Uitvaart Echt

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Zoek jij hulp voor de uitvaart in Echt?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Echt verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het belangrijkste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Echt – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Echt gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Echt

Uitvaart Echt
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 110 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Echt aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Echt, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Sint Joost, Susteren en Maasbracht bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Echt

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Echt is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Echt. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Echt kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Echt

Er komt veel inspanning kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Aangezien je ongemakken wilt voorkomen is het aan te raden om dit door iemand anders te laten organiseren. Vaak willen familieleden of vrienden je hiermee assisteren, maar je kunt dit ook aan een uitvaartondernemer over laten. Zij assisteren je met het regelen van alles wat er fundamenteel is op deze dag. Wat zijn nu werkelijk de stappen die gezet moeten worden? Alles start bij het melden van overlijden bij de gemeente. Bij een teraardebestelling organiseren in Echt is dit altijd de belangrijkste actie die genomen moet worden. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is noodzakelijk om de daaropvolgende stap te mogen zetten. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het heengaan. Je kunt ervoor opteren om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak gebruikelijk om slechts de directe kring op de hoogte te stellen.

Vervolgens is het moment aangebroken om de uitvaart zelfstandig te gaan regelen. Daarmee bedoelen we dus het organiseren van de uitvaartdienst en het vinden van een kerkhof of strooigebied. Raadpleeg altijd het testament om te achterhalen hoe de overledene wil dat de plechtigheid ingericht wordt. Als er geen wilsbeschikking aanwezig is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het moment voor de praktische afronding. Hier kan je onder andere denken aan de administratie van de overledene of aan de financiële zaken. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Echt

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Echt te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Echt contacteren

Bij een begrafenis in Echt kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentrums die verdeeld over de stad beschikbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een behoorlijke invloed op alle zaken voor en na de begrafenis. In ieder uitvaartcentra in Echt zijn er fatsoenlijke faciliteiten om de overledene vakkundig en met eer te bewaren tot de datum van de uitvaart. Tevens is hier alles beschikbaar om de overledene de finale verzorging te kunnen geven.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Echt zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt vantevoren een moment voor condoleances organiseren voor alle mensen die de dierbare kenden. Daarnaast kun je het afgesloten houden voor enkel genodigden of familie.

In zowat alle uitvaartcentra in Echt kun je gebruik maken van een bijzondere zaal voor het vertrek. De gedienstigheid is het meest intieme stukje van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf indelen. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In menig uitvaartcentrum Echt zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto presentaties bij de uitvaartdienst.

Na de uitvaart zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit kan een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verschillende uitvaartcentra in Echt en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Echt

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Echt

Het is belangrijk dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hiermee wil je jouw nabestaanden eigenlijk niet mee belasten. Een crematie is gemiddeld genomen minder duur dan een begrafenis. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat voor een begrafenis in Echt een rustplaats gehuurd moet worden. De tarieven hiervoor kunnen hard stijgen. De prijzen voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente afwijken. Het is dan ook aan te raden om eerst wat onderzoek te plegen. Naast de tarieven voor de rustplaats zelf zal je gelijktijdig tariefstelling kwijt zijn aan de steen en een grafkist. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kunnen de prijzen hierin uiteraard ook weer gigantisch afwijken.

Crematies in Echt zijn beduidend goedkoper. Bij een crematie gaan de allermeeste kosten in de urn zitten. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as tevens uit laten strooien. Het is tevens een optie om eigenhandig de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Echt wilt is het van waarde om de kosten altijd goed te vergelijken. Er bestaan flink wat prijsverschillen tussen partijen. Door dit te inspecteren zul je in staat zijn om flink geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Echt

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Echt

Het voelt wellicht wat naar om na een overlijden te moeten stilstaan bij de kosten van een uitvaart in Echt. Jammer genoeg is dit toch echt nodig, want een uitvaart kan enorm in de papieren lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een grafkist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

  • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
  • Rouwvervoer
  • Eventueel in te huren dragers van de grafkist
  • Bloemstukken
  • Overlijdenskaarten
  • Een advertentie voor melding van overlijden

Een gemiddelde uitvaart kost momenteel rond de € 7.000,-. Daarbij zitten wel flink wat mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Echt zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is meestal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tariefstelling hoger dan indien je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Echt en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Echt inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Echt inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Echt

Een uitvaartverzekering in Echt uitzoeken is een van de voornaamste beslissingen die je zelf kunt maken. Door een uitvaartverzekering in Echt zal je er immers niet helemaal alleen voor staan als het neerkomt op de onkosten. De meeste uitvaartverzekeringen compenseren de algemene kosten die komen kijken bij een uitvaart. Bij genoemde optie spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet gedwongen om zo’n verzekering af te sluiten. Maar, omdat het dingen zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart regelen, is het absoluut te adviseren.

Wat je aan verzekeringspremie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Echt is afhankelijk van een aantal zaken. Daarom wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per persoon en per aanbieder. Een jonger individu betaalt gemiddeld lagere verzekeringspremie dan een persoon op oudere leeftijd. Dit is logisch, de verzekeraar neemt anders een te groot risico. Ook zal de premie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt hebben en van jouw welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Echt niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Nagenoeg altijd zul je dan ook jouw medische dossier moeten overleggen voordat je een verzekering wilt afsluiten. Je kunt er simpelweg daarnaast voor kiezen om zelf een geldbedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen je nabestaanden straks een bedrag tekort bij het bekostigen van jouw uitvaart. Wanneer dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw familie aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Echt

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Echt verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Echt

Het is wijselijk om onmiddellijk na het overlijden een uitvaartondernemer in Echt te bellen. Na een heengaan zul je niet in de gemoedstoestand zijn om direct al zaken te organiseren. Indien je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je doorgaans geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een heengaan geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de finale verzorging en vervoer naar een rouwcentrum organiseren. Dan zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel gaan over het invullen van de uitvaartdienst en alle behoeften hieromtrent bespreken.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Echt zorgen voor een gedenkwaardige finale groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Echt

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Echt

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Echt. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Echtse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Echt. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Echt bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Echt die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Echt

Een uitkomst bij verdriet

20 mei 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Buitengewoon prettig en een dikke pluim voor de vlotte reacties.

- Sanne Kuiper

Eerbiedige uitvaart

15 mei 2024

We hebben onze broer een eerbiedige en prachtige uitvaartdienst kunnen geven. Het enige minpunt was de koffie, deze was niet zo aangenaam maar de rest was top geregeld.

- Miranda Dijkstra

Op verzoek praktisch onmiddellijk een geschikte begeleider

4 mei 2024

Voor het werkelijke overlijden van onze tante zochten wij al contact met allerlei uitvaartcentra. Hierdoor waren we in staat de opties en wensen alvast door te nemen. Dit was erg onvergelijkelijk en mogelijk door dat we snel diverse uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken hiervan!

- Jacqueline van Loon

Het afscheid was uitstekend georganiseerd

27 april 2024

De woorden ontbreken om te verwoorden hoe fijn de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden gauw de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Daarom hebben we een geweldig afscheid voor onze liefste opa kunnen regelen.

- Marloes de Vos

Het afscheid was geweldig geregeld

26 april 2024

Ik heb werkelijk niet de passende woorden om te beschrijven hoe passend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden vlug de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Daarom hebben we een schitterend afscheid voor onze lieve opa kunnen organiseren.

- Karin Peeters

Echt betrokken bij de uitvaartdienst

13 april 2024

Mensen die echt meedenken zijn uniek. Wij zijn een prettige ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat misschien klinkt.

- Natascha Smit

Uitmuntend geregeld

11 april 2024

Haast onzichtbare hulp op de dag van de uitvaartdienst gehad. Vooraf veel gesprekken gehad en daarom was de crematie behoorlijk prettig georganiseerd. Razendsnel contact ook.

- Karin Janssen

Warme helpende hand

3 april 2024

Toen mijn mama overleed was ik erg droevig en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een lieve uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ze was zo lief en begripvol.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Eigenlijk heel vriendelijk.

- Michael van Loon

Enorm meelevend

24 maart 2024

Na het overlijden wisten we even niet wat we precies moesten doen. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl snel in contact met een zeer attente begeleidster. We hadden enorm snel contact en ze heeft ons fantastisch fijn geholpen met het organiseren.

- Björn de Bruijn

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Echt

Peusen Uitvaartzorg Crematorium

Bellekeweg 37
6101 JZ Echt
Nederland

0475 486 100
https://www.peusen.nl/

Peusen Uitvaartzorg

Bellekeweg 37
6101 JZ Echt
Nederland

0475 486 100
http://www.peusen.nl/

Uitvaartzorg Gerda Pommé

Marialaan 2-A
6114 CR Susteren
Nederland

046 423 4844
http://www.uitvaartzorggerdapomme.nl/