Uitvaart Sittard

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Ben jij op zoek naar ontzorging voor de uitvaart in Sittard?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Sittard verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het fijnste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Sittard – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Sittard gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Sittard
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 125 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Sittard aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Sittard, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Nieuwstadt, Limbricht en Munstergeleen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Sittard

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Sittard kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Sittard vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Sittard kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Sittard

Bij het overlijden van een geliefde spelen er verschillende gevoelens. Denk aan de schrik bij een onverwachts heengaan en het daaruit voortkomende leed. Maar een heengaan houdt ook een drukke periode in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Ten eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Sittard gebracht worden. Daarna moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

  • De kist
  • De (graf)steen of de urn
  • Rouwboeket
  • Berichtgeving naar nabestaanden
  • Het vervoer van de overledene
  • Zelf verzorgen of laten verzorgen
  • Koffie of thee
  • Aanvullende voorkeuren

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het eenvoudiger om keuzes te maken. Indien dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een teraardebestelling in Sittard persoonlijke aanpassingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke periode veel zaken missen. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog bij stil staan? Vindt aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Sittard

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Sittard te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Sittard contacteren

Bij een teraardebestelling in Sittard kun je kiezen uit een variatie aan uitvaartcentra die verdeeld over de stad aanwezig zijn. Een uitvaartcentrum speelt een bepalende rol bij zowel alle activiteiten voorafgaand aan de teraardebestelling als de begrafenis zelf. In ieder uitvaartcentra in Sittard zijn er goede faciliteiten om de overledene professioneel en met eerbaarheid te bewaren tot de dag van de teraardebestelling. Tegelijkertijd is hier alles voorhanden om de overledene de allerlaatste behandeling te kunnen geven.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Sittard zijn de ruimtes waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard kun je de dierbare ook thuis opbaren. Als je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt hier een tijdstip kiezen om voorafgaande aan de teraardebestelling een condoleance te regelen voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor alleen intimi.

In zowat alle uitvaartcentra in Sittard kun je gebruik maken van een aparte ruimte voor het afscheid. De gedienstigheid is het meest persoonlijke stuk van de uitvaart en mag je als nabestaanden zelf invullen. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Meerdere uitvaartcentra in Sittard kun je eveneens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de uitvaart zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt meestal kiezen voor iets eenvoudigs zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er overvloedige mogelijkheden. Vergelijk daarom de andere uitvaartcentra in Sittard met elkaar en maak een bewuste keuze voor een uitvaartcentrum die aan alle verlangens kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Sittard

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Sittard

De keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en buitengewoon intieme keuze van mensen. Eigenlijk wil je deze lastige keuze niet aan nabestaanden overlaten. Over het algemeen is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Belangrijkste reden hiertoe is dat er bij een begrafenis in Sittard een grafkuil geregeld moet worden. De tarieven kunnen behoorlijk stijgen hiervoor. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen prijzen voor een begrafenis. Het is dan echt om eerst wat onderzoek te doen. Naast de prijzen voor de rustplaats zelf zal je tevens tarieven kwijt zijn aan de steen en een (graf)kist. Afhankelijk van je persoonlijke wensen kunnen de tarieven hierin uiteraard ook weer beduidend afwijken.

Crematies in Sittard zijn beduidend goedkoper. Het prijzigste aan het cremeren is de asurn. Tegen een kostenvergoeding kun je iemand zijn as ook uit laten strooien. Je kunt er logischerwijs daarnaast voor kiezen om het zelf te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Sittard wilt is het van betekenis om de tarieven altijd goed te vergelijken. Er bestaan tamelijk wat prijsverschillen onder partijen. Door dit te beschouwen zal je in staat zijn om veel geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Sittard

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Sittard

De prijzen voor een uitvaart in Sittard kunnen mogelijk behoorlijk stijgen als je veel wensen hebt. Het is lastig om een indicatie te geven nu lang niet iedereen hetzelfde wilt hebben. Indien je een uitvaartverzorger inschakelt kun je uitgaan van ongeveer 1.500,- euro, dat wordt standaard gedekt door een verzekering. Door een uitvaartondernemer in arm te nemen hoef je zelf aan weinig dingen meer te denken. In de tijd van rouw is het fijn om dit soort zaken niet zelfstandig te moeten organiseren. De manier van afscheid nemen kun je zelf inrichten afhankelijk van je voorkeuren. Indien je dit op een uitvaart locatie laat doen kun je rekening houden met in ieder geval 500,-. De tarieven voor het transport verschillen per uitvaartcentrum. Gewoonlijk kun je vooraf de gemiddelde bedragen van de diverse uitvaartcentra zien op de internerpagina van het vervoerbedrijf.

Overige extra uitgaven zijn afhankelijk van de behoeften bij een uitvaart in Sittard. Denk aan bijvoorbeeld bloemstukken of rouwkaarten. Afhankelijk van de specifieke kosten van een begrafenis of een crematie lopen de uitgaven op. Indien je bij voorkeur een teraardebestelling wilt organiseren dan zal er ook een geldbedrag moeten worden uitgegeven aan het graf, aan een grafkist en aan een (graf)steen. Bij een crematie zijn de kosten over het algemeen lager maar hier dien je ook te denken aan een (as)urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Nieuwsgierig naar de doorsnee kosten die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Sittard en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Sittard inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Sittard inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Sittard

Het is voor elk persoon in Sittard slim om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zowel jij als je achtergeblevenen hebben dan de garantie dat zij niet voor enorme kosten komen te staan. Grofweg zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn opgenomen en waarmee je gegarandeerd bent van een goed georganiseerde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze variant is perfect voor wanneer je persoonlijke wensen uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Tot slot is er ook nog een variant waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Sittard behoorlijk omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuzemogelijkheid die het allermeeste aansluit bij jouw voorkeuren.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Sittard

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Sittard verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Sittard

Vlak na het heengaan van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Sittard Na een heengaan zul je niet in de sfeer zijn om direct al zaken te regelen. Wanneer je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je over het algemeen geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

Om meerdere dingen uit je handen te nemen in een periode van rouw zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen bij een uitvaart. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en vervoer naar een rouwcentrum organiseren. Daarna kunnen jullie gezamenlijk doorspreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk dus diverse uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Sittard zal er een prachtige dag plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Sittard

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Sittard

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Sittard. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Sittardse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Sittard. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Sittard bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Sittard die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Sittard

Passende uitvaart geregeld

19 mei 2024

Vlot en respectvol geregeld. Erg blij met hoe dit gegaan is.

- Matthijs Vermeulen

Een integere uitvaart

16 mei 2024

Huiselijk en alleen met genodigden was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Dank jullie wel.

- Marieke Boer

Geweldig geholpen

9 mei 2024

Vrijblijvend eerst kunnen kijken wie er bij ons paste. We vonden iemand die ons erg steunde en die zaken direct voor ons regelde. We hoefde niet eens zelf het heengaan van onze zuster aan te geven.

- Johannes Postma

Betaalbaar en eervol

29 april 2024

Een evenzeer betaalbare als eervolle uitvaartdienst was uitgebreider dan we verwacht hadden. We hebben niet zo veel geld dus was noodzakelijk.

- Ivo Vos

Het afscheid was geweldig geregeld

25 april 2024

Ik heb werkelijk niet de juiste woorden om te beschrijven hoe overeenstemmend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden vlot de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Daarom hebben we een geweldig afscheid voor onze liefste opa kunnen organiseren.

- Jasper Evers

Uitermate geschikte begeleiding

15 april 2024

Alleen heel bijzondere mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets persoonlijks en het dan uitvoeren zoals wij wilde hebben… in 1 woord geweldig!

- Diana de Leeuw

Persoonlijke begeleiding afscheid

9 april 2024

De uitvaart is vlug, zorgeloos en persoonlijk begeleid.

- Jacoba van Veen

Een eigen afscheid georganiseerd

5 april 2024

Zelden in het leven kom je personen tegen die oprecht met je betrokken zijn. We zijn een prettige ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat ook klinkt.

- Claudia Mulder

Tot in de puntjes geregeld

27 maart 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw present. Regelmatig werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in detail georganiseerd werd. Verder hadden we gauw contact met de uitvaartcentra na de aanvraag.

- Cornelia Kuijpers

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Sittard

Begraafplaats Heerlerheide

Kampstraat 48
6413 EE Heerlen
Nederland

14 045
https://www.heerlen.nl/gemeente-heerlen/gemeentelijke-begraafplaatsen.html/

Uitvaartcentrum Vancleef

Monseigneur Koningsstraat 4
3680 Maaseik
België

+32 89 56 43 59
http://uitvaartvancleef.be/

Uitvaartzorg Gerda Pommé

Marialaan 2-A
6114 CR Susteren
Nederland

046 423 4844
http://www.uitvaartzorggerdapomme.nl/