Uitvaart Nijemirdum

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Behoefte aan een professionele uitvaartondernemer uit Nijemirdum die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Nijemirdum verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Nijemirdum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Nijemirdum gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Nijemirdum
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 121 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Nijemirdum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Nijemirdum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Balk, Ruigahuizen en Sondel bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Nijemirdum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Nijemirdum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Nijemirdum vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Nijemirdum kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Nijemirdum

Bij het wegvallen van een naaste spelen er verscheidene emoties. Denk aan de schok bij een onverwacht overlijden en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een overlijden houdt ook een moeilijke periode in, waarin in een korte tijd de uitvaart georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Ten eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Nijemirdum vervoerd worden. Daarna moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Aanvullende voorkeuren

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om keuzes te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer aandacht voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Nijemirdum.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische tijd meerdere dingen missen. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer vitaal? Vindt meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Nijemirdum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Nijemirdum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Nijemirdum contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Nijemirdum Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Op deze plek vindt het laatste afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit gewild is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het afscheid. Het is ook geoorloofd om iemand in eigen woning op te baren, dit kan vaak worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Nijemirdum. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Daardoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Wanneer je behandeling wenst van je geliefde is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Nijemirdum. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra bijstaan met de verzorging voor het afscheid. Voor de uitvaart kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Nijemirdum met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de geliefde, dan is dit het ogenblik ervoor. Na afloop bestaat er vaak de gelegenheid om tezamen een kopje koffie te nuttigen en om het gezamenlijk af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Nijemirdum kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Nijemirdum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Nijemirdum

Een van de eerste keuzes die nabestaanden moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel helder wat de wens van de overledene was en deze wens wordt normaal alsmede opgevold. Bovendien kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de uitvaart op zichzelf? Feit is dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Nijemirdum gehouden kan worden.

Ingeval men kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene daarna naar een kerkhof worden overgebracht. Enige uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk naast een kerkhof. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Indien er voor een crematie wordt gekozen, is het normaal om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar ook gecremeerd kan worden. Dat hoeft trouwens niet. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Zorg er gelijktijdig voor dat je de kosten van een begrafenis of crematie in Nijemirdum in het oog houdt. Normaliter is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit komt voornamelijk door de storting van grafrechten aan de gemeente en de extra tariefstelling voor een steen of gedenkteken op de gedenkplaats. overigens is de wens van de overledene doorgaans leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Nijemirdum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Nijemirdum

Piekeren over een uitvaartdienst kan een hinderlijk gevoel geven, voornamelijk als je aan de prijzen denkt. Jammer genoeg is dit wel nodig, want een uitvaartdienst kan enorm in de papieren lopen. Je gaat sowieso sommige kosten maken, denk hierbij aan een kist of een urn. Ook de verzorging van de geliefde en de kosten van een uitvaartverzorger. Tevens is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Mogelijk in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaartdienst kost hedendaags ongeveer € 7.000,-. Een aantal dingen zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Nijemirdum zo exclusief maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is meestal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de kosten hoger zijn. De kosten zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een algemeen graf is namelijk minder duur dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Nijemirdum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Nijemirdum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Nijemirdum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Nijemirdum

Een uitvaartverzekering in Nijemirdum vergelijken is een van de voornaamste keuzes die je zelf kunt maken. Wanneer je in Nijemirdum een verzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een fors stuk van de uitvaartkosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen compenseren de meest voorkomende onkosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een afgesproken bedrag bij elkaar. Het is trouwens niet verplicht om een dergelijke verzekering af te sluiten. Wel is het te adviseren, het maakt het je wel echt een stuk zorgelozer ten tijde van de uitvaart.

Wat je aan verzekeringspremie betaalt voor je uitvaartverzekering in Nijemirdum is afhankelijk van meerdere zaken. Daardoor wisselt de premie ook per verzekerd geldbedrag, per mens en per aanbieder. Een jonger persoon betaalt gemiddeld lagere premie dan een mens op latere leeftijd. Verstandig, want een ouder iemand overlijdt statistisch gezien sneller dan een jonger persoon. Daarnaast zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt afnemen en van jouw gezondheid. Het is zo dat een verzekering in Nijemirdum afgewezen kan worden als de verzekeraar je een te gevaarlijk geval vindt. Het afsluiten van een verzekering gaat dan ook vaak samen met het aanleveren van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Mocht je het zelf willen doen dan kun je natuurlijk ook gewoonweg een geldbedrag apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen je nabestaanden later een bedrag tekort bij het financieren van jouw uitvaart. Bij een tekort zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Nijemirdum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Nijemirdum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Nijemirdum

Het is raadzaam om onmiddellijk na het overlijden een uitvaartondernemer in Nijemirdum te bellen. Na een heengaan zul je niet in de sfeer zijn om meteen al dingen te organiseren. Indien je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je meestal geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een heengaan georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de familie. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de aangifte regelt alsmede het rouwtransport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Later zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel zitten over het invullen van de uitvaartdienst en alle behoeften hieromtrent doorspreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme hulp bij een overlijden. Vergelijk dus een aantal uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Nijemirdum zal er een fijne uitvaartdienst plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Nijemirdum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Nijemirdum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Nijemirdum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Nijemirdumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Nijemirdum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Nijemirdum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Nijemirdum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Nijemirdum

Erkentelijk voor een persoonlijk afscheid

8 juni 2024

Onze man van de uitvaart begeleiding was vlot bij ons en hielp ons met alles. Zelfs het ondersteunen met de persoonlijke teksten was niet te veel en de hulp was enorm gewaardeerd.

- Eric Groen

Eerbiedige uitvaart

7 juni 2024

Respectvol afscheid genomen van mijn broer. Het enige minpuntje was de koffie, deze was niet erg lekker maar de rest was super geregeld.

- Barry Bosch

Snel in contact met de juiste personen

28 mei 2024

Voor het echte overlijden van onze tante zochten wij al contact met allerlei uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de voorkeuren al doorgenomen worden. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende ervaring dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlot in contact waren. Dank jullie wel voor het mogelijk maken daarvan.

- Rutger Schouten

Persoonlijke uitvaart

22 mei 2024

Omdat we na de aanvraag direct contact met een uitvaartbegeleider hadden was er plaats voor alle eigen ideeën. Er waren meerdere behoeften en daarom werd afscheid net zoals pap dat wilde. Ook vielen de prijzen ons alles mee dus erg blij met de prijsopgave van uitvaartplek achteraf!

- Dennis Timmermans

Ontzettend content door lieve hulp

13 mei 2024

Ik heb zeer liefdevolle ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn echtgenoot moest regelen. Ik hoefde niks alleen te doen. Ik hoefde uitsluitend de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon ondersteunen. De eerstvolgende dag was het geregeld.

- Wilhelmus Boer

Houvast in deze lastige tijd

6 mei 2024

Zomaar hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo goed kon helpen Chapeau voor de snelle en persoonlijke begeleiding.

- Saskia Veenstra

Een integere uitvaart

30 april 2024

We wilden het bij voorkeur klein en persoonlijk houden en dat is geslaagd. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Dank jullie wel.

- Barry Sanders

Warmhartig bijgestaan

22 april 2024

Het geweldige leven van onze moeder is prachtig omgezet in haar afscheid en de warme opvang was ontroerend. Niks was te vreemd en het was heel persoonlijk.

- Martine Smeets

Volledig ontzorgt

18 april 2024

Via uitvaartplek zijn we algeheel ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even vergelijken tot het echte afscheid, alles was georganiseerd. Het verliep gesmeerd en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Absoluut tevreden.

- Hendrika Kuipers

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Nijemirdum

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 428 700
http://www.crematoriumsneek.nl/

Draagt Elkanders Lasten

De Noord 6
8321 BA Urk
Nederland

0527 683 435
https://www.del-urk.nl/