Uitvaart Spier

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Behoefte aan een gemoedelijke uitvaartondernemer in Spier die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Spier verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Spier – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Spier gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Spier
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 125 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Spier aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Spier, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Hoogeveen, Nieuweroord en Noordscheschut bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Spier

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Spier is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Spier vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Spier kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Spier

Het regelen van een overlijden is altijd zwaarwegend. Er is natuurlijk het verdriet en wellicht de schrik bij een plotseling overlijden. Het is ook een tijd waarin er enorm veel op je afkomt. Er moet veel besloten worden bij een teraardebestelling. Allereerst moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Daarna moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Spier. In de dagen ogenblikkelijk na het overlijden moeten er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Aanvullende voorkeuren

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft vastgelegd, dan is het makkelijker om keuzes te maken. Als dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Spier.

Zeker zul je in deze indrukwekkende tijd een aantal zaken missen. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer vitaal? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Spier

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Spier te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Spier contacteren

Bij een teraardebestelling in Spier kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentra die verspreid in de stad beschikbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een behoorlijke impact op alle zaken voor en na de teraardebestelling. In elk uitvaartcentrum in Spier zijn indrukwekkende mogelijkheden om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de uitvaart is. Eveneens is hier alles voorhanden om de overledene de finale behandeling te kunnen geven.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Spier zijn de ruimtes waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Natuurlijk mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt vantevoren een moment voor condoleances inrichten voor alle personen die de dierbare kenden. Verder kun je het besloten houden voor uitsluitend genodigden of familie.

De meeste uitvaartcentra in Spier hebben een zaaltje waar de dienst georganiseerd kan worden. Als nabestaanden van de overledene kun je het vertrek erg uniek maken. Er is de gelegenheid voor eigenhandig gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is mogelijkheid voor alle verschillende geloofsthema’s. Meerdere uitvaartcentra in Spier kun je tevens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Wanneer het afscheid is genomen kun je daarna vaak nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit kan een simpele koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Vergelijk daarom de andere uitvaartcentra in Spier met elkaar en maak een weloverwogen selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Spier

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Spier

Een van de eerste keuzes die nabestaanden moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel begrijpelijk wat de wens van de overledene was en deze wens wordt normaal ook gevolgd. De keuze kan bovendien overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is het effect op de teraardebestelling op zichzelf? Feit is dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Spier gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de dienst naar een kerkhof getransporteerd worden. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een begraafplaats en soms moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Ingeval er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar tevens gecremeerd kan worden. Dit hoeft overigens niet. Je mag ook van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het van belang om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Spier in het oog te houden. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende tariefstelling voor een (graf)steen of gedenkteken op de rustplaats. simpelweg is de wil van de gestorvene over het algemeen leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Spier

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Spier

Het voelt wellicht wat bitter om na een heengaan te moeten stilstaan bij de tarieven van een uitvaart in Spier. Het is ook noodzaak gezien het organiseren van een overlijden aanzienlijk kostbaar kan zijn. Je gaat überhaupt sommige kosten maken, denk hierbij aan een (graf)kist of een urn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Verder is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Het vervoer van de gestorvene
 • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een advertentie voor mededeling van overlijden

Een gemiddelde uitvaartdienst kost hedendaags ongeveer € 7.000,-. Daar zitten wel veel opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Spier zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De prijzen zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een generaal graf zal minder duur zijn dan een privaat graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Spier en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Spier inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Spier inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Spier

Het is voor elk persoon in Spier verstandig om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan immers dat je nabestaanden niet voor onverwachte flinke kosten van de uitvaart komen te staan. Doorgaans kun je een keuze maken uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vaststaand dienstenpakket waarin de door jou gekozen services zijn geïntegreerd. Hiermee ben je dan verzekerd van een verstandig georganiseerde uitvaartdienst.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een kapitaal op waarvan de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering biedt iets uitgebreider vrijheid, omdat je meer keuzemogelijkheden hebt. Dit is een hele praktische uitvaartverzekering als je persoonlijke wensen hebt.

Er zijn ook nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Spier behoorlijk omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuze die het beste aansluit bij jouw voorkeuren.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Spier

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Spier verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Spier

Het is slim om een uitvaartverzorger in Spier in de arm te nemen voor een afscheid in Spier. We hebben het al even vluchtig benoemd in dit artikel, maar is het verstandig om hier wat dieper bij stil te staan. Het organiseren van het afscheidsceremonie is veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij zorgen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaart waarin alles gesmeerd loopt.

Denk onder andere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan het organiseren van de dag zelf. Indien je ervoor kiest om direct in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Spier is het altijd verstandig om even via onze webpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even snel in contact komen en heb je al snel een fatsoenlijk beeld door wie jij graag de laatste dag van jouw dierbare laat regelen. Ook is het goed om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Horen bloemen en rouwkaarten bijvoorbeeld ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of is deze uitvaartondernemer in Spier ook in de gelegenheid om wellicht live muziek te regelen als de overledene dit heeft gewild? Dit zijn allemaal vragen die je eventueel kunt stellen bij het zoeken. We wensen jou sterkte in deze kritieke periode, en helpen jou graag met het vinden van de juiste uitvaartverzorger zodat alles net even iets eenvoudiger voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Spier

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Spier

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Spier. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Spierse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Spier. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Spier bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Spier die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Spier

Een respectvol vertrek

28 mei 2024

Er is geen enkele uitvaartverzorger te vinden die meer hulpverlenend is dan die van ons. Alleen de nazorg kon mogelijk wat netter.

- Marleen Prins

Bijzonder geschikte hulp

20 mei 2024

Enkel heel bijzondere mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Wat een lieve belevenis hebben wij gehad, zo persoonlijk dat was echt heel wenselijk in deze zware tijd.

- Marijke de Koning

Het afscheid was uitstekend geregeld

15 mei 2024

Ik heb echt niet de passende woorden om te beschrijven hoe passend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al meteen contact met deze mensen en het was vanaf begin af aan volmaakt. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van grootvader echt werden gehoord. Daarom hebben we een prachtig uitvaart voor onze lieve opa kunnen organiseren.

- Ronald van Beek

Persoonlijke uitvaartdienst

9 mei 2024

Na het snelle eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke voorkeuren in de plechtigheid verwerken. Aangezien dit er nogal wat waren was het een volkomen persoonlijke uitvaartdienst zoals onze pappa dat het liefste wilde. Ook vielen de kosten ons alles mee dus erg blij met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Franciscus Huisman

Formidabele uitvaart

29 april 2024

De uitvaartdienst was zeer imponerend. Ondanks het verdriet na het heengaan van oma hadden we geen waardiger afscheid georganiseerd kunnen krijgen. De snelheid van de offerte heeft hier oprecht aan bijgedragen, hierdoor was er flink wat tijd om de uitvaartdienst te organiseren.

- Michael Postma

Houvast in deze lastige tijd

21 april 2024

Onverwachts hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo fatsoenlijk kon helpen Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Maartje van den Broek

Erg meelevend

13 april 2024

We waren helemaal radeloos toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl gauw in verbinding met een hele lieve begeleidster. We hadden heel vlug contact en ze heeft ons geweldig fijn geholpen met het organiseren.

- Simon Evers

Heel fijn opgevangen

11 april 2024

Ons moeder stond zelf enorm kleurrijk in het leven dus de attente opvang was ontzettend fijn. Niks was te eigenaardig en het was zeer persoonlijk.

- Wilhelmina Visser

Persoonlijke begeleiding afscheid

31 maart 2024

Lieve mensen die alles razendsnel en degelijk regelen gevonden.

- Suzanne van de Ven

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Spier

UGNA Uitvaartzorg – Adviespunt Hoogeveen

A.G. Bellstraat 23
7903 AD Hoogeveen
Nederland

0524 515 899
https://www.ugna.nl/

Aalders Uitvaartverzorging

Industrieweg 96
7903 AK Hoogeveen
Nederland

0528 356 701
https://www.reneaaldersuitvaartverzorging.nl/

Draagt Elkanders Lasten Uitvaartverzekeringen N.V.

Het Haagje 169
7902 LG Hoogeveen
Nederland

0528 264 158
http://www.delu.nl/