Uitvaart Hoogeveen

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een top uitvaartondernemer in Hoogeveen die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Hoogeveen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Hoogeveen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Hoogeveen gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Hoogeveen

Uitvaart Hoogeveen
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 125 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Hoogeveen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Hoogeveen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Hollandscheveld, Noordscheschut en Alteveer Hoogeveen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Hoogeveen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Hoogeveen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Hoogeveen vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Hoogeveen

Een heengaan is immer een ingrijpende situatie. Er is natuurlijk het verdriet en wellicht de schrik bij een onverwachts overlijden. Het is tevens een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Ten eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Hoogeveen. In de dagen ogenblikkelijk na het heengaan dienen er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de voorkeur van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • De uitvoering van het testament

Wanneer er van tevoren helderheid is over de voorkeuren van de overledene, geeft dit een hoop richting. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer ruimte voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Hoogeveen.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke tijd meerdere dingen over het hoofd zien. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Lees meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Hoogeveen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Hoogeveen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Hoogeveen contacteren

Indien een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Hoogeveen. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Op deze plek vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak attractief gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. Het is ook geoorloofd om iemand in eigen woning op te baren, dit kan meestal worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Hoogeveen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Hoogeveen er voor je als het neerkomt op de verzorging van de overledene. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Foto’s aanleveren is raadzaam. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de teraardebestelling kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Hoogeveen met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de gelegenheid om gelijktijdig een kopje koffie te drinken en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Hoogeveen kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Tot slot kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Hoogeveen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Hoogeveen

Bij een heengaan is een cruciale optie waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. Doorgaans heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Bovendien kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Hoogeveen zal begrijpelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Besef dat los van de keuze een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de dienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Hoogeveen gehouden kan worden.

Als iemand kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene daarna naar een begraafplaats worden overgebracht. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een kerkhof en af en toe moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Ingeval er voor een crematie wordt gekozen, is het normaal om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin ook gecremeerd kan worden. Dat is logischerwijs niet noodzakelijk. Je mag daarnaast van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er gelijktijdig voor dat je de tariefstelling van een begrafenis of crematie in Hoogeveen in het oog hebt. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit komt in het bijzonder door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de aanvullende tariefstelling voor een steen of monument op de rustplaats. Logischerwijs is de voorkeur van de gestorvene altijd leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Hoogeveen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Hoogeveen

Nadenken over een uitvaartdienst kan een hinderlijk gevoel geven, voornamelijk als je aan de tarieven denkt. Het is toch echt noodzaak gezien het regelen van een overlijden best prijzig kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen doorgaans op tot tenminste 7.000,- euro. Daar zitten wel flink wat mogelijkheden inbegrepen. De prijzen voor het afscheid kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf bepalen. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Dan zullen de tarieven aanzienlijker zijn. De kosten zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een algemeen graf is namelijk minder duur dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Hoogeveen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Hoogeveen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Hoogeveen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Hoogeveen

Het is voor elk persoon in Hoogeveen verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan zeker dat je nabestaanden niet voor onverwachte aanzienlijke prijzen van de uitvaart komen te staan. Doorgaans zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vastgesteld dienstenpakket waarin de door jou gekozen diensten zijn geïntegreerd. Hierbij ben je dan gegarandeerd van een verstandig geregelde uitvaartdienst.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze optie is perfect voor wanneer je aparte wensen buiten een dienstenpakket hebt.

Er zijn verder nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Hoogeveen dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijk nodig. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw stijl past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Hoogeveen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Hoogeveen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Hoogeveen

Het is verstandig om een uitvaartverzorger in Hoogeveen in te zetten voor een afscheidsdienst in Hoogeveen. We hebben het al even eerder aangestipt in dit artikel, echter is het handig om hier wat langer bij stil te staan. Het regelen van het afscheid is erg veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij regelen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaartdienst waarin alles soepel verloopt.

De meeste formaliteiten en de strakke planning wordt geregeld door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is goed omdat het een zeer persoonlijke dag is. Je kunt dit via onze pagina eenvoudig en gauw doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het finale afscheid is erg belangrijk en op deze manier heb je snel een indruk van de professionals die dit voor jou kunnen doen. Doorgaans is het goed om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Horen bloemstukken en rouwkaarten bijvoorbeeld ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of is deze uitvaartondernemer in Hoogeveen ook in staat om mogelijk live muziek te regelen als de gestorvene dit heeft gewild? Dit zijn allemaal vragen die je eventueel kunt stellen tijdens je zoektocht. We wensen jou sterkte in deze heftige periode, en helpen jou bij voorkeur met het vinden van de juiste connectie zodat alles net even iets eenvoudiger voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Hoogeveen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Hoogeveen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Hoogeveen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Hoogeveense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Hoogeveen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Hoogeveen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Hoogeveen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Hoogeveen

Een uitkomst bij verdriet

20 juli 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Enorm goed en een terechte pluim voor de rappe reacties.

- Bram van Doorn

Geweldig afscheid

18 juli 2024

De uitvaart was behoorlijk indrukwekkend. De verslagenheid was enorm na het overlijden van oma maar de uitvaartdienst had niet fijner geregeld kunnen worden. De snelheid van de offerte heeft hier ook aan bijgedragen, hierdoor was er veel ruimte om de uitvaart te organiseren.

- Marc Jansen

Betrouwbaar

12 juli 2024

We wilden het het liefste klein en persoonlijk houden en dat is geslaagd. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Bedankt.

- Sebastiaan Bos

Dank jullie wel!

5 juli 2024

Vlot waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Daarom hoefde we zelf amper iets te regelen.
Mega bedankt!

- Manon Driessen

Op maat begeleiding was geweldig!

28 juni 2024

Ieder ogenblik van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was erg fijn. Kopje koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebak van grootmoeder. Werkelijk formidabel geregeld.

- Christiaan van de Veen

Persoonlijke begeleiding afscheid

15 juni 2024

Fijne mensen die alles pijlsnel en betrouwbaar regelen ontdekt.

- Simon de Jong

Erg tevreden door liefdevolle hulp

9 juni 2024

Ik heb zeer lieve ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn levenspartner moest regelen. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact vinden met deze mensen. Gelukkig was dit binnen 1 dag geslaagd.

- Eva Schouten

Lage kosten en vredig

3 juni 2024

Een evenzeer betaalbare als eervolle uitvaart was meer dan we verwacht hadden. Omdat onze inkomsten beperkt is was dit volmaakt.

- Petrus de Bruin

Boven verwachting flexibel

30 mei 2024

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was flink meegaand dus dit was vlot geregeld.

- Niels de Leeuw

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Hoogeveen

UGNA Uitvaartzorg – Adviespunt Hoogeveen

A.G. Bellstraat 23
7903 AD Hoogeveen
Nederland

0524 515 899
https://www.ugna.nl/

Aalders Uitvaartverzorging

Industrieweg 96
7903 AK Hoogeveen
Nederland

0528 356 701
https://www.reneaaldersuitvaartverzorging.nl/

Draagt Elkanders Lasten Uitvaartverzekeringen N.V.

Het Haagje 169
7902 LG Hoogeveen
Nederland

0528 264 158
http://www.delu.nl/