvaartcentra in Wijckel kun je gebruik maken van een ingerichte aula voor het afscheid. De dienst is het meest persoonlijke stuk van de teraardebestelling en mag je als nabestaanden zelf invullen. Er is de ruimte voor persoonlijk gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is gelegenheid voor alle verschillende geloofsthema’s. Verschillende uitvaartcentra in Wijckel kun je daarnaast media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Op het moment dat het afscheid is genomen kun je aansluitend dikwijls nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit kan een simpele koffietafel zijn, maar ook veelomvattend. Vergelijk daarom de diverse uitvaartcentra in Wijckel met mekaar en maak een bewuste selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Wijckel

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Wijckel

Het is noodzakelijk dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hier wil je jouw nabestaanden bij voorkeur niet mee opzadelen. Een crematie is over het algemeen genomen beter geprijsd dan een begrafenis. Belangrijkste reden hiervoor is dat er bij een begrafenis in Wijckel een rustplaats geregeld moet worden. De tariefstelling kunnen aardig oplopen hiervoor. De tarieven voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente verschillen. Het is dan ook aan te raden om eerst wat onderzoek te doen. Behalve de tarieven voor de grafkuil zelf zal je tevens prijzen kwijt zijn aan de steen en een kist. Afhankelijk van je eigen voorkeuren kunnen de tarieven hierin uiteraard ook weer zeer veel afwijken.

Crematies in Wijckel zijn aanzienlijk minder duur. Het duurste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit doorgaans geoorloofd tegen een kostenvergoeding. Het is ook mogelijk om zelf de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Wijckel, is het altijd verstandig om de kosten tegen elkaar af te wegen. Onderling zitten er namelijk grote afwijkingen tussen de aanbieders. Je kunt dus al snel stevig besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Wijckel

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Wijckel

Het lijkt mogelijkerwijs wat zuur om na een heengaan na te denken over de prijzen van een uitvaart in Wijckel. Jammer genoeg is dit wel nodig, want een uitvaartdienst kan behoorlijk in de kosten lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een grafkist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de wensen komen daar nog diverse kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het vervoer van de gestorvene
 • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaart kost hedendaags bij benadering € 7.000,-. Een veelheid dingen zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Wijckel zo duur maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan wanneer je alleen voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een regulier graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Wijckel en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Wijckel inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Wijckel inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Wijckel

Een uitvaartverzekering in Wijckel regelen is een van de slimste keuzes die je zelfstandig kunt maken. Indien je in Wijckel een verzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een groot onderdeel van de uitvaartkosten zijn gedekt. De meeste uitvaartverzekeringen keren een afgesproken geldbedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een vaststaand bedrag bij elkaar. Het is trouwens niet verplicht om zo’n uitvaartverzekering af te sluiten. Maar, aangezien het zaken zoveel eenvoudiger maakt bij een uitvaart regelen, is het zeer te adviseren.

Wat je aan verzekeringspremie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Wijckel is afhankelijk van meerdere zaken. Daarom wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per mens en per verzekeraar. Een jonger iemand betaalt meestal minder premie dan een mens op latere leeftijd. Begrijpelijk, want een ouder iemand overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger mens. Verder is de premie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt hebben en van je persoonlijke gezondheid. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Wijckel geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Het afsluiten van een uitvaartverzekering gaat dan ook veelal gepaard met het meezenden van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het opsturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf liever doen dan kun je uiteraard ook gewoonweg een bedrag opzij zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker zijn dat de uitvaart betaald kan worden. Bij een gebrek zal de gemeente eventueel jouw familie benaderen om de overige kosten te betalen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Wijckel

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Wijckel verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Wijckel

Meteen na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Wijckel De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken organiseren. Indien je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je meestal geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Daardoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de aangifte regelt alsmede het vervoer van de overledene richting een uitvaartcentrum. Aansluitend kunnen jullie samen doorspreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Wijckel zorgen voor een prachtige laatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Wijckel

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Wijckel

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Wijckel. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Wijckelse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Wijckel. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Wijckel bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Wijckel die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Wijckel

Uitvaartdienst schitterend zoals verlangd

24 februari 2024

Het is exact gegaan zoals papa het bij voorkeur had gewild. Ongelofelijk hoe op maat en relatief voordelig deze begrafenis georganiseerd is. Het was buitengewoon mooi met alle ‘aparte’ wensen die we hadden en dit kon ook allemaal. Ook na de uitvaart was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Elizabeth de Haan

Een vertrouwd afscheid

20 februari 2024

Omdat we na de aanvraag snel contact met een uitvaartbegeleider hadden was er plaats voor alle eigen ideeën. Er waren veel wensen en daarom werd afscheid net zoals vader dat wilde. De prijs was eerlijk dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen bijstaan.

- Jessica van de Veen

Perfect geregeld

16 februari 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw present. Vooraf veel gesprekken gehad en hierdoor was de crematie behoorlijk soepel geregeld. Ook hadden we snel contact met de uitvaartcentra na de aanvraag.

- Mirjam Sanders

Prachtig afscheid

4 februari 2024

Het was zo aantrekkelijk! Ondanks de rouw na het overlijden van grootmoeder hadden we geen beter afscheid geregeld kunnen krijgen. Het tempo van de offerte heeft hier ook aan bijgedragen, daardoor was er veel ruimte om de uitvaart te regelen.

- Erwin Maas

Dankbaar voor een persoonlijk afscheid

25 januari 2024

Het uitvaart centrum van onze keuze was handig en erg meegaand. De teksten werden ook herschreven met zijn steun en ook meedenken over alles was klasse.

- Richard van de Brink

Een integere uitvaartdienst

19 januari 2024

Intiem en alleen met genodigden was de wens. Binnen een paar uur hadden we contact met onze uitvaart ondernemer en konden we vlot de teraardebestelling regelen. Dank jullie wel.

- Mirjam Timmermans

Vlug geregelde huiselijke uitvaart

8 januari 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was zeer betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Omdat het ook vlot geregeld was en niet in een kille ambiance vonden wij het prettig dat het uit handen werd genomen.

- Ivo Hoekstra

Erg blij door fijne hulp

3 januari 2024

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij uitermate geholpen bij de uitvaart van mijn lieve partner. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Ik hoefde uitsluitend de eerste dag te zoeken naar wie mij kon assisteren. Gelukkig was dit binnen 1 dag gelukt.

- Astrid Dekker

Algeheel ontzorgt

30 december 2023

Via uitvaartplek zijn we compleet ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het echte afscheid, alles was besloten . Het verliep gemakkelijk en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Fantastisch geregeld.

- Astrid Peeters

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Wijckel

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 428 700
http://www.crematoriumsneek.nl/

Begrafenis- en Crematieverzorging Boersma

Bjirkestrjitte 2
8531 ZC Lemmer
Nederland

0514 562 859
http://www.uitvaartboersma.nl/