Uitvaart Swichum

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag draaglijker voor je. Wil jij een gemoedelijke uitvaartondernemer uit Swichum die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Swichum verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Swichum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Swichum gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Swichum

Uitvaart Swichum
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 106 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Swichum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Swichum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Reduzum, Goutum en Teerns bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Swichum

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Swichum kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Swichum. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Swichum kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Swichum

Een overlijden is altijd een ingrijpende situatie. Er is uiteraard het verdriet en mogelijkerwijs de shock bij een onvoorzien overlijden. Het is bovendien een periode waarin er enorm veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Als eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Daarna moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Swichum. Vervolgens moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Aanvullende verlangen

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om keuzes te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer aandacht voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Swichum.

Zeker zul je in deze indrukwekkende periode enkele dingen over het hoofd zien. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Vindt aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Swichum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Swichum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Swichum contacteren

Bij een uitvaart in Swichum kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentra die verdeeld over de stad beschikbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een omvangrijke impact op alle zaken voor en na de uitvaart. In elk uitvaartcentrum in Swichum zijn indrukwekkende mogelijkheden om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de teraardebestelling is. Tevens is daar alles in gereedheid om je dierbare netjes te laten verzorgen.

De primaire activiteit van een uitvaartcentrum Swichum zijn de plekken waar de gestorvene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Natuurlijk mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt vooraf een moment voor condoleances houden voor alle personen die de dierbare kenden. Eveneens kun je het exclusief houden voor enkel genodigden of familie.

In vrijwel alle uitvaartcentra in Swichum kun je gebruik maken van een ingerichte zaal voor het uitleiden. De gedienstigheid is het meest intieme stuk van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf invullen. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Verschillende uitvaartcentra in Swichum kun je eveneens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de begrafenis zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit kan een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Vergelijk daarom de andere uitvaartcentra in Swichum met elkaar en maak een bewuste keus voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Swichum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Swichum

De keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie is een significante en zeer intieme keuze van mensen. Het liefste wil je deze vervelende keuze niet aan nabestaanden overlaten. Gemiddeld genomen is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Voornaamste aanleiding hiervoor is dat er bij een begrafenis in Swichum een rustplaats geregeld moet worden. De tarieven daarvoor kunnen hard stijgen. De tarieven voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente verschillen. Je doet er dus wijs aan om dit eerst even degelijk na te gaan voordat je besluit om een keuze te maken. Behalve de prijzen voor de grafkuil zelf zal je tevens prijzen kwijt zijn aan de (graf)steen en een kist. Afhankelijk van je eigen wensen kunnen de tariefstelling hierin simpelweg ook weer zeer veel verschillen.

Een crematie in Swichum brengt lagere kosten met zich mee. Bij een crematie gaan de meeste kosten in de asurn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit regelmatig mogelijk tegen een vergoeding. Je kunt er uiteraard tevens voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Swichum wilt is het van nut om de prijzen altijd goed te vergelijken. Onderling zitten er namelijk grote verschillen tussen de aanbieders. Je kunt daarom al snel stevig besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Swichum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Swichum

Het lijkt wellicht wat wrang om na een heengaan te moeten stilstaan bij de prijzen van een uitvaart in Swichum. Het is echt noodzaak gezien het organiseren van een heengaan enorm kostbaar kan zijn. Je gaat überhaupt meerdere kosten maken, denk hierbij aan een kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaart kost tegenwoordig ongeveer € 7.000,-. Een aantal zaken zitten hier standaard bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Swichum zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Een koffietafel bijvoorbeeld, is gebruikelijk met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het laatste, dan zijn de kosten hoger dan wanneer je enkel voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf is namelijk beter geprijsd dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Swichum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Swichum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Swichum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Swichum

Een uitvaartverzekering in Swichum uitzoeken is een van de slimste beslissingen die je zelfstandig kunt maken. Indien je in Swichum een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een aanzienlijk gedeelte van de uitvaartkosten zijn gedekt. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de meest voorkomende kosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet verplicht om een dergelijke verzekering af te sluiten. Maar, omdat het zaken zoveel eenvoudiger maakt bij een uitvaart organiseren, is het zeer raadzaam.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Swichum zal voortdurend afhankelijk zijn van meerdere factoren. Daarom wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per individu en per aanbieder. Een jonger mens betaalt over het algemeen lagere verzekeringspremie dan een individu op latere leeftijd. Verklaarbaar, want een ouder iemand overlijdt normaliter gezien sneller dan een jonger mens. Eveneens zal de premie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt afnemen en van jouw welzijn. Het is zo dat een verzekering in Swichum niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Vrijwel iedere keer zul je dan wel jouw medische dossier moeten inleveren voordat je een uitvaartverzekering wilt aanvragen. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je uiteraard ook zelfstandig een bedrag opzij zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen de achtergeblevenen later geld tekort bij het betalen van jouw uitvaartdienst. Bij een gebrek zal de gemeente eventueel jouw naasten aansprakelijk stellen om de overige kosten te betalen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Swichum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Swichum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Swichum

Het is verstandig om een uitvaartverzorger in Swichum in de arm te nemen voor een afscheidsdienst in Swichum. Even vluchtig andermaal stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is wijs. Het organiseren van het afscheid is veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dat is dan tevens gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de juiste wijze zal worden georganiseerd.

Denk onder meerdere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan het regelen van de dag zelf. Alvorens je ervoor kiest om rechtstreeks in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Swichum is het steevast verstandig om moeiteloos via onze site een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het allerlaatste afscheid is erg belangrijk en op deze manier heb je vlug een impressie van de mensen die dit voor jou kunnen doen. Daarnaast is het slim om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer tevens in staat om additionele werkzaamheden te verrichten, zoals het kopen van bloemstukken? Of is deze uitvaartondernemer in Swichum ook in staat om eventueel live muziek te regelen als de gestorvene dit heeft gewenst? Dit zijn allemaal vragen die je eventueel kunt stellen tijdens je zoektocht. We wensen jou sterkte in deze lastige periode, en helpen jou graag met het vinden van de juiste partij zodat alles net even iets dragelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Swichum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Swichum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Swichum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Swichumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Swichum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Swichum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Swichum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Swichum

Lieve mensen voor de uitvaart

25 juli 2024

De uitvaart is vlot, onbekommerd en persoonlijk begeleid.

- Albert Boer

Uitvaart ondersteuning was geweldig

19 juli 2024

Dag en nacht bereikbaar was zeer fijn. Kopje koffie kon aangevuld worden met het lievelingsgebakje van grootmoeder. Mooi.

- Dave de Graaf

Echt betrokken bij de uitvaart

8 juli 2024

Soms in het leven kom je personen tegen die werkelijk met je betrokken zijn. Nooit verwacht dat we dit bij de uitvaartdienst zo goed geregeld konden krijgen.

- Hendrika Maas

Betrokken en hulpvaardig

30 juni 2024

Deze uitvaart is memorabel, de uitvaartverzorger was zeer ervaren. Hij was erg aardig en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Roy van der Laan

Dank jullie wel!

26 juni 2024

Snel waren we in contact met diverse uitvaartcentra. Zelf hebben we praktisch niks zelfstandig hoeven doen.
Enorm bedankt!

- Renate de Bruin

Erkentelijk voor een persoonlijk afscheid

19 juni 2024

Het uitvaart centrum van onze keuze was vlot en erg meegaand. De teksten werden ook herschreven met zijn assistentie en ook meedenken over alles was klasse.

- Dennis van Vliet

Fijne helpende hand

8 juni 2024

Het overlijden van mijn moeder had een stevige impact op mij, flinke rouw en dus niet in staat zaken te organiseren. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een prettige uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ze was zo meegaand en begripvol.
Na de uitvaart heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Enorm gewaardeerd.

- Susanne Dijkstra

Vlug en gemakkelijk uit handen genomen uitvaart

5 juni 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Omdat het ook snel geregeld was en niet in een kille ambiance vonden wij het prettig dat het uit handen werd genomen.

- Ronald van Loon

Volledig ontzorgt

28 mei 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het echte afscheid, alles was overeengekomen. Het verliep gesmeerd en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Super geregeld.

- Saskia Hoekstra

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Swichum

Anne de Jong Uitvaartzorg

Buorren 23
9012 DK Raerd
Nederland

0566 602 922
http://www.dejonguitvaartzorg.nl/

Vereniging “Jelsumerhof”

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 212 7843
http://jelsumerhof.nl/

Noorderhof Uitvaartcentrum

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 216 2021
https://noorderhofuitvaartcentrum.nl/