Uitvaart Susteren

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Wil jij een gemoedelijke uitvaartondernemer uit Susteren die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Susteren verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Susteren – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Susteren gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Susteren
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 136 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Susteren aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Susteren, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Buchten, Holtum en Echt bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Susteren

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Susteren kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Susteren vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Susteren kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Susteren

Er komt veel inspanning kijken bij het organiseren van een uitvaart. Omdat je fouten wilt voorkomen is het aan te raden om dit door iemand anders te laten regelen. Je kunt dit bijvoorbeeld vragen aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Zij ondersteunen je met het organiseren van alles wat er relevant is op deze dag. Welke fasen doorloop je gedurende dit proces? Alles start bij het melden van overlijden bij de gemeente. Indien je een begrafenis in Susteren wilt organiseren, moet je eerst deze stap te zetten alvorens je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in gang kunt zetten. Dit verlof is verplicht om de volgende stap te mogen zetten. De verwachte vervolgstap is om het heengaan kenbaar te maken aan anderen. Je kunt ervoor opteren om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gewoon om louter de directe kring te informeren.

Vervolgens is het tijd voor de praktische uitwerking van de begrafenis. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het bestellen van een rustplaats of asurn. Het is altijd slim om in het testament te kijken van de overledene, hier is dikwijls wat in gedocumenteerd over de laatste voorkeuren. Als er geen wilsbeschikking voorhanden is zul je je als naverwanten moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de begrafenis is het verstandig om de overige zaken te regelen. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de boekhouding van de overledene of aan de geldelijke dingen. Als laatste is er dan nog de afwikkeling van de (eventuele) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Susteren

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Susteren te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Susteren contacteren

Voor een teraardebestelling in Susteren heb je de opties uit diverse verschillende uitvaartcentra die door de hele stad zijn gevestigd. Het uitvaartcentra heeft een behoorlijke impact op alle zaken voor en na de begrafenis. In alle uitvaartcentra in Susteren zijn er fatsoenlijke faciliteiten om de overledene professioneel en met trots te bewaren tot de dag van de uitvaart. Ook is daar alles in paraatheid om je dierbare keurig te laten verzorgen.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Susteren zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Vanzelfsprekend kun je de dierbare ook in huis opbaren. Wanneer je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt hier een ogenblik kiezen om voorafgaande aan de dag een condoleance te initiëren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor alleen familieleden.

De meeste uitvaartcentra in Susteren hebben een zaal waar de uitvaartdienst georganiseerd kan worden. Als dierbaren van de overledene kun je het vertrek erg sluitend maken. Er is de mogelijkheid voor eigenhandig gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is mogelijkheid voor alle soorten geloven. In menig uitvaartcentrum Susteren zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto presentaties tijdens de plechtigheid.

Na de begrafenis zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit mag een simpele koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Vergelijk daarom de andere uitvaartcentra in Susteren met elkaar en maak een bewuste keuze voor een uitvaartcentrum die aan alle verlangens kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Susteren

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Susteren

Bij een overlijden is een cruciale keus waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. Veelal heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Ook kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Susteren zal helder zijn, maar wat hebben deze afwijken voor invloed op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Susteren gehouden kan worden.

Wanneer men kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene na afloop naar een begraafplaats worden getransporteerd. Enkele uitvaartcentra zijn gelegen meteen naast een begraafplaats. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat is overigens niet noodzakelijk. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Zorg er tevens voor dat je de prijzen van een begrafenis of crematie in Susteren in de gaten hebt. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra prijzen voor een steen of monument op de gedenkplaats. Logischerwijs is de wil van de gestorvene over het algemeen leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Susteren

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Susteren

Piekeren over een uitvaartdienst kan een naar gevoel geven, voornamelijk als je aan de tariefstelling denkt. Helaas is dit echt nodig, want een uitvaartdienst kan enorm in de papieren lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een grafkist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de behoeften komen er nog diverse kosten bij, zoals:

  • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
  • Rouwvervoer
  • Eventuele dragers
  • Bloemen
  • Overlijdenskaarten
  • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen over het algemeen op tot minimaal 7.000,- euro. Een aantal aangelegenheden zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Susteren zo exclusief maken als je zelf wilt. Een koffietafel als voorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het laatste, dan zijn de prijzen aanzienlijker dan indien je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf is namelijk beter geprijsd dan een particulier graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Susteren en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Susteren inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Susteren inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Susteren

Een uitvaartverzekering in Susteren uitzoeken is een van de beste keuzes die je zelf kunt maken. Met het hebben van een uitvaartverzekering in Susteren zul je er immers niet helemaal alleen voor staan als het betrekking heeft op de onkosten. De meeste uitvaartverzekeringen keren een vastgesteld geldbedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet vereist. Maar, aangezien het omstandigheden zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart regelen, is het zeer raadzaam.

Wat je aan verzekeringspremie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Susteren is afhankelijk van een aantal zaken. Dat is dan zeker de aanleiding dat de verzekeringspremie voor iedereen zal uiteenlopen. Een jonger mens betaalt gemiddeld minder verzekeringspremie dan een individu op oudere leeftijd. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar neemt anders te veel risico. Daarnaast zal de premie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt afnemen en van jouw welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Susteren niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Nagenoeg iedere keer zul je dan ook jouw medische verslag moeten inleveren wanneer je een uitvaartverzekering wilt aanvragen. Je kunt er simpelweg ook voor kiezen om zelf een bedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker weten dat de uitvaart bekostigd kan worden. Wanneer dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw familie aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Susteren

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Susteren verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Susteren

Direct na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Susteren De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je ook geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de familie. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en transport naar een rouwcentrum organiseren. Aansluitend zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle behoeften hieromtrent doorspreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk vandaar allerlei uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Susteren zal er een mooie uitvaartdienst plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Susteren

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Susteren

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Susteren. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Susterense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Susteren. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Susteren bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Susteren die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Susteren

Het afscheid was geweldig geregeld

24 mei 2024

De woorden ontbreken om te beschrijven hoe fijn de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden snel de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootvader echt werden gehoord. We hebben echt een mooie allerlaatste groet kunnen geven aan onze liefste grootvader.

- Frank Sanders

Persoonlijke begeleiding afscheid

15 mei 2024

Fijne mensen die alles vlot en betrouwbaar regelen ontdekt.

- Peter van Beek

Wel betrokken bij de uitvaartdienst

8 mei 2024

Mensen die echt meedenken zijn sporadisch. We zijn een prettige ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat misschien klinkt.

- Adriana van den Broek

De ultieme groet was perfect

30 april 2024

Ik heb werkelijk niet de juiste woorden om te definiëren hoe goed het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden vlug de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie ultieme groet kunnen geven aan onze lieve grootvader.

- Rob Jacobs

Boven verwachting flexibel

22 april 2024

Omdat onze familie het niet volledig eens was werden er op het laatste ogenblik zaken gewijzigd. Dit was geen probleem dus heel soepel deze mensen die gevonden hebben.

- Danny de Graaf

Lage tarieven en vredig

18 april 2024

Een evenzeer betaalbare als eervolle uitvaart was meer dan we verwacht hadden. We hebben niet zo veel geld dus was van belang.

- Sjoerd de Graaf

Grote steun gehad

10 april 2024

Wij konden eerst goed kijken wie wij aangenaam vonden. Al snel waren we met iemand in contact die ons persoonlijk benaderde en dingen uit handen wilde nemen. We hoefde niet eens zelf het overlijden van onze zus aan te geven.

- Karin Brouwer

Persoonlijke begeleiding was fantastisch!

30 maart 2024

Dag en nacht bereikbaar was enorm aangenaam. Kop koffie kon aangevuld worden met het lievelingsgebakje van oma. Schitterend.

- Ivo Maas

Vlug geregelde huiselijke uitvaart

28 maart 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was enorm betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg huiselijk. Doordat het ook snel geregeld was en niet in een kille omgeving vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Sebastiaan Smit

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Susteren

Peusen Uitvaartzorg Crematorium

Bellekeweg 37
6101 JZ Echt
Nederland

0475 486 100
https://www.peusen.nl/

Peusen Uitvaartzorg

Bellekeweg 37
6101 JZ Echt
Nederland

0475 486 100
http://www.peusen.nl/

Uitvaartzorg Gerda Pommé

Marialaan 2-A
6114 CR Susteren
Nederland

046 423 4844
http://www.uitvaartzorggerdapomme.nl/